Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Witam, tak jak w temacie mam problem z fpsami gra mi w nie ktorych momentach laguje na serwerach spolecznosciowych mam fps 30-40 a na mixach nie dochodzi do 30... 

informacje o moim komputerze :

RFDVaKl.png

skNU68Y.jpg

DdgmDNg.png

CyQ5waB.png

5Mikz9T.png

@Edit

Ustawienia wideo z gry 

7px9KY5.jpg

Opublikowano (edytowane)

Zapodaj jeszcze swoje ustawienia wideo z gry. Raczej tutaj masz za wysokie ustawienia.

Dziwne coś byś mając lepszego kompa niż mój kolega miał 2x mniej fpsów.

Do tego chociaż to banalne, to nie zapomnij wyłączyć synchronizacji pionowej w karcie graficznej.

Edytowane przez pjN
Opublikowano

Też tak miałem że mi spadały fpsy. Polecam wpisać komendy te co przedstawił kolega wyżej oraz polecam wyczyscic zbędne MB oraz rejestry Cleanerem :). To podstawa żeby mieć ten program na komputerze.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano (edytowane)

Nie dziwne, że masz mało fpsów, skoro:

-Ogólna jakość cieni masz na wysokie. Zmień sobie to na średnie, różnica mało zauważalna pod względem gry, a fpsy skoczą do góry. Jeżeli chcesz mieć jeszcze więcej fpsów to zmień je na niskie. Wciąż na niskich będziesz widział cienie przeciwnika, a fpsów będziesz miał jeszcze więcej.

-Szczegóły efektów masz na wysokie.

-Delate shadera masz na bardzo wysokie. 

Szczegóły efektów i detale shadera zmień sobie niskie. 

-Antyaliasing FXAA masz włączone, a jeśli chcesz mieć więcej fpsów to powinieneś to wyłączyć.

-Rozdzielczość masz wysoką, przez co spadają ci fpsy. Zmień ją o 1 lub 2 w dół, a będziesz miał ich więcej.

Zmienisz te 5 rzeczy, z miejsca będziesz miał o wiele więcej fpsów, które pozwolą Ci normalnie grać. Nie musisz aktualizować sterowników itp itd. Do tego fps_max graj sobie na 300.

EDIT:

Zrobiłem sobie doświadczenie. Ustawiłem cienie na wysokie, szczegóły na wysokie, detale na badzo wysokie i FXAA włączyłem to miałem 30 fpsów mniej niż normalnie na botach (skickowałem je, sam byłem na serverze). Zmienisz rozdzielczość jeszcze to będzie o wiele lepiej.

Dodaj sobie jeszcze komendy startowe takie jak:

-high -zwiększy ci priorytet na csgo

-threads X -Za X podstawiasz liczbę rdzeni jaką posiada twój procesor. CSGO korzysta wtedy ze wszystkich rdzeni procesora, zamiast np tylko z 1 czy 2.

Edytowane przez pjN
  • Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

Jak masz wpisane komendy w opcjach uruchamiania gry typu "-high" i inne śmieci które nic nie wnoszą do wydajności tak naprawdę to je usuń i zostaw  jeżeli masz w ogóle jakieś komendy  :)  "-novid(usuwa intro) -refresh(max Hz monitora) -console(jeśli brak autoexec) -tickrate 128

A tutaj komenda   ;)

cl_forcepreload 1

Edytowane przez hardq
  • Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

ustaw opcje uruchamiania cs ! oraz komendy wpisz na fpsy i będzie pewnie działało. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wszystko działa już poprawnie, mam 70-80 fps na mapach inferno/mirage/cache, dzięki za pomoc. Każdy dostał po + za pomoc :>

@Close

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności