Właściciel GET Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Właściciel Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zapewne każda osoba z branży zna markę Pukawka.pl, pod którą prowadzona jest sprzedaż serwerów gier. W niniejszym artykule przedstawimy kilka szczegółów, które sprawiły, że Pukawka.pl jest jedną z wiodących marek. Pukawka.pl jest oparta w głównej mierze na własnych rozwiązaniach. Podstawę stanowi autorski panel zarządzania, który od początku działalności w 2006 roku jest obecny i ciągle rozwijany o nowe funkcje. System jest to bardzo rozbudowany, ułatwia zarządzanie nie tylko serwerami gier klientom, ale także obsługę hostingu www, baz danych czy serwerów głosowych. W pełni automatyzuje proces płatności, realizację zamówień i zakładaniu serwerów. Od strony administracyjnej umożliwia w pełni zautomatyzowane zarządzanie wszystkimi elementami panelu i serwisu, począwszy od kont klientów, serwerów, poprzez płatności i zamówienia, na produktach i zasobach sprzętowych skończywszy. Stanowczą większość rozwiązań i funkcji Pukawka opracowała i wprowadziła jako pierwsza firma na rynku serwerów gier. Dziś wiele z tych rozwiązań jest standardem. Chociażby edycja linii startowej serwerów, edytor plików online, zarządzanie bazami danych, serwery FastDL, realny status serwera (odpytywanie query), system subkont, czy zautomatyzowany program partnerski. Zastosowano również wiele autorskich rozwiązań serwerowych, które nie są widoczne dla klientów, także do zarządzania zasobami sprzętowymi oraz monitorowania procesów. Od początku istnienia, Pukawka stosuje macierz dyskową, która znacznie ułatwia pracę wielu procesów związanych z instalacją serwerów gier, ich aktualizacją i wprowadzaniem udoskonaleń. Jako pierwsi niebawem wprowadzą innowacyjną usługę serwerów gier w chmurze. Będzie to usługa skierowana do tych klientów, których serwery wymagają hostingu dedykowanego z zasobami gwarantowanymi, np. na potrzeby serwerów Minecraft oraz wydajności w serwerach na potrzeby turniejowe, jak popularna gra Counter Strike 1.6 w wersji 1000 FPS. Będzie to usługa realizowana w ramach istniejącego już panelu klienta i w pełni z nim zintegrowana. Źródło: wht.pl Autor: Hubert Pluta --- Od siebie mogę dodać, że jest to lider pod względem uczciwości, panelu i jego rozwiązać, wiedzą wsparcia technicznego, ilości serwerów oraz zaufania najlepszych sieci serwerów, tudzież partnerstwo, a najważniejsze wydajności serwerów (co prawda kiedyś była nieco dynamika gry, ponieważ każdy serwer był wyposażony wersji MAX w sys_ticrate 500 i pingboots 3 - ale tak naprawdę nie ma różnicy między 300 FPS a 500 ale o tym w innym temacie) na rynku GH ze wszystkich pozostałych hostingów. CGS czyli Cloud Game Server przebija wszystko i wszystkich, wiem jak to wygląda i jestem pod mega wrażeniem. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie, to przejmę stery i zainwestuje w CGS, gdzie postawię 200 slotów, będę miał możliwość przydzialania IP, kontrolowania serwerów względem jakości, wykorzystywanego CPU i RAMu (mamy około 16000 MHZ CPU oraz około 32000 RAMu). Reasumując - jest to wzór firmy do naśladowania! Screen: PS: Ja się nie mogę doczekać na wdrożenie nowego wyglądu! Aż mnie rwie - na pewno zaskoczą ;)
Zasłużony Fragowicz Haczyk Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Wypowiem sie ;D Poniewaz miałem doczynienia z innymi hostami i powiem ze bywa roznie . Jak dotąd hostowałem na "Wilan , Zabijaka , itp , gdzie "ceny były kuszace dla oczu" . Jednak zapewnienia administratorow hostingow nie były do konca prawdziwe . Nie hostowałem na pukawce ale słyszałem duzo dobrych opini , pewnie dlatego ceny nie sa najniższe ;P Odpowiednia jakosc swiadczonych usług wiaze sie z kosztami - To prawda ;] Tytułowa strona - Pukawka.pl - Serwery gier - Gwarancja jakości. Mysle ze faktycznie tak jest , opieram sie tutaj na zdaniu moich kolegow którzy korzystają z tej firmy . Mozliwe ze sie przekonam , jeszcze w tej serwerowni ;) Nie mam zamiaru grac na innych niz Fragujemy , i licze ze dacie mozliwosc mi , w przekonaniu sie o niezawodnosci pukawki . W jaki sposob .] ? Chodzby w taki ze serwery czeka długa przyszłosc ... ;) Pozdrawiam .
Właściciel GET Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Wilan to lepiej bez komentarza. Zabijaka oszuści z Michałem na czele i nie warto się tym interesować.
Właściciel GET Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Tak prawdopodobnie będzie wyglądać nowa pukawka: Powiem jedno: miazga.
Wygnaniec Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Ja pierdole. Zajebiscie to wyglada.
Właściciel GET Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 11 Sierpnia 2012 A łapcie więcej screenów: Panel: Dane: Lista serwerów: Nic tylko czekać! Nie dziwcie się, że zamiast na serwer(y) wbijać, to będę godzinami w panelu przebywał tłumacząc "poczekaj muszę coś w panelu zrobić" :D Hahaha. Albo nie, ustawię sobie to na tapetę :) :D
Wygnaniec Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Szkoda że nesty tych zdjeć nie można powiekszyć. Możesz to edytowac ?
Właściciel GET Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Nie, bo zdjęcia są małe.
Smiley_OLD Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Fragowicz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zdjęcia z nowym wyglądem megaaa :D
Nestea Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Fragowicz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Oto autor - http://webdesigner1921.deviantart.com/
Właściciel GET Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Owszem Hubert Paderski, ale nie ta strona.
Właściciel GET Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Właściciel Opublikowano 23 Czerwca 2017 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi