Skocz do zawartości

[KOSZ] Heavy Rain

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Heavy Rain

Heavy Raingra komputerowa dostępna wyłącznie na platformie PlayStation 3. Krytycy uważają, że jest zbiorem sekwencji QTE, bywa też określana jako gra przygodowa; kwestia klasyfikacji pod względem gatunku pozostaje dyskusyjna. Produkcję utworzyło studio Quantic Dream, wydana została przez Sony Computer Entertainment 24 lutego 2010 roku.

Gra jest przeznaczona dla dojrzałego odbiorcy m.in. ze względu na obecność elementów brutalnych, scen nacechowanych erotycznie, wulgarnego języka oraz odniesienia do narkotyków.

Producent: Quantic Dream
Dystrybutor: SCE Polska
Kompozytor: Normand Corbeil
Silnik: Havok
Aktualna wersja: 2.00

Fabuła

Gra posiada kilkanaście różnych zakończeń, jej fabuła jest nieliniowa. Każdy z jej 4 głównych bohaterów może umrzeć i mimo to akcja toczyć się będzie dalej. Historia została opowiedziana w taki sposób, że na pozór niepowiązane ze sobą elementy pod koniec łączą się w spójną całość. W scenariuszu znaczącą rolę odgrywają liczne wybory moralne stawiane przed graczem. Oś fabuły stanowi grasujący w USA Zabójca z origami, który zabija małych chłopców poprzez utopienie w deszczówce i pozostawia im figurkę origami wraz z kwiatem orchidei.

Postacie

• Ethan Mars - młody architekt, ojciec Shauna i Jasona Marsów oraz mąż Grace. Miał kochającą rodzinę. Punktem zwrotnym w jego życiu było zgubienie jednego z dwóch synów - Jasona, a w efekcie tego śmierć chłopca w wypadku samochodowym. Teraz musi zrobić wszystko, by uratować swojego drugiego syna, porwanego przez Zabójcę z origami.
  • Scott Shelby - starszy detektyw prowadzący sprawę Zabójcy z origami na zlecenie rodziców jednej z ofiar. Ma problem z astmą i alkoholem.
  • Norman Jayden - młody agent FBI, wyposażony w najnowszy sprzęt, również zamieszany w sprawę Zabójcy z origami. Uzależniony od narkotyków.
  • Madison Paige - młoda dziennikarka mająca problem z bezsennością. Czasem by wydobyć informację nie zawaha się przed niczym.

Grafika

Oprawa graficzna została stworzona tak, by jak najdokładniej odzwierciedlała ludzkie zachowania. Najwięcej starań położono na realistyczne przedstawienie mimiki twarzy. Podczas gry poznajemy postacie, które w bardzo realistyczny sposób okazują swoje uczucia. Autorzy nie zapomnieli również o efektach specjalnych np. różne zjawiska atmosferyczne, wybuchy, zderzenia pojazdów itd. W grze dominuje atmosfera przygnębienia dobrze oddana przez jej warstwę wizualną.

PS: Możecie śledzić odcinki u CTSG.
Opublikowano

Grałem i mam ją dalej :D psychiczna gra że tak powiem :P najgorsze jest machanie joyem bo na move dziwnie mi się gra.

Doszedłem do momentu gdzie wychodzi na to że Ethan jest tym zabójcą z origami tzn. przynajmniej mi się tak wydaje :P

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

No tak, jeszcze kilka tygodni temu jak się pytałem czy wiesz co to heavy rain to nie wiedziałeś, a teraz już wiesz.

• Właściciel
Opublikowano

Nie wiem, nie pamiętam tego. Ważne jest to, że widziałem "Heavy rain" u CTSG odcinek 6 i być może dzięki Tobie ;)

Opublikowano

Nesty nie wiem czy Twój czy nie Twój ten artykuł, ale to rozbraja na maxa: "Heavy Rain – gra komputerowa dostępna wyłącznie na platformie PlayStation 3" Może być gra komputerowa na Play Station ?:D Gra komputerowa na konsole ?:D

Szczerze? Nie bardzo lubię "psychiatryyyczne" :D gierki, za bardzo ryją psychikę :D.

• Właściciel
Opublikowano

PS 3 to nie "komputer"? Owszem konsola, ale ta konsola potrafi zastąpić komputer, bo można tak samo łączyć się za pomocą Internetu, wchodzić na youtube i oglądać filmy itd. Artykuł pisałem ja posiłkując się różnymi źródłami.

• 5 lat później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności