Kair Opublikowano 4 Grudnia 2014 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) http://youtu.be/z8kQgksX4ZM Polska ambasada w Czechcach domaga się usunięcia tej reklamy z tv , ponieważ uważa że jest obrazliwa dla Polaków i pokazuje ich w złym świetle czyli jako złodzieji i oszustów .Co o tym myślicie >? Jak dla mnie reklama poprostu jest smieszna . Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Kair
Zasłużony Fragowicz Matko Bosko Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 4 Grudnia 2014 "Co Pan siuka, wsitsko mamy" :D. Reklama zabawna jest to prawda. Czy pokazuje Polaków w złym świetle? Trochę tak, prezentuje nas jako drobnych oszustów i cwaniaków. Ale czy znowu tak bardzo kłamie :>? Ja nie czuję się dotknięty, obrażony, trzeba mieć trochę dystansu do wszystkiego.
Legendarny Fragowicz Josh Opublikowano 4 Grudnia 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 4 Grudnia 2014 Wszystko zależy od odbiorcy. Uważam, że dla większości osób może to być śmieszne, ale moim zdaniem na całym świecie cały czas krąży ten stary stereotyp, że Polak to złodziej. Tutaj mamy przykład, który został użyty. Oczywiście Czesi nie chcieli tutaj prawdopodobnie nikogo urazić, ale bądź co bądź dla mnie reklama powinna zostać usunięta. Zgadzam się jak najbardziej co do tego, że ukazuje Polaków jako oszustów. Jak jednak już wspominałem wszystko zależy od odbiorcy. Przykładowo moją nauczycielkę to uraziło i z tego powodu chce zmienić sieć :) Każdy jednak może uważać różnie. Dla jednych jest to śmieszne dla innych obraźliwe. Jednak każdy człowiek powinien mieć jak to się mówi "przysłowiowy dystans".
Kair Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Wygasł bo Polska ambasada zrobiła swoje :) Reklama została cofnięta bo niby obrażała Polaków a tak naprawdę była smieszna jak Polacy smieją się z Czechów to takich akcji nie ma ! Oni przyjmują to z humorem niestety nie my .... wstyd mi za Polske ... A ogólnie reklame można było odwrócić kota ogonem że to " Czesi są tacy naiwni i dają się robić w balona " niestety nasi politycy nie mają humoru . Edytowane 15 Grudnia 2014 przez Kair
Legendarny Fragowicz spod Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Legendarny Fragowicz Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi