Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy na serwerze. Widzę w nim "potencjał", ale jak zawsze są rzeczy do poprawki. Dla mnie zmiana która powinna nastąpić w trybie natychmiastowym jest usunięcie słynnego na polskich serwerach "glue", dzięki któremu możemy się przyczepiać do pojazdów. Klej nie sprawdza się kompletnie i trafienie osoby na glue jest kompletnie niemożliwy (szczególnie glue na helce) i daje bardzo dużą przewagę nad graczem który idzie piechotą. Glue na helce można zastąpić wieszaniem się na niej a w samochodach niestety ale nie ma żadnej alternatywy i zostaje zwykłe siedzenie na dachu lub wsiadanie na g. 

Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Yyy, powiem tak: Łatwiej kogoś zabić z "glue" niz piechoty.. Naucz się strzelać później pisz, aż śmiechłem gdy to przeczytałem.. Dziennie jeżdżąc przyklejonym do pojazdu nabijam 20 fragów...

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

W samochodach lepsze jest glue niż tryb "DriveBy" tam dopiero niemożliwe jest trafienie. A co do helek to dobry pomysł.

Opublikowano

Yyy, powiem tak: Łatwiej kogoś zabić z "glue" niz piechoty.. Naucz się strzelać później pisz, aż śmiechłem gdy to przeczytałem.. Dziennie jeżdżąc przyklejonym do pojazdu nabijam 20 fragów...

Koledze proponuję lekcje z czytania ze zrozumieniem. Chodzi mi o USUNIĘCIE glue z serwera. 

W samochodach lepsze jest glue niż tryb "DriveBy" tam dopiero niemożliwe jest trafienie. A co do helek to dobry pomysł.

O "driveby" nie będę nawet wspominał, bo ten pomysł nie wchodzi w grę. Jestem po prostu za usunięciem "glue" i zostawienie tego bez żadnej możliwości przyklejenia się do auta czy strzelania z niego. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Byłoby to troszeczkę ograniczeniem. Nie wadzi to graczom posiadającym pojazdy, a o to tutaj nie trudno, więc zbędne byłoby usuwanie tego, ale fajnie że był ten temat poruszony :)

Opublikowano

Byłoby to troszeczkę ograniczeniem. Nie wadzi to graczom posiadającym pojazdy, a o to tutaj nie trudno, więc zbędne byłoby usuwanie tego, ale fajnie że był ten temat poruszony :)

Wcale nie fajnie że ten temat jest poruszony. Jeżeli to usuną to posiadanie pojazdu straci sens.

Opublikowano

Potwierdzam, wcale nie jest fajnie że był poruszony ten temat. Dzięki opcji "Glue" posiadania pojazdu ma sens. Dzięki tej opcji, pojazdem można wyruszyć na jakąś większą akcję. Bez opcji "Glue" to już nie będzie to samo MTA DayZ. Jestem na Nie.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Fajnie że był poruszony, bo wszystko można było sobie wyjaśnić, nie w sensie żeby usunąć glue, bo ta opcja też nam nie odpowiada.

Opublikowano

Glue na samochodach może być, natomiast glue na helkach jest pfe, nie wiem czy da się tak zrobić, ale na takie coś liczę. Ani razu nikogo na helce nie zdjąłem, bo nawet nie wiem czasami skąd strzelają.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Istnieje taka możliwość jak poruszanie myszki. A i glue niech zostanie, bo to by sensu nie miało.

Opublikowano

A ja jestem ZA usunięcie glue. Wiele osób uważa sie za niewiadomo jak wybitnych zabijając 40 graczy, przy czym 90% tych killów to z samochodu lub helki w pojedynczych graczy. Gracz na ziemii ma niewielkie szanse z takim na aucie, samotny gracz już kompletnie.

Jednak glue ma to do siebie, że pozwala na jazdę wiekszej liczbie graczy. Stąd zadowoliłbym jednych i drugich....a mianowicie pozwolił na strzelanie z aut tylko z wybranych modeli o ile jest szansa na taki skrypt. Zwiekszylo by to wartość takich aut i rywalizację o nie na serwie,zarazem stałby sie on unikatowy. Warte przemyślenia:-)

Opublikowano (edytowane)

Na NIE. Niech zostanie tak jak jest.

Edytowane przez Karysu
Opublikowano (edytowane)

Spodziewałem się takiego odzewu z waszej strony, wam to na rękę w grupach, a co mają powiedzieć samotne wilki? Nie wiem, czy osoba która zbiera się ok. 30 min po czym dostanie nagle w jakimś miejscu w głowę od gracza z helki na glue będzie chciała dalej przebywać na serwerze. Glue i drive-by jest jedną wielką porażką i mają mało wspólnego ze skillem. Glue na samochodzie jeszcze bym przeżył, ale na helce jest to zbyt op.

PS. Chcę jeszcze napisać, że nie wiem czemu na polskich serwerach przyjęło się, że musi być glue lub drive-by. Tak jak napisałem wcześniej, na mta strzelanie z aut się kompletnie nie sprawdza i daje ogromną przewagę nad innymi graczami. Grałem na wielu serwerach, gdzie nie było ani glue ani drive-by i gra była bardzo przyjemna. Poprzez usunięcie glue, gra by była bardziej zależna od skilla a nie systemu. ;)

Edytowane przez LumciaGumcia
Opublikowano (edytowane)

Helka niebezpieczna nie jest ponieważ jest duża i dobrze widoczna fakt że można nią wylądować na budynku ale jak lata przy ziemi łatwo strącić w niej kierowcę.

Jestem na NIE z propozycją usunięcie glue.

Edytowane przez Kinght
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Na nie,straciłby też sens np.pościgów gdzie to są pojedynki między strzelcami na samochodach itp.

• Właściciel
Opublikowano

Sprawa z glue wygląda w ten sposób, że tego od początku nie mieliśmy. Ale skoro było mnóstwo o to żalu, to jednak postanowiliśmy wyjść na przeciw temu.

Opublikowano

Mta bez glue nie ma sensu, to jest co lubię w mta pościgi akcje, bez przyklejania to będzie bez sensu, serwer jest dobry i się rozwija najwidoczniej innym 60 graczom nie przeszkadza glue bo nie widziałem, aby ktoś narzekał nie usuwajmy, tylko dodawajmy nowe opcje na serwer.

• 5 miesięcy temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności