Skocz do zawartości

[KOSZ] Dragon Ball - Teorie i przewidywania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiemy, w serii Dragon Ball aż roi się od teorii na temat uniwersum czy też postaci. Od tego jak silny był ojciec Freezera - King Cold, po dyskusje na temat matki Bulmy. Ten temat został przeznaczony do dyskusji nad waszymi ulubionymi teoriami lub przewidywaniami dot. jednej z naszych ulubionych serii.

Oto moje przewidywania i pewna teoria o transformacjach w Dragon Ball Super.

latest?cb=20151025084338

[fot. SSGSS Goku]

Zacznijmy od tego jak powstał SSGSS(niebieski ssj). Jest on w pewnym stopniu fuzją Super Saiyanin God ze zwykłym Super Saiyaninem na co wskazuje nazwa i sposób uzyskania tej formy. Idąc dalej tropem fuzji form. Gohan w skutek treningu od podstaw z Piccolo najprawdopodobniej będzie w stanie odzyskać swoją unikalną formę Mystic/Ultimate którą uzyskał dzięki obudzeniu jego prawdziwej mocy przez Starszego Kai'a.

mystic_gohan_powers_up__dbkai_by_2d75-d3

[fot. Mystic Gohan]

Jeżeli po odzyskaniu tej formy Gohan, przyswoiłby sobie boską moc w taki sam sposób jaki zrobił to Vegeta, to czy mógłby on przeprowadzić fuzję formy Ultimate z Super Saiyanin God, dzięki której uzyskałby on transformacje przerastającą nawet niebieskiego Goku i tym samym w razie zagrożenia życia swojej rodziny i przyjaciół podnieść swój poziom mocy po granice pojęcia? Moim zdaniem jest to całkiem możliwe, ponieważ podczas walki ze Złotym Freezerem, Gohan zrozumiał swoją niemoc i to, że musi urosnąć na silę aby chronić swoich najbliższych. 

Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Może macie swoje teorie/przewidywania na temat uniwersum Dragon Ball'a? Zapraszam do dyskusji! :D

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dla mnie brakuje tego czegoś co w DBZ. Tamte walki,a te walki to jest dla mnie tak naprawdę porażka. Niby minęło parę lat, efekty powinny być lepsze. Nom ale zobaczymy może coś się zmieni. 

Opublikowano

Jakość walk w nowym Dragon Ball'u twórcy tłumaczą zatrudnieniem "świeżych" animatorów. Jednak niezbyt chcę mi się w to wierzyć.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Myślicie, albo wiecie ile ma być odcinków wydanych?

Aha i zapomniałbym. Więcej gadają niż walczą to najbardziej denerwuje :D

Edytowane przez RasTa.!
Opublikowano

Trochę ponad 100. Jak w każdym DB.

• 2 lata później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności