LaggeR* Opublikowano 12 Maja 2015 Wykluczony Opublikowano 12 Maja 2015 Cześć, niedawno przeprowadziłem się do Piaseczna. Mieszkam na rozbudowującym się osiedlu i mam problem z internetem. Na początku pobierałem darmowy internet udostępniany przez Wi-Fi do całego budynku. Przez dwa miesiące nie było problemu, mogłem spokojnie korzystać z internetu i grać bez większych problemów. Ostatnio do budynku wprowadziło się kilka nowych mieszkańców... Jeśli chodzi o grę to pojawiły się częste skoki pingu, co uniemożliwia przyjemną rozrywkę. Zapoznałem się z wieloma ofertami dostawców i szukam jakiś sprawdzonych opinii. W mojej rodzinnej miejscowości korzystałem z internetu radiowego, ponieważ nie miałem większego wyboru. Mam do was pytanie i proszę o rozbudowaną odpowiedź: Jakiego dostawcę internetu wybrać? Kogo polecacie? Chcę jedynie internet, bez żadnych pakietów. Wielkie dzięki za odpowiedź :) Pozdrawiam.
unfuckingbelievable Opublikowano 12 Maja 2015 Zawieszony Opublikowano 12 Maja 2015 Najlepsze na rynku jest raczej UPC, Vectra tez jest dobra ale jej nie polecam, kombinują jak mogą często moje rachunki do nich nie dochodziły gdzie potem rosły odsetki i mi blokowali usługę. W razie czego jak masz taką możliwość nie zastanawiaj sie tylko bierz UPC ;)
Zasłużony Fragowicz Pit Opublikowano 12 Maja 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Mam neostradę 80mb+ na ADSL, miałem raz z nią problem ale zaraz wszystko elegancko ludzie to załatwili. Szybko śmiga, upload też ładny bo 10mb, pingi średnie(20-80). Jeśli nie masz możliwością podłączenia tego co wyżej, a masz dostęp do telefonu stacjonarnego to nie bierz neti bo ją miałem i szczerze odradzam, z początku jest ok ale później strasznie kantują a ty płacisz za coś czego nie ma. Tutaj na chwilę obecną mam taki ;) Aaaaa zapomniałbym cena chyba gdzieś do 60 złotych. Tylko pamiętaj, ma być ADSL(80mb), bo jeśli to drugie co do 20mb to nie wiem co to jest i jak to chodzi. edit: oj no faktycznie przejęzyczyłem sie hahaha Edytowane 12 Maja 2015 przez Pit
Właściciel GET Opublikowano 14 Maja 2015 Właściciel Opublikowano 14 Maja 2015 W Polsce nie znajdziesz dobrych dostawców internetu. W większości z nich to kombinatorzy, bo: a) Ściemą jest LTE - Polsat i plus chwalą się, że już ponad 90% powierzchni PL jest w zasięgu LTE... Szkoda tylko, że jak przychodzi co do czego to nie wiesz, że masz tyle limitów na to gówno. Więc praktycznie tym LTE możesz sobie dupę wytrzeć, 2-3 dni wykorzystasz limit i potem wraca to do prędkości z ery kamienia łupanego. b) Multimedia stosuje takie chwyty marketingowe, że powiedźmy: masz umowę na 2 lata, płacisz ciągle tyle samo. Szkoda, że tylko 1% klientów wie, że w okresie letnim ( maj - listopad ) zmniejsza się przepustowość. Powinni już dawno wymienić routery brzegowe, ale im się przecież nie spieszy. Dlatego tak wiele klientów multimedii ma straszne problemy w listopadzie. Pingi, lagi, skoki, bo nagle na zimę zwiększają przepustowość łącza. c) Trasy sieciowe są porażką - lata po nich kilkanaście tysięcy ddosów, dlatego tak często są awarie czy to mbanku, czy to zrywa połączenie z odbiorcą ( t-mobile jest tego świetnym przykładem ). d) PLIX jest taki cwany, że co roku zwiększa swój "zasięg" i otwiera kolejne połączenia. Szkoda tylko, że jak pod koniec 2014 dodali dodatkowe połączenia z Litwy/Ukrainy, Rosji to natychmiast przez pierwsze 3-4 tygodnie operatorzy mieli problemy z opanowaniem ataków... e) Ten cały internet "30mb" czy "80 mb" to też zwykła ściema, bo to jest wartość DO. Czyli gówno warte, a większość osób idzie na liczby. f) Bardzo często trafiają się przejęcia klientów przez danych operatorów, np. TPSA przejęło Orange, które nie mając doświadczenia, spierdoliło całkowicie kilka ważnych punktów na trasach sieciowych, co powodowało, że klienci mieli często problemy z połączeniami do różnych stref. Masakra... 3
Rekomendowane odpowiedzi