Zasłużony Fragowicz draxe Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, borykam się z problemem dotyczącym wifi. Mianowicie, gdy podłącze wifi do telefonu to sieć "urywa/zawiesza się - sam nie wiem jak to nazwać), internet wyłącza się także w komputerze (mimo tego, że jest podłączony poprzez kabel), generalnie cały internet się zawiesza i dopiero, gdy zresetuje ruter i wyłączę wifi w telefonie to działa wszystko poprawnie. Wcześniej nie miałem takiego problemu. Próbowałem już resetować ruter do ustawień fabrycznych, ale to nie poskutkowało. Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez nurhaax
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Jaki model? I jaki dostawca neta?
Zasłużony Fragowicz draxe Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Technicolor TC7200. Dostawca to UPC.
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Do sprawdzenia router skoro na 2 urządzeniach się podobnie dzieje. Ewentualnie zadzwonić na biuro obsługi i powiedz co się dzieje.
Zasłużony Fragowicz draxe Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Problem rozwiązany, proszę o zamknięcie.
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2016 No ale prosimy o informacje co zrobiłeś w takiej sytuacji, aby ktoś mógł z tym problemem sobie poradzić. 1
Zasłużony Fragowicz draxe Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zadzwoniłem do UPC i poprosiłem o restart usług, następnie jeszcze raz zresetowałem ruter do ustawień fabrycznych.
Rekomendowane odpowiedzi