Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!
Dwa lata po kochanym piorunie straciłem karte graficzną  i teraz muszę męczyc sie na zintegrowanej.

Teraz tak, mam kilku letni procesor AMD Athlon II X2 240 2,8Gz, płytę główną: GIGABYTE GA-78LMT-S2PT, i 2gb RAM'u.
I teraz pytanie jaka mega tania grafika by tutaj pasowała? Kumpel ze starego kompa ma GeForce 6600 GT, ale może znacie coś innego?

Aktualnie w CS:GO na najniższych, ze wszystkim wyłączonym i rozdziałce 640x480 mam 30fps na MM, chciałbym tak z 60-70, liczę na Was!

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja mam ATI Radeon 4890 na szynie 256 z 1gb pamięci. Karta niedroga bo dałem 150zł a ma dobre parametry i daje radę.

Opublikowano

Tylko chodzi mi o to, czy będzie akuratnie ten model pasował do tego procesora, oraz płyty głównej.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Procesor a karta graficzna nie będą się ze sobą gryźć a raczej by dobrze współpracowała to co podał @Dario203 to dobre ma parametry i jeszcze 256bitów na szynie to chłopie. 

Edytowane przez kelek
  • Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Super, tylko kolejne pytanko, mam obudowę sprzed 8 lat, czy wszystkie miejsca na zaczepienie tej płyty będą pasowało? I czy płyta główna ma dobre wejście pod tą grafikę?

Opublikowano

Ja mam GeForce 210. Karta dość kosztowna bo po 150 zł. Ale z takimi grami jak CS Go nie ma problemu. Gry działają mi płynnie, lecz niektóre tylko na najniższej grafie (np. 7 days to die, Naruto UNS 3 Full burst itd.) Nawet dobra, sie nie przegrzewa. Filmy na youtube mogę uruchomić do 1080p. Rewelki nie ma, ale daje rade. Chociaż i tak myślę nad zmianą na kartę Geforce GT 720, podobno lepsza w w ogóle. Stosunkowo tania, bo po 230 zł na allegro.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Choćbym nie wiem jaką miał obudowe i tak powinieneś spasować wszystko, aczkolwiek fajnie mieć obudowe taką aby jak najbardziej chłodziła i przede wszystkim kurz sprzątnąć :) 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

@kelek ta karta ma DDR3, czy ma to jakies znaczenie w plycie glownej? Patrzylem tez, nie ma jej na morele, jest tylko na allegro, ale uzywce chyba nie zaufam. Czyli, ogolem moeisz, ze bedzie do wszystkiego pasowala i warto ja brac?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Możesz podejść do speca i zapytać o takie sprawy, ty musisz szukać z PCI karta graficzna a nie AGP to jest stary typ.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności