Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Witam, chciałbym się dopytać Was, może akurat ktoś miał podobny problem co ja. Mianowicie, jakoś 6 dni temu mój komputer nagle bez żadnego wcześniejszego uprzedzenia po prostu się wyłączył (dokładnie to zrestartował) i puf. Komputer włącza się do pewnego momentu ( jest to moment gdy nasz kochany zaprasza nas do pulpitu - ZAPRASZAMY!!! - ) po czym znów się restartuje i tak w kółko. W środku komputera zauważyłem, że przy włączaniu go nie pracuje wiatraczek od procesora, więc go wymieniłem - zero poprawy. Zainstalowałem nowy system ( 7 ), nadal zero poprawy. Myślicie, że może być to kwestia karty graficznej ?

Opublikowano

Raczej coś z dyskiem twardym, jak masz możliwość to pożycz od kogoś i sprawdź czy to jest przyczyną.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Dokładnie tak dysk twardy, to po jego stronie leży problem. Sam miałem taką akcje, podociskałem kable, i już wszystko było w porządku 

Opublikowano

Podczas uruchomienia kliknij F8 - W menu wybierz opcję Wyłącz automatyczne uruchamianie komputera po awarii systemu i klknij Enter.  Teraz sie nie zrestartuje tylko pojawi się bluescreen - zrób zdjęcie  i wstaw tu na forum - 

Spróbuj uruchomić komputer na jednej kości RAM (jak masz 1 to zmien na drugie wejscie). Być może to jest też przyczyną.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Mimo wszystko uparcie stawiałem ze może być to karta, no i chyba się sprawdziło. Wpialem inna kartę i komp chodzi normalnie. Wpialem znowu swoją i odziwo tez wystartował, boje się instalować csa bo może mi siąść, wyślę kartę do specjalisty niech mi ją zbada. Dysk będę wymieniał tak czy tak bo już ma swoje lata. Zobaczymy co powie gościu do końca tygodnia ma mi dać znać, do tego czasu prosiłbym by tematu nie zamykano.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Powiem tak, wysłałeś kartę graficzną a oni tylko sprawdzą za pomocą Benmarchk testowania ilość pkt fps itd, ewentualnie jeszcze pastę termoprzewodzącą wymienią, a dysk możesz sprawdzić bad sektory czy jest dobra czy faktycznie już siada. Po co wymieniać skoro można domowym sposobem sprawdzić niż wydawać w błoto pieniądze na rzecz która działa sprawnie. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ten specjalista To znajomy :d nie bierze za to kasy ^^

Opublikowano

Ja bym jeszcze sprawdził zasilacz, możliwe że druga karta która wpiąłeś wymagała mniejszego nakładu energii i wszystko działało, jednak przy większym natężeniu już nie daje rady.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności