Adolfff Opublikowano 14 Czerwca 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 14 Czerwca 2015 Nie wiem czy to odpowiedni temat, jak nie to prosze o przeniesienie. A więc ja osobiście jak już gram sobie godzinke czy dwie na serverze COD'a i przemaglowuje 3-4 razy tą samą mapę to mi sie odechciewa kożystac z przyjemności jaką jest gra na serverze i poprostu przestudiowac 10raz stronę główną na fejsie. Przechodząc do meritum wypowiedzi to jestem za urozmaiceniem Mapcyclu dziennego i nocnego albo zrobic coś takiego, że grana mapa nie może byc następnie zagrana przez 2godziny minimum (tutaj pozdro dla dzieci dd2 i eldo). To by było na tyle, Pozdro.
Zasłużony Fragowicz RasTa.! Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 14 Czerwca 2015 No cóż to Wy wybieracie mapy, nie My. Nie zablokujemy przecież tych map dla Twojej korzyści. Nie raz wybiorą jakąś rzadko graną. 1
Adolfff Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 14 Czerwca 2015 Za mojej kadencji na serverze, zawsze są wybierane te same mapy w kółko. Nigdy przy mnie sie nie zdarzyło, żeby gracze sami z siebie wybrali np. de_cabble jak już bylo do wyboru. (Nie mowie tu o zmianie mapy po NUKE, która występuje automatycznie i losuje mape) Jak już nie chcecie blokowac map to chociaż niech zostaną dograne jakies dodatkowe, żeby urozmaicic gre.
Zasłużony Fragowicz The Next Best Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 14 Czerwca 2015 Jest ponad 30 mapek na serwerze i to gracze nominują i wybierają mapy które są grane. To ,że są grane w kółko takie a nie inne to już jest kwestia was graczy. 2
Właściciel GET Opublikowano 15 Czerwca 2015 Właściciel Opublikowano 15 Czerwca 2015 Jest blokada, która pozwala wybrać mapę ponownie po wybranych innych.
BESIU<--KATOL Opublikowano 28 Czerwca 2015 Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Jak już nie chcecie blokowac map to chociaż niech zostaną dograne jakies dodatkowe, żeby urozmaicic gre. Dodanie nic raczej nie da, gracze i tak ich nie wybiorą jeśli nie przymusi się ich pluginem. ew można wgrać coś że np co któreś głosowanie będzie tylko spośród rzadko granych map ale to niestety może się nie spodobać wielu graczom, pojawią się prośby o zmianę itd. Jest blokada, która pozwala wybrać mapę ponownie po wybranych innych. nie do końca rozumiem tak sformułowane zdanie nesty. Dzisiaj podczas gry admin dał vote czy chcemy zmienić mapę w którym wybraliśmy azteca a otrzymaliśmy azteca 1337. Mapę bardzo podobną pod każdym względem poza kolorem txt. Po kilku mapach pojawił się też nuke 1337. W obu przypadkach rozproszyło to trochę monotonne granie na identycznych mapach podsunęło mi też pomysł na pewną modyfikację MC. wgrać kilka (4-5) bardzo podobnych mapek dla każdej popularnej mapki na serwie (aztec kabul dust itd) np de_nuke_rarea de_nuke de_nuke_1337 itd wpisując w wyszukiwarce nuke na jakiejś stronie jest ich całkiem sporo http://maps.cs-bg.info/search.php?search=nuke&type=maps16 i wprowadzić 2 blokady Pierwsza która sprawi że dopiero po wybraniu wszystkich map rodzaju nuke będzie można zagrać je ponownie czyli gram de_nuke a ponownie ją wybrać będzie można dopiero po zagraniu nuke_rarea i nuke 1337 Druga która sprawi że jeśli wybierzemy de nuke to dopiero po 1-3 vote będzie można próbować wybrać kolejną mapę danego rodzaju. Sądzę że nie będzie to zbyt duży zamach na wolność gamerów a jednocześnie urozmaici rozgrywkę znudzonym takim jak ja czy adolf i kilku innym którzy na serwie się denerwują że znowu te same mapy. P.S. Jak już piszę to dodałbym też de_contra która jak sądzę by pasowała na serwer i jeśli by sie zachęciło graczy to byłaby często wybierana Edytowane 28 Czerwca 2015 przez BESIU<--KATOL
BBC Opublikowano 28 Czerwca 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2015 Jest dużo map ale nie wiem dlaczego ciągle gramy te same mapy ale w innej wersji... westwood potem w wersji big potem w wersji mtk , potem oldo, potem kilka dustów i tak w kółko, czasem zdarzy się inferno. Chyba że jest nuke to gramy jakąś rzadką mapę jak dobrze wylosuje ;) Dobrą opcją według mnie było by wybieranie map przez serwer, a możliwość zmiany miały tylko admin w zależności ile graczy jest na serwerze, można było by usunąć te słabe mapy a dać te lepsze. Gdyby wielu graczom nie podobała się mapa wpisywali by rtv i serwer zmieniałby na inną. I problem rozwiązany ;) Dodam że mogłoby być tak że jest 20 map i dopiero po 20 mapach dana mapa może się powtórzyć.
frez Opublikowano 28 Czerwca 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2015 To jest głosowanie wiekszości, wy znajdujecie się w mniejszości. Skoro gracze serwera chcą grać te popularne mapy to nie widzę przeszkody. Jednak ten pomysł który BBC podsunął z powtarzaniem się map jest niczego sobie.
Adolfff Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 28 Czerwca 2015 Co to za rozumowanie, że dogranie map nic nie zmieni ? :o Gracze będą mieli większy wybór i jak im się spodobają nowo wgrane mapy tooo raczej już nie będą wybierać tylko Eldorado i Eldorado tylko coś z nowego asortymentu i to samo w odwrotną stronę, jak im się coś nie spodoba to za jakiś czas po obserwacjach co jest grane, a co nie to usunąć te gorsze i wgrać jakieś nowości dla urozmaicenia i koło się kręci :) A że niektóre teraźniejsze mapy to shity typu de_storm ,de_vertigo i inne tego typu, które może lubi 5% populacji "kanterowiczów" (Oczywiscie nie wszystkie, bo jest też dużo super map) to nikt ich nie wybiera. Plejerom trzeba czasem pomóc, nigdy nie widziałem, żeby ktoś z własnej woli nominował de_mirage, ale jak ja już ją nominuje i pojawia się na liście wyboru map to ludzie chętnie ją grają :) Tyle ode mnie jak to nie da do myślenia to zostajemy skazani na dalsze granie west, eldo, aztec, dd1, dd2 i od początku. :| <siema>
frez Opublikowano 29 Czerwca 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 29 Czerwca 2015 To jest cos czego nie jesteś w stanie przewidzieć. Może będą grali a może nie. Jedno jest pewne, po dodaniu map co najwyżej dojdą ze 2 mapy do tego "monotonnego" cyklu...
BBC Opublikowano 29 Czerwca 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 29 Czerwca 2015 Może lepiej aby serwer wybierał 5 map do vote, bo jeżeli wybierają gracze nominują tylko to samo, a tak dowiedzieliby się o istnieniu innych map. Jest ich ponad 20?
Adolfff Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 29 Czerwca 2015 To jest cos czego nie jesteś w stanie przewidzieć. Może będą grali a może nie. Jedno jest pewne, po dodaniu map co najwyżej dojdą ze 2 mapy do tego "monotonnego" cyklu... Zawsze dwie dodatkowe mapy urozmaicające grę, potem to żaden problem chyba usunąc nie grane mapy. Może lepiej aby serwer wybierał 5 map do vote, bo jeżeli wybierają gracze nominują tylko to samo, a tak dowiedzieliby się o istnieniu innych map. Jest ich ponad 20? O tym mówię ! dajmy graczom coś innego i pokażmy, że można grac nie tylko westa i eldo. Może wgrane mapy by im bardziej pasowały niż teraźniejsze.
BBC Opublikowano 29 Czerwca 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 29 Czerwca 2015 Nie wiem czy mnie zrozumiałeś, ale chodzi mi o wyłączenie nominacji, nominować mapy ma serwer według mnie;)
Zasłużony Fragowicz Mr. Kropek Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 29 Czerwca 2015 Dać więcej map przy wybieraniu. Z 4 zrobić 6 i może coś pomoże. Reszta nie ma sensu, bo tak czy siak będą wybierać te popularne mapy. Zawsze tak było i pewnie będzie. Poza tym większość graczy wybiera mapy w których zna wszystkie zakamarki.
BBC Opublikowano 29 Czerwca 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 29 Czerwca 2015 Są wybierane ciągle te same mapy. Lepiej żeby serwer sam wybierał niż graczy mieliby wolną wolę, bo w twoim rozumowaniu gracze będą nadal nominować w kółko to samo. Niech Nesty się wypowie ;)
Lipski1987 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 29 Czerwca 2015 Moje zdanie na ten temat jest takie : jeżeli damy 5 map do wyboru i w tym będzie dajmy na to dust2 i 4 inne mapy , to jaką mapę wybiorą ? oczywiste ze dust2 , taka już jest kolejność .... więc jedynym rozwiązaniem tego jest wyłączenie nominacji , co też nie jest dobrym pomysłem bo dużo graczy nie będzie grać map typu mirage czy jakieś nieznane , więc i tak zle i tak nie dobrze . Kolega wyżej ma rację niech sie Nesty wypowie xD bo spam się zaczyna robić niepotrzebny 1
Właściciel GET Opublikowano 30 Czerwca 2015 Właściciel Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dać więcej map przy wybieraniu. Z 4 zrobić 6 i może coś pomoże. Nie ma sensu, sprawdzone jest 4. A co do nowych map - spokojnie :)
Rekomendowane odpowiedzi