Skocz do zawartości

Nowa wersja forum!

Ankieta dotycząca zmian na forum  

52 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy forum wygląda nowocześniej?

2. 2. Czy podoba Ci się nowa wersja forum i nowości z nią związane?

3. 3. Czy wygląd forum w wersji BETA jest dobry i czytelny?

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano
36 minut temu, Nefretete napisał:

Forum wygląda bardzo dobrze i nowocześnie, ale jeśli chodzi o czytelność tematów to wszystko jest (jak już Dario napisał) bardzo duże i niewygodnie się to czyta, ale to tylko w tematach, bo strona główna i pozostałe są czytelne :) 

Trzeba się przyzwyczaić :) 

Ale świetna robota :) Brawo! 

Nie mam na to wpływu. Pochodź sobie po forach IPS w tej wersji, co my mamy - wszędzie będziesz miała tak duże czcionki. 

Po prostu jesteś przyzwyczajona do skromniejszego wyglądu. 

Także polecam przejść się po stronach w wersji 4.1.x i porównaj wygląd Fragujemy do tych for i zobaczysz, że u nas jest naprawdę prosto i przejrzyściej nawet przy tak "skomplikowanej nowości". 

Opublikowano

Dobrze jest bardzo mi się podoba nowy wygląd forum, niby tylko zmiana wyglądu forum a jednak pokazuje że fragujemy cały czas się zmienia na lepsze :D i nie stoi w jednym punkcie.

• Właściciel
Opublikowano

To nie jest tylko zmiana wyglądu forum. To jest cała masa roboty z przenosinami ze starszej wersji skryptu do nowego, stąd aż 5 dni przerwy.

• Ustrzel fraga! (+) 3
Opublikowano

Mój błąd źle się wyraziłem, ale przesłanie nadal to same.

• Właściciel
Opublikowano

Na pewno będę jeszcze ulepszał wygląd forum, szczególnie w sekcji loga oraz edytora pisania. Te niebieskie obramowanie nie pasuje.

Tak czy siak, wersja BETA, więc można wybaczyć.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Ogólnie mi się podobo wszystko ładnie, czytelnie. Trzeba tylko czasu, żeby się przyzwyczaić :D I prawda te niebieskie obramowanie troszke tutaj przeszkadza, ale jak na bete to nawet nieźle bez większych widocznych błędów jak dla mnie.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Podoba mi się ta wersja ;) Kawał dobrej roboty! :)

Teraz tylko się przyzwyczaić :D

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Możecie przecież sobie zmniejszyć forum. CTRL + Scroll w dół albo w ustawieniach. 

Co do forum, to kawał dobrej roboty. Wiadomo styl BETA więc poprawki muszą być.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie ten wygląd forum nie przypadł do gustu, nie podoba mi się. Starsza wersja była o niebo lepsza. Bynajmniej dla mnie.

Ale nie można stać też w miejscu, więc dobre posunięcie ze strony Administracji, chociaż jak wyżej, mnie się nie podoba osobiście.

W dziale ,,Donator - wspomóż sieć Fragujemy.com" trochę za bardzo w prawo jest wszystko, u mnie przynajmniej. 

Trochę w lewo trzeba przesunąć :P Tak u mnie wygląda :

1b1be8fb6bbe.png

Edytowane przez Intoksynator
Bo coś zgłaszam...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nie pamiętam. Ale ja sobie zmniejsxylem i jest ok ;-)

Opublikowano

Kolega odwalił kawał dobrej roboty.

Pozdro

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano
7 godzin temu, Intoksynator napisał:

Dla mnie ten wygląd forum nie przypadł do gustu, nie podoba mi się. Starsza wersja była o niebo lepsza. Bynajmniej dla mnie.

Ale nie można stać też w miejscu, więc dobre posunięcie ze strony Administracji, chociaż jak wyżej, mnie się nie podoba osobiście.

W dziale ,,Donator - wspomóż sieć Fragujemy.com" trochę za bardzo w prawo jest wszystko, u mnie przynajmniej. 

Trochę w lewo trzeba przesunąć :P Tak u mnie wygląda :

1b1be8fb6bbe.png

Jak wspomniałem, wygląd to jedno a skrypt to drugie. Pod względem technicznym i możliwości rozbudowy forum, nowa wersja 4.1.x jest ogromnym skokiem do przodu. 

Jest bardzo wiele ciekawych rozwiązań w ACP. Ale zmiany dotyczą nie tylko ACP, ale i również użytkowników - macie lepsze i wygodniejsze, np. PW w stylu messenegera, możecie obserwować użytkowników, przeglądać pełną historię aktywności i nie tylko. 

Jeśli chodzi o wygląd forum, to pamiętaj, że obecna ciemna wersja stylu to BETA. 

W związku z czym notorycznie coś poprawiam, przyciemniam, rozjaśniam etc. 

Co do kwestii działów. Większość zawartości w działach / tematach po prostu zwyczajnie w świecie się rozjechało. 

Chodzi o to, że wszystkie szablony moderacyjne, wszystkie ważne tematy musiały zostać poprawione. Działów jeszcze nie poprawialiśmy, także dzięki za info. 

Powtarzam raz jeszcze: jeśli ktoś twierdzi, że forum nie wygląda nowocześnie, coś jest nieprzejrzystego - proszę zgłaszać to w tym temacie.

Nie sztuką jest pierdolnąć "nie" w ankiecie. A osobom, które nie widzą żadnych zmian w funkcjonowaniu forum, to serdecznie gratuluję - pora udać się do okulisty.

Oto lista zmian, jaka pojawi się w ciągu kilku godzin:

• poprawki w profilach użytkowników;
  • poprawki w edytorze pisania postów;
  • poprawki związane ze zbyt jasnymi kolorami niektórych przycisków;
  • przebudowanie wszystkich ustawień grup;
  • przebudowanie wszystkich szablonów moderacyjnych;
  • przebudowanie wszystkich regulaminów działowych / informacji działowych;
  • Ustrzel fraga! (+) 4
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Na telefonie nie mogę przenieść tematu do innego działu. Nie mogę "wcisnąć" docelowego działu...

Nie wiem jak na kompie bo nie próbowałem....

• Właściciel
Opublikowano

Sprawdzę to. Przy okazji, korzystając będę dawał wszelkie info w tym temacie o zmianach. 

Teraz wykonałem: 

1. Dodałem wtyczkę, która pozwala na ustalenie automatycznych wzorów.
  2. Kliknięta opcja będzie na czerwono, a nie biało:PGUYyDH.png 
  3. Dodałem opcję pokazywania rangi na PW: WBujQHs.png
  4. Opcje, które zawierają przekierowanie, będą miały obramowanie: c7pqfi4.png
  5. Dodałem kilka przydatnych funkcji dla nas moderatorów ;) 
  6. Zgodnie z umową, poprawiłem BOX podczas pisania postu, wiadomości na PW oraz statusu.
  7. Zgodnie z umową, przerobiłem nieco profil nie tylko w obrębie zdjęć, ale także wyświetlanej aktywności.
  8. Przebudowałem wszystkie szablony moderacyjne. 

@Dario203

Sprawdziłem na telefonie i wszystko działa prawidłowo. 

• Ustrzel fraga! (+) 6
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nestiuszu ja nie mogę przenieść tematu do działu wybieranego "ręcznie". Do tych skrótowych typu spam jest ok :)

ps. na kompie to samo :)

ps2. wygląda to tak jakbym nie miał dostępu do niektórych działów,. Mogę przenieść do ogólnego podania na admina, ale do podani przyjetych lub odrzuconych już nie. Dział odwołania i skargi jest całkowicie niedostepny dla mnie. Propozycje i uwagi tlko ogólny, poddziały już nie.

Opublikowano (edytowane)

Takie 2/10 Beniaminie.

A tak serio jak na Ciebie to może być ;))

Edytowane przez Al_Pacino
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności