Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

11jps7s.jpg

Podział na wschodnioeuropejskiej scenie Counter-Strike’a jest dosyć jasny. Mamy Natus Vincere, Gambit Esports, a potem długo, długo nic. Sytuację tę chce zmienić legendarny Danylo „Zeus” Teslenko, który postanowił powołać do życia własną organizację pod nazwą PRO100.

Bynajmniej jednak w historii CS-a nie jest to nazwa nowa. Z takiego samego tagu korzystał słynny skład Counter-Strike’a 1.6, w którym znajdowali się m.in. wspomniany Zeus, a także Ioann „Edward” Sukhariev czy Mykhailo „kane” Blagin. Wraz z PRO100 sięgali oni po triumfy na licznych imprezach sygnowanych przez Asusa.

Niemniej w 2007 zespół zniknął z e-sportowej mapy i odżywa dopiero teraz z inicjatywy Teslenki. Żeby było jasne, 29-latek nie porzuca Gambit, gdzie pełni obecnie rolę lidera, i w nowo powstałej organizacji zajmować będzie tylko stanowisko dyrektora generalnego.

– Tak, PRO100 powraca. Mam nadzieję, że informacja ta ekscytuje wszystkich kibiców równie mocno, co mnie – napisał Ukrainiec w opublikowanym przez siebie oświadczeniu. – Występowałem w tych barwach przez bardzo długi czas i ten powrót marzył mi się od lat. W samej organizacji pracować będzie wiele znanych osobistości, ale kto konkretnie – pozostanie na razie tajemnicą. Gdy odsłonimy już wszystkie karty, udzielę na ten temat obszernego wywiadu ze wszystkimi szczegółami – dodał.

Nie wiadomo do końca także jakie konkretnie dywizje posiadać będzie PRO100. Chociaż można z pewną dozą prawdopodobieństwa przyjąć, że Zeus nie odpuści sobie okazji, by ponownie umieścić swoją dawną drużynę w CS-owym światku.

Źródło: http://cybersport.pl

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności