Legendarny Fragowicz REAL'FUKK Opublikowano 28 Czerwca 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Jako Admin serwera 4fun proponuje zmiany w serwerze. Na wstępie powiem ,że ludzie szukają czegoś nowego . Miejsca gdzie odnajdą coś nowego czego wcześniej jeszcze nie zauważyli . Nasz serwer co ma czego inni nie mają ? Nic.. Gra 4fun nie mówi tylko o zasadach , chodzi tutaj o miła zabawną grę czyli chodzi tutaj o pluginy. Nasz serwer nie jest skonfigurowany typowo pod ten typ gry jakim powinien być. Rzadko co jest pełny serwer a sporo czasu stoimy, dlaczego nasz ZM jest tak popularny ? Bo jest dobrze zrobiony , skonfigurowany . Na 4fun gra coraz mniej osób i rzadko co jest pełny serwer. Proszę administracje o nie zamykanie tematu. Niech każdy się wypowie. Jeżeli inni się ze mną zgadzają , będę kontynuować temat.
Wygnaniec Opublikowano 28 Czerwca 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 4 fun upada z tego wzgledu że strasznie dużo cheatów gra. Ten serwer powinien się nazywać "cheaton". Wystarczy tylko spojrzeć na amxbans albo np jak ja wejde na 4 fun to cheat "beny cheat beny cheat" i tak jest ciagle. Już dawałem propozycje żeby go przerobić na only steam to nie chcieli wiec mam wj. Znajac życie nesty wie lepiej albo jego prawie nie widać na 4 funie. Marian tak samo kiedy nie wejdzie cheater na serwie. Po amxbansie widac. 5 słów: Szkoda słow na ten serwer
Paciaciak Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zawieszony Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zamiast 4funa zrobilibyście ONLY De_Dust2 albo FFA. Gracze bardzo chetnie graja na tych dwoch modach. Myśle że gdyby był jeden z tych modow serwer jakos by sie rozwinal.
Legendarny Fragowicz MaRiaN Opublikowano 28 Czerwca 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Jeśli na serwie będzie admin, to nic lepiej go nie rozwinie.
Zasłużony Fragowicz Semir Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zamiast 4funa zrobilibyście ONLY De_Dust2 albo FFA. Gracze bardzo chetnie graja na tych dwoch modach. Myśle że gdyby był jeden z tych modow serwer jakos by sie rozwinal.Nie bedzię rzadnej zmiany moda. Nie ma takiej opcji.
Wygnaniec Opublikowano 28 Czerwca 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Jeśli na serwie będzie admin, to nic lepiej go nie rozwinie. Ale chyba admin nie bedzie siedział 24/7 i nie ciagle admin jest. Marian sam dobrze wiesz o tym że jak wejdziesz to cheater na serwerwie. Zreszta ja tam juz nie wejde znalazlem sobie inny mod do trenowania.
Legendarny Fragowicz MaRiaN Opublikowano 28 Czerwca 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Przecież nie mam na myśli jednego admina, który siedzi 24/7.
Właściciel GET Opublikowano 28 Czerwca 2012 Właściciel Opublikowano 28 Czerwca 2012 Cały tekst jest bzdurą w całości. Dlaczego? Ano dlatego, że chociażby na przykładzie DR, tak samo jest unikalny i tak samo mniej graczy nawet gra niż na 4FUN. Wszystko to jest spowodowane przez długości nadawanych banów. Są one za surowe i czasem za błahostkę. Wracając do 4FUN, jest on na tyle wyróżniającym się 4FUN-em, a chociażby na wzgląd konfiguracji i nawet indywidualnych ustawień map, co jest niespotykane. Bardzo dobra dynamika strzałów, dopracowane pluginy, wyróżniający się "los", który stanowi element dodatkowy urozmaicony. Wcale dużo nie trzeba przecież pchać na tego 4FUN i raczej nie będzie czegoś oryginalnego bardzo. Kolejną cechą tego serwera jest CSDM czyli urozmaicenie w różne mapy i różne pluginy na nich. Czego chcieć więcej? Cały czas zresztą jest ulepszany 4FUN, a chociażby praca wczorajsza, która dodała PTB, mapy oraz przeróbkę stylistyczną adminchat oraz statsx. 4 fun upada z tego wzgledu że strasznie dużo cheatów gra. Ten serwer powinien się nazywać "cheaton". Wystarczy tylko spojrzeć na amxbans albo np jak ja wejde na 4 fun to cheat "beny cheat beny cheat" i tak jest ciagle. Już dawałem propozycje żeby go przerobić na only steam to nie chcieli wiec mam wj. Znajac życie nesty wie lepiej albo jego prawie nie widać na 4 funie. Marian tak samo kiedy nie wejdzie cheater na serwie. Po amxbansie widac. 5 słów: Szkoda słow na ten serwer Właśnie że nie. Odkryłem całą filozofię. Większość ludzi boi się Twojej osoby i większość banujesz za cheaty, a tak naprawdę nie mając ich. To samo było na cs-df.pl. Na 4FUN gram sporadycznie, wczoraj grałem, przedwczoraj. Nie muszę nou-lifować po 5h. Nie przeczę natomiast, że nie brakuje cheaterów. Zamiast 4funa zrobilibyście ONLY De_Dust2 albo FFA. Gracze bardzo chetnie graja na tych dwoch modach. Myśle że gdyby był jeden z tych modow serwer jakos by sie rozwinal. 4FUN to klasyk nasz i był powszechnie stosowany przez około 2 lat. Bardzo dobrze się rozwijał, bo był zarządzany odpowiednią władzą.
Zasłużony Fragowicz Władek Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Jeśli na serwie będzie admin, to nic lepiej go nie rozwinie. Mamy za mało adminów na 4fun - czemu? Ponieważ grają same czity, gracze z takiego serwera po prostu uciekają. Drugim powodem są częste crashe, lagi na serwerze. Na wstępie powiem ,że ludzie szukają czegoś nowego . Miejsca gdzie odnajdą coś nowego czego wcześniej jeszcze nie zauważyli . Nasz serwer co ma czego inni nie mają ? Nic.. Gra 4fun nie mówi tylko o zasadach , chodzi tutaj o miła zabawną grę czyli chodzi tutaj o pluginy. Dokładnie. A kiedy serwer jest prawie pełny? Gdy są grane znane mapki, typu dd2, awp_india. Przyznam, że na mapach typu gg nie gram wcale. Była propozycja wprowadzenia only hs na mapach aim/awp - co umiliłoby rozgrywkę - lecz nie zostało to wprowadzone. Podsumowując: serwer wymaga radykalnych zmian.
Wygnaniec Opublikowano 28 Czerwca 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 4 fun upada z tego wzgledu że strasznie dużo cheatów gra. Ten serwer powinien się nazywać "cheaton". Wystarczy tylko spojrzeć na amxbans albo np jak ja wejde na 4 fun to cheat "beny cheat beny cheat" i tak jest ciagle. Już dawałem propozycje żeby go przerobić na only steam to nie chcieli wiec mam wj. Znajac życie nesty wie lepiej albo jego prawie nie widać na 4 funie. Marian tak samo kiedy nie wejdzie cheater na serwie. Po amxbansie widac. 5 słów: Szkoda słow na ten serwer Właśnie że nie. Odkryłem całą filozofię. Większość ludzi boi się Twojej osoby i większość banujesz za cheaty, a tak naprawdę nie mając ich. To samo było na cs-df.pl. Na 4FUN gram sporadycznie, wczoraj grałem, przedwczoraj. Nie muszę nou-lifować po 5h. Nie przeczę natomiast, że nie brakuje cheaterów. Mnie się boja ? Haha niezle. Właśnie o to chodzi jeżeli ktoś został zbanowany za cheaty i naprawdę ich nie ma to złoży skarge. A z tego co widze to prawie nikt nie składa. Czyli podsumowując bany sa słusze.
Legendarny Fragowicz REAL'FUKK Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Legendarny Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 z tego co sprawdzałem ostatnio /los nie działa . propozycja dotycząca only hs na mapach typu aim, awp jest ciekawa. jestem za! + mógłbyś jeszcze tylko dodać 2 fragi za HS i jak ktoś zabierze komuś dmg , i inna osoba go dobije to oboje dostają fraga. Wtedy się zrobi 4fun, zrób na test . Jak nie będziemy próbować to nic nie zdziałamy , a warto.
Właściciel GET Opublikowano 28 Czerwca 2012 Właściciel Opublikowano 28 Czerwca 2012 Drugim powodem są częste crashe, lagi na serwerze. Były problemy i zostały rozwiązane, ale to już historia z przed kilku miesięcy. Nie wierzę w to, ponieważ nikt mi czegoś takiego nie zgłasza. Natomiast, kiedy są lagi i crashe serwera to zazwyczaj są mi one zgłaszane przez H@ lub adminów. Jeżeli nikt mi nie zgłasza - to znaczy, że ich nie ma. Jeżeli występuje coś takiego od dwóch dni i jest rzeczywiście tak jak mówisz, widocznie jakiś operator sieciowy znowu zawalił z dostarczaniem usług. Przypomnę, że ATMAN (nie ECO ATMAN) to bardzo ruchliwa trasa, także zachwiania mają prawo wystąpić co jakiś czas z przyczyn różnych. Podsumowując: serwer wymaga radykalnych zmian. Określenie radykalnych pasuje do DR, bo on jest zaniedbany od kilku miesięcy z mojej winy poniekąd. Serwer 4FUN nie wymaga żadnych radykalnych zmian, a jedynie cząstkowe ulepszanie. z tego co sprawdzałem ostatnio /los nie działa . propozycja dotycząca only hs na mapach typu aim, awp jest ciekawa. jestem za! + mógłbyś jeszcze tylko dodać 2 fragi za HS i jak ktoś zabierze komuś dmg , i inna osoba go dobije to oboje dostają fraga. Wtedy się zrobi 4fun, zrób na test . Jak nie będziemy próbować to nic nie zdziałamy , a warto. Los cały czas działa. Co do HS się pomyśli. Asysta przy zabiciu będzie. Inna możliwość: wprowadzenie sXe - jednak większość graczy nie wie, co to jest i może to być utrudnienie. Niepoważny jesteś. SS'y są dobrą formą odwołań J/w.
Zasłużony Fragowicz Władek Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Mnie się boja ? Haha niezle. Właśnie o to chodzi jeżeli ktoś został zbanowany za cheaty i naprawdę ich nie ma to złoży skarge. A z tego co widze to prawie nikt nie składa. Czyli podsumowując bany sa słusze. Bany nic nie wnoszą. Taki cziter robi reset modemu/routera i dalej wchodzi na serwer pod innym nickiem. Niektóre osoby mogą grać uczciwie - jednak po takim banie opuszczają serwer i nie mają ochoty składać odwołań - SS'y są dobrą formą odwołań; owszem, jest sporo roboty przy tym, lecz dzięki temu więcej osób wchodzi na forum - a co za tym idzie - może na dłużej zostać na serwerze. Inna możliwość: wprowadzenie sXe - jednak większość graczy nie wie, co to jest i może to być utrudnienie.
Wygnaniec Opublikowano 28 Czerwca 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Mnie się boja ? Haha niezle. Właśnie o to chodzi jeżeli ktoś został zbanowany za cheaty i naprawdę ich nie ma to złoży skarge. A z tego co widze to prawie nikt nie składa. Czyli podsumowując bany sa słusze. Bany nic nie wnoszą. Taki cziter robi reset modemu/routera i dalej wchodzi na serwer pod innym nickiem. Niektóre osoby mogą grać uczciwie - jednak po takim banie opuszczają serwer i nie mają ochoty składać odwołań - SS'y są dobrą formą odwołań; owszem, jest sporo roboty przy tym, lecz dzięki temu więcej osób wchodzi na forum - a co za tym idzie - może na dłużej zostać na serwerze. Inna możliwość: wprowadzenie sXe - jednak większość graczy nie wie, co to jest i może to być utrudnienie. U nas na pewno nie bedzie ss-ów ty dobrze sie czujesz? Sxe jednym słowem to wielkie gówno to też można łatwo ominać
Legendarny Fragowicz REAL'FUKK Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Legendarny Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Przez modyfikacje sXe stracimy dużą ilość graczy, nikomu nie będzie się chciało pobierać tego . W moim przypadku tak bym zrobił, i poszedł bym na inny serwer.
Właściciel GET Opublikowano 28 Czerwca 2012 Właściciel Opublikowano 28 Czerwca 2012 Przez modyfikacje sXe stracimy dużą ilość graczy, nikomu nie będzie się chciało pobierać tego . sXe nawet jeśli się wgra to przecież nie trzeba pobierać.. Nikt nie zna działania sXe tylko jak zwykle ja.
-=Krzysiek=- Opublikowano 28 Czerwca 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Nesty, bo Ty jesteś naszym Bogiem ;), moim zdaniem 4fun jest dobry(może że podmieniliście coś pod moja nieobecność), tylko że, jest jedna wada, mnie tam nie ma! ;/ XD
Hulig[4]n Opublikowano 28 Czerwca 2012 Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 4Fun jest dobry i nie potrzebuje zmiany na innego moda. Kilka nowych pomysłów oczywiście się przyda aby gracze ,którzy wchodzą widzieli ,że nasz serwer się czymś wyróżnia i jest inny niż wszystkie inne, dlatego też jestem za wgraniem na mapach aim/awp only HS i jak ma być zabawa to jak ktoś skradnie dmg a drugi dobije to obojga lecą fragi. To też jest całkiem dobry pomysł. A co do cziterów, to prawda ,że na początku było ich dużo ale myślę ,żeby wgrać coś takiego jak możliwość robienia ss a bardziej nie chodzi mi o ss tylko o amx_ss_ban. Dzięki temu admin robi graczowi ss`y i nie musi banować ponieważ nie zawsze zdąży i może ktoś uciec tylko automatycznie po ss`ach 3/5 ss`y zależy jak się ustawi lub jaką wersję się ściągnie i automatycznie po ss`ach leci ban permamentny z powodem ustawionym w ustawieniach czyli np "Wrzuć ss`y na Fragujemy.com" Ponieważ wiele osób myśli po prostu ,że jak dostali bana na 4Funie to nie ma żadnych ss`ów i nic tylko po prostu ban i nic się już nie da zrobić a jak będą robione ss`y to ludzie po prostu wrzucą i dostaną UB. I jestem za ss`ami bo demko to czasami zawodzi lub ludzie są posądzani o czity których nie mają ze względu na to jak dobrze grają.. A co do zabawy to można wgrać nowe unikalne mapy ,które np zrobi mój kolega Maper :) I może kilka nowych pluginów? Wiem ,że na 4funie powinno być wesoło i zabawnie, a nawet nuty pod koniec rundy nie chodzą.. ;/ przynajmniej mi ;/.. Musimy się po prostu zabrać za zapraszanie ludzi i reklamowanie ale nie po prostu reklamy na innych forach bo mało kto patrzy w ten dział.. Musimy się zabrać za reklamy na YouTube czy na innych serwerowniach.. Jak każdy zrobi 15 reklam lub z 20 to się troszkę tego nazbiera i co wy na to ,żeby zrobić po prostu dział Zareklamuj nas? i tam wszystkie reklamy naszej sieci Fragujemy.com? a w tym dziale "Zareklamuj Nas" zrobić poddział "Reklamy przez adminów" i tam do podania będzie trzeba dodać link do tematu w poddziale "reklamy przez adminów" a w nim np 20 reklam i bez tego podanie o admina będzie zamykane lub coś? trzeba coś wymyślić.
Legendarny Fragowicz Maciej Opublikowano 28 Czerwca 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Sxe nie ma co wprowadzać naprawdę. Większość osób które teraz tkj. ogarniają, i chcą pograć coś lepiej (zacząć lepiej strzelać) przenoszą się na serwery DM. Nie proponuję tutaj zaś wielkiej zmiany DM za 4FUN - nie, nie. 4FUN jak to napisał Nesty jest naszym standardem i klasykiem. Kiedyś sxe to naprawdę było coś - na serwerach nie grały boby. Mi osobiście nudzi się gra na serwerach FFA/4FUN czy coś w ich stylu. Dlaczego? Ano dlatego, że: - co raz to mniej osób gra - wzrost dzieciaków na serwerach ffa,4fun - znudziło się też z czasem Tak jak pisał Nesty, głównie spadkiem ilości osób mogą być byki które popełniamy - czas nadawania banów czy coś w tym stylu. A może kolejnym powodem jest, jeśli gracz się o coś pyta to po prostu mu wytłumaczyć a nie kickować z powodem "bot" - takiego gracza w 75% nie zobaczymy kolejny raz na serwerze. Musimy się po prostu zabrać za zapraszanie ludzi i reklamowanie ale nie po prostu reklamy na innych forach bo mało kto patrzy w ten dział.. Musimy się zabrać za reklamy na YouTube czy na innych serwerowniach..Ależ oczywiście czemu nie. Jedna reklama już stoi o naszych serwerach na yt - u mnie na kanale. Tutaj masz link do tematu:-> http://fragujemy.com/Fragujemy-com-Prezentacja-forum-HD (to chyba jeden z takich co się wyróżnia) 4FUN jest dobry tylko nie ma co na siłę coś do niego dodawać - pamiętam 4FUN z df'a. Ciągle jak nie wejde to wesoło było, atmosfera większość przez mikrofon się odzywała - i to było coś. A teraz jak na 4fun się wejdzie to cicho, ponuro czasami. Nie wiem czy zawsze, ale przeważnie tak jest jak wejdę. Przez modyfikacje sXe stracimy dużą ilość graczy, nikomu nie będzie się chciało pobierać tego . W moim przypadku tak bym zrobił, i poszedł bym na inny serwer.Tak by zrobiła osoba która by nie wiedziała co to jest i by 1 raz wchodziła na nasz serwer. Aby wprowdzić sxe to trzeba mieć naprawdę sporą ilość graczy która wie, że ma po co wracać na ten serwer. Musi mu ten serwer przypaść do gustu i to bardzo.Kolejna sprawa, dla gracza trzeba umilić grę - nie wyzywać go, starać się rozwiązywać konflikty. No i nie banować po prostu za byle co - czasami jest lepszy kick niż ban na te 15 minut. A lepszą sprawą jeszcze jest wytłumaczenie mu. Propozycje: - 2 fragi za strzał, zabicie przeciwnika w głowę (jak wiadomo to jest 4FUN i każdego to zachęci do zabawy na fragi). - może coś takiego jak mają inne serwerownie, gdy się połączymy z serwerem dowolnym w naszej sieci pobiera się nam grafika. Chodzi oto , że później jak połączymy się na serwer z innej serwerowni to pod paskiem łączenia mamy napisane np. Fragujemy.com - mi coś takiego ostatnio się wgrało i aż sobie z ciekawości wbiłem na stronę owej serwerowni. To może też przyciągnie paru graczy nowych. - nie wiem czy jest ale wgrać na serwer warmup (rozgrzewkę) Jak coś wpadnie jeszcze do głowy to dopiszę. @edit Dodać mapy de_rats :D
Zasłużony Fragowicz Haczyk Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Moje podsumowanie na temat tej całej debaty + Wiecej ogarnietych adminow 4FUN + Dodac popularne mapy na 4fun , takie ktore na innych serwerach ciesza sie duza popularnością i czesciej je grac . + Zostac przy 4FUNIE , zmiana moda wiaze sie z utrata stalych graczy. + Sxe odpada + Watpie czy gracze szukaja czegos nowego. Tradycja przyciaga ! Jedynie ulepszyc to co juz jest wgrane ! + Zmniejszyc ilosc Cheatow , nadrabiac aktywnoscia adminow ! + Zmniejszyc czasy banow + Los dziala prawidlowo + Wiecej reklam 4FUN !
Rekomendowane odpowiedzi