Zasłużony Fragowicz KinGDooM Opublikowano 19 Listopada 2011 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 19 Listopada 2011 Jak wiadomo często widzimy, jak ludzie proszą o pomoc z ustawieniem bazy na xaa.pl i połączeniem jej z serwerem Zaprezentuje wam jak to zrobić kroczek po kroczku. 1. Musimy posiadać serwer na proserwer.pl (Tak aby była dostępna baza danych) 2. Logujemy się do Proserwer.pl I wchodzimy w zakładkę Zarządzanie (cPanel) Mamy tam podane dane do cPanelu więc logujemy się. Po udanym zalogowaniu ujrzymy taki oto widok : 3. Zjeżdżamy na dół do sekcji Bazy Danych i klikamy na Menedżer zdalnego połączenia MySQL 4. W polu hosta dajemy znaczek % i klikamy Add Host. Powinno to wyglądać tak: 5. Następnym krokiem jest powrót do strony głównej cPanelu. Możemy się tam dostać przez kliknięcie w znaczek domka, w lewej górnej stronie ekranu. 6. Przechodzimy do Kreatora baz MySQL (Też w zakładce Bazy Danych) 7. W polu nazwa bazy danych wpisujemy dm W tej chwili u mnie baza danych nazywa się emixx_dm 8. Następnym krokiem jest utworzenie nazwy użytkownika Na screenie zaprezentowałem jak to zrobić. Po wypełnieniu i kliknięciu Create User mój uzytkownik ma nazwę emixx_dm 9. Następnym krokiem jest ustawienie praw użytkownika bazy danych. W tym celu zaznaczamy opcję WSZYSTKIE PRZYWILEJE Powinno to wyglądać tak : 10. Klikamy Next Step W tej chwili wyskakuje nam taki komunikat : 11. Teraz wystarczy wypełnić Cvary i dodać je do amxx.cfg diablo_sql_host "twojastronawxaa" diablo_sql_user "nazwauzytkownika" diablo_sql_pass "haslo" diablo_sql_database "nazwabazydanych" diablo_sql_table "obojetniecowpiszemy"Aby zresetować tabelkę trzeba wejść do phpmyadmin która jest w cPanelu.Źródło: amxx.pl
Właściciel GET Opublikowano 6 Czerwca 2017 Właściciel Opublikowano 6 Czerwca 2017 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi