Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Od 2 dni mam problem z dźwiękiem. Wyskakuje mi komunikat antywirusa (AVG 2012), że wykryto zagrożenia. Są to jakieś obrazki, ale nie można ich zobaczeć. Pisze, że podgląd niedostepny. Pliki te znajdują się w temporary internet files. Gdy je usunę, nie mam dźwięku w ogóle. Klikając na "głośniczek" na pasku wyskakuje komunikat:

Dołączona grafika

Ponadto pojawia się komunikat wysyłania raportu. Coś związane z Win32, nie pamiętam dokładnie. Jak się pojawi, to prześlę screena.

Wiecie, jak rozwiązać ten problem?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wejdź do menedżera urządzeń i sprawdź czy jest włączona karta dźwiękowa. Jeśli nie to włącz ją. Jeśli tak to wyłącz i włącz na nowo. Ponadto sprawdź czy masz sterowniki dźwięku oraz czy głośniki są poprawnie skonfigurowane.

• Właściciel
Opublikowano

Szkoda, że nie masz windows 7, bo problem rozwiązałby się znacznie szybciej i lepiej.

Zresztą, ja Ci polecam usunąć już tego AVG, kiedyś to było dobre, teraz same podpuchy. Avast znacznie się poprawił.

Dodatkowo użyj cofkę z przed kilku miesięcy. Nie wiem dlaczego nikt prawie nie myśli, że taka opcja najwięcej pomaga.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wejdź do menedżera urządzeń i sprawdź czy jest włączona karta dźwiękowa. Jeśli nie to włącz ją. Jeśli tak to wyłącz i włącz na nowo.

Nie pomogło

Ponadto sprawdź czy masz sterowniki dźwięku oraz czy głośniki są poprawnie skonfigurowane.

Tzn.? Ja przy głośnikach nic nie robiłem przez te 2 dni.

ja Ci polecam usunąć już tego AVG,

W serwisie mi go zainstalowali, ale nie miałem z nim problemów.

Dodatkowo użyj cofkę z przed kilku miesięcy

A jeśli to są wirusy? Teraz zauważyłem, że to jest z procesu svchost.exe. Gdy je usuwam wyskakuje odmowa dostępu.

Screeny:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• Właściciel
Opublikowano

Sprawdź w C:\WINDOWS\svchost.exe i jeżeli masz to go usuń. Prawidłowy jest w C:\WINDOWS\system32\svchost.exe - ten przed system 32 to trojan.

Tak ma wyglądać usunięcie:

1. Wyłączasz w systemie normalnym przywracanie systemu.

2. Przy uruchomieniu systemu przełącz na system awaryjny.

:>

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Skojarzyłem fakt, iż problem pojawił się gdy wyłączyłem zaporę Windowsa. Prawdopodobnie to było przyczyną tego problemu. Wczoraj włączyłem ją spowrotem i od jest OK.

• 2 lata później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności