yuby Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Witam, Słyszałem, że nowy serwer FFA jest zbliżony do serwera TeamPlay, jeśli to prawda mam kilka propozycji, aby usprawnić grywalność. Jeżeli temat jest bezużyteczny, proszę o jego zamknięcie.Po pierwsze: Z 2 sekund czasu na zaopatrzenie ustawić koło 5-7 sekund, aby spokojnie bez ogromnego pospiechu zakupic caly potrzebny ekwipunek.Po drugie: Czas mapy ustawić na 1 min 45 sek, aby gra była dynamiczna, a nie ślamazarna i sprzyjająca dla graczy siedzących pół mapy w jednym miejscu. Obecne 2 min nie są złe, ale proponuję jeszcze zmniejszyć czas o 15 sek. Po trzecie: Usunąć ten bezsensowny dymek po śmierci.Po czwarte: Kiedy gracz zginie, nie powinien widzieć ani słyszeć graczy z drużyny przeciwnej. Na spect może tylko oglądać swoją drużynę. Gracze z kontem V.I.P. nie byliby zadowoleni, że czas na zaopatrzenie jest taki długi, gdyż nie mogą od razu po odrodzeniu ruszyć do przodu, zostawiając w tyle graczy bez konta V.I.P. Moim zdaniem również asysty powinny być usunięte. Takie urozmaicenia pasują do serwera 4FUN.Na chwile obecną to wszystko, gdyż nie wiem czy w ogóle temat zostanie przedyskutowany czy od razu zamknięty gdyż na serwerze nie pojawią się żadne zmiany.Pozdrawiam, Yuby 1
Siorpaj Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zawieszony Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Temat możemy śmiało przedyskutować, więc nie będę go zamykał, Czas kupowania ekwipunku można zmienić z 2 na 4-5 sekund, bo to wystarczy na wykupienie się, i tak większość graczy kupuje dłużej i nie ma sensu ustawiać więcej. Myślę też nad zmienieniem widoczności kamer, a rozmawiać raczej można TT z CT bo to w sumie w niczym nie przeszkadza :).
Kasia. Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) 1. Czas na zaopatrzenie 5-7 sekund? Lekka przesada, 4-5 maksymalnie.2.Wydaje mi się, że 2 minuty spokojnie wystarczą, czasami mapy są duże, jeśli zostanie np. mało graczy w tt, albo tylko jeden to musi mieć czas, żeby np. iść po pake czy coś.3.Nie rozumiem problemu z jakimś "dymkiem"4.Nie rozumiem braku rozmowy po śmierci, co to ma do wszystkiego? A widoczność jest potrzebna, bo kiedy ktoś z drużyny przeciwnej kampi lub nie wykonuje tego co powinien to lepiej to widzieć i zgłosić.Co do asysty, jest ciekawa, ale moim zdaniem problem w tym od ilu się zalicza. Wystarczy zabrać 1hp i już dolicza. Wydaje mi się, że minimalnie od 50hp mogło by być.Pozdrawiam. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Kasia. 1
VULGAR. Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zawieszony Opublikowano 20 Sierpnia 2015 1. 5-7 sekund to za długo. Tak jak Kasia napisała 4-5 maksymalnie.2. Można skrócić maksymalnie o 10s, albo i zostawić te 2 minuty. Bo jednak biegając z punkt A. do B. po pakę zajmuje trochę czasu.3. Ten dymek moim zdaniem jest okej. Nikt jakoś się na niego nie skarży, ale może gdyby się je usunęło to serwer czasami by lepiej chodził.4. Na 4fun to jest i jakoś problemu nie ma.5. Właśnie, kiedy zabierzemy większość hp można by było dostawać asysty. Ja jeszcze tutaj chciałbym dołożyć od siebie żeby usunąć mapkę fun_allinone bo mało kto chce ją grać, a ostatnio jak było to każdy nalegał na zmianę, a zamiast tej mapki np dodać zwykłego awp_india bo ten western2 jest całkiem okej, ale za duży na małą ilość graczy. Chciałbym poruszyć również kwestię tego, że serwer czasami klatkuje, nie wiem czy wina leży po mojej stronie, ale wątpię, ping maksymalny mam do 15-20, a fps koło 100. Czasami strzelając w gracze, poleci cały magazynek, a on nic nie dostanie. Jestem też za tym, aby wyłączyć możliwość wyboru rzeczy, które posiada vip na takich mapach jak fy_snow awp_western2 ponieważ zdarzyło się, że na mape fy_snow vip wziął sobie awp, gdzie jest zabronione i strzelał, również rzucanie smoke czy fleshy. 1
Kasia. Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Dokładnie, można by zamienić fun_allinone na awp_india, bo również pytali o nią gracze.Faktycznie występują lagi przy strzelaniu, i sporo ludzi na to się skarży.Menu vipa można wyłączyć na takich małych mapach, np. awp lub fy_snow.
TRIK3R Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Fragowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) 1. - 2. - 3.Dymek jak dla mnie to zostawić fajny i unikalny bajer :D 4. Zgadzam się z Kasią. 5. Dla mnie asysty powinny zostać tak jak są bo np rzucę granata w grupkę 4-5 osobową każdemu zabierze trochę hp potem ktoś ich zabije i mam 4-5 fragów więcej :D Moja propozycja jest taka aby pozmieniać niektóre mapki bo są chuj**e... Po wgrywać kilka nowych aby nie grać ciągle na tym samym :D de_alexandra de_dust2_long de_sona de_irak2 de_dust 2009 de_azet 2003 de_virus de_rock de_rats4 de_museum Te mapki są bardzo fajne... Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez TRIK3R
Właściciel GET Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Właściciel Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Ja bym postawił na FFA dynamic i tyle. Co do lagów podczas strzelania, pewnie jakieś pluginy wadzą. Serwer nie jest zoptymalizowany niestety. 1
Zasłużony Fragowicz bolek_stw Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2015 nesty dobrze gada - classic ffa (to jest 2 4fun) i więcej osób by grało, plugin po śmierci-te duszki i abd są zbędne, można vipom abd dać , menu vipa z fragujemy jest lepsze (o ile się nie mylę)mniej opcji i można ustawić żeby wybierało ten sam wybór co rundę, dużo małych map na wieczór, pomaga to w rozkręceniu serwera ;) co do lagów taki jest 1s1k... miałem tam serwer i nie byłem w pełni zadowolony, dziwie się że nie ma większych problemów ;) pukawka,zabijaka obecnie najlepsze serwerownie ,jeszcze nie jest za późno w zmienieniu tego, graczy nie ma zbyt wiele,mogę coś się dorzucić jak coś
Właściciel GET Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Właściciel Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Nie masz racji bolek, na 1s1k zdecydowanie lepiej mi się grało zawsze niż na Pukawce. To moje oczywiście subiektywne uczucie, a ponadto opinia sprzed kilku miesięcy. Teraz będziemy robić testy.
Zasłużony Fragowicz szubi84 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Ja proponuje FFA z zachowaniem celów TP (paka, hosty) 2
Kasia. Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Ale przecież tak jest szubi :)
Siorpaj Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zawieszony Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Ja też jestem za Classic ffa :) I tak będziemy robić, Wszystko oczywiście omówimy :). 1
Zasłużony Fragowicz bolek_stw Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) ja zrobiłem paczkę małych grywalnych map, aby gracze mieli na czym grać gdy jest mało osób a są admini ,czyli dosyć często :) mapki nie mogą być w vote... gdyż będą grać aim mapa w 20 osób... dorzuciłem cs_rio :) $1000$ $2000$ 8color aim_map awp_india de_dust2_long fy_pool_day cs_wiocha cs_rio cs_deagle5 aim_map_usp aim_sk_ak_m4 aim_headshot wszystko przepakowałem , wystarczy wypakować i wrzucić http://www12.zippyshare.com/v/AbQnI4hT/file.html Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez bolek_stw
Siorpaj Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zawieszony Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Ja jestem dalej za Clasycznym ESL serwerem :) + jakies urozmaitości by się lepiej grało
Właściciel GET Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Właściciel Opublikowano 22 Sierpnia 2015 $1000$ $2000$ 8color aim_map awp_india de_dust2_long fy_pool_day cs_wiocha cs_rio cs_deagle5 aim_map_usp aim_sk_ak_m4 aim_headshot Czy Ty jesteś normalny?
Zasłużony Fragowicz bolek_stw Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 22 Sierpnia 2015 dodać do tych map co są o.O
Właściciel GET Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Właściciel Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Skoro ma być reforma na classic FFA, to co proponujesz takie bibeloty?
Zasłużony Fragowicz bolek_stw Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) nesty w 4 osoby d2 ciężko się gra wieczorem nie uważasz? a tych graczy którzy chcieliby tu grać wieczorem stracimy imejcz mapy nie obciążają serwera... jak ja rozkręcałem swój to grałem cały czas wieczorami małe mapy i zmieniałem jak była wystarczająca ilość osób takto by stał w miejscu fakt to duża sieć ale graczy trzeba na serwerze jakoś zatrzymać lagi mogą być przez pluginy , błędną konf. lub za duża ilość slotów na maszynie Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez bolek_stw
VULGAR. Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zawieszony Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Nie ma sensu wrzucać teraz tylu małych map. Musimy dać szansę serwerowi żeby się trochę wybił, to początki.Później jak będzie już sporo osób wchodziło to te mapy tyle będą obciążać serwer. Wystarczy, że są już jakieś lagi, ścinki jak się strzela seriami w kogoś.
Legendarny Fragowicz Josh Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Moim zdaniem asysty powinny być, ale "działać" jeżeli gracz zadał więcej niż 50hp. 5 sekund powinno wystarczyć na zakup potrzebnych rzeczy. Runda powinna trwać tyle ile trwa. Czasami nawet ja nie zdążę do paki...Obowiązkowo dodać awp_india. Mapa grywalna i na tyle osób ile gra z miłą chęcią będzie grywalna.Wszystko :P
Rekomendowane odpowiedzi