Legendarny Fragowicz spod Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Witam, tak jak w temacie mam problem z fpsami gra mi w nie ktorych momentach laguje na serwerach spolecznosciowych mam fps 30-40 a na mixach nie dochodzi do 30... informacje o moim komputerze : @Edit Ustawienia wideo z gry
pjN Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Zapodaj jeszcze swoje ustawienia wideo z gry. Raczej tutaj masz za wysokie ustawienia. Dziwne coś byś mając lepszego kompa niż mój kolega miał 2x mniej fpsów. Do tego chociaż to banalne, to nie zapomnij wyłączyć synchronizacji pionowej w karcie graficznej. Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez pjN
Hurricane` Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zawieszony Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Wpisz w konsolę: gl_vsync 0 gl_ansio 0 fps_max 101 Wyłącz HD Models oraz to co jest nad tym. 1
fantom1g Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Też tak miałem że mi spadały fpsy. Polecam wpisać komendy te co przedstawił kolega wyżej oraz polecam wyczyscic zbędne MB oraz rejestry Cleanerem :). To podstawa żeby mieć ten program na komputerze. 2
FriendlyPC Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Pobierz program do zwiększenia fps takie programy wyłączają zbędne procesy 1
Zasłużony Fragowicz draxe Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej i procesora. Polecam Ci również skorzystać z tych rad: http://sniper13.pl/csgo-jak-zwiekszyc-fps/ 1
pjN Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie dziwne, że masz mało fpsów, skoro: -Ogólna jakość cieni masz na wysokie. Zmień sobie to na średnie, różnica mało zauważalna pod względem gry, a fpsy skoczą do góry. Jeżeli chcesz mieć jeszcze więcej fpsów to zmień je na niskie. Wciąż na niskich będziesz widział cienie przeciwnika, a fpsów będziesz miał jeszcze więcej. -Szczegóły efektów masz na wysokie. -Delate shadera masz na bardzo wysokie. Szczegóły efektów i detale shadera zmień sobie niskie. -Antyaliasing FXAA masz włączone, a jeśli chcesz mieć więcej fpsów to powinieneś to wyłączyć. -Rozdzielczość masz wysoką, przez co spadają ci fpsy. Zmień ją o 1 lub 2 w dół, a będziesz miał ich więcej. Zmienisz te 5 rzeczy, z miejsca będziesz miał o wiele więcej fpsów, które pozwolą Ci normalnie grać. Nie musisz aktualizować sterowników itp itd. Do tego fps_max graj sobie na 300. EDIT: Zrobiłem sobie doświadczenie. Ustawiłem cienie na wysokie, szczegóły na wysokie, detale na badzo wysokie i FXAA włączyłem to miałem 30 fpsów mniej niż normalnie na botach (skickowałem je, sam byłem na serverze). Zmienisz rozdzielczość jeszcze to będzie o wiele lepiej. Dodaj sobie jeszcze komendy startowe takie jak: -high -zwiększy ci priorytet na csgo -threads X -Za X podstawiasz liczbę rdzeni jaką posiada twój procesor. CSGO korzysta wtedy ze wszystkich rdzeni procesora, zamiast np tylko z 1 czy 2. Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez pjN 1
hardq Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Jak masz wpisane komendy w opcjach uruchamiania gry typu "-high" i inne śmieci które nic nie wnoszą do wydajności tak naprawdę to je usuń i zostaw jeżeli masz w ogóle jakieś komendy :) "-novid(usuwa intro) -refresh(max Hz monitora) -console(jeśli brak autoexec) -tickrate 128 A tutaj komenda ;) cl_forcepreload 1 Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez hardq 1
fantom1g Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 ustaw opcje uruchamiania cs ! oraz komendy wpisz na fpsy i będzie pewnie działało.
Legendarny Fragowicz spod Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Legendarny Fragowicz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Wszystko działa już poprawnie, mam 70-80 fps na mapach inferno/mirage/cache, dzięki za pomoc. Każdy dostał po + za pomoc :> @Close
Rekomendowane odpowiedzi