Skocz do zawartości

[KOSZ] Asg

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Widzę że pusto w tym dziale więc może zaczne...

Lubicie grać w cs? Poszukajcie w swojej okolicy grupy asg. Masz z tym problem? Jestem w stanie pomóc znaleść grupy w centrum polski lub poprostu w większych miastach. na pewno pomocna będzie grupa na fb: Asg Polska.

Ile to kosztuje?

-Na start warto pomyslec o wytrzymałej replice z prostą budową, moim zdaniem najlepsza jest cm028 jest to replika kultowego AK-47, jej koszt to około 400 zł. Najbardziej potrzebne są okulary bo taka kulka po uderzeniu w oko zatrzymuje się w muzgu. Okulary to 20 zł i w górę. Mundur kupujecie w zależności od grupy do której należycie, ja posiadam mundur wojska polskiego wz93 koszt okolo 200 zl.

Jakie to ma osiągi?

-Prędkość wylotowa kulki zależy od repliki i wacha się od 380 fps (feet per second) do nawet 700 fps.

-Zasięg to około 100-150 m i nie zależy od fps-ow broni.

Czym się strzela?

-6mm kulki takie jak do normalnych pistoletów na kulki z tym że nasze są bezszwowe by nie uszkodzić mechanizmu hop-up, waga tych kulek to od 0,17 do 0,48 grama.

Co to mechanizm hop-up?

-Jest to gumka w lufie która podkręca kulkę tak by leciała poziomo a nie opadała zaraz po wystrzale.

Jak działają te repliki i jakie są ich rodzaje?

-Repliki: gazowe elektryczne sprężynowe.

-Gazowe czyli pistolety, napędzają kulkę za pomocą sprężonego powietrza, niestety nie postrzela się w zime bo uszczelki zamarzają.

-elektryczne czyli karabiny szturmowe, moim zdaniem najlepsze. Baterie wytrzymują po 2 dni i są najwygodniejsze.

-sprężynowe to najczęściej snajperki jedyne które strzelają ogniem pojedynczym, elektryki i gazówki są w pełni automatyczne.

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania pisz pod postem postaram się odpowiadać na wszystkie. Jeśli zainteresowałem zostaw +, zmotywuje mnie to do dalszej pracy nad projektami tego typu.

ASG to nie paint-ball! Nas da się pomylić z jednostkami typu GROM. Ich raptem z malarzami. :]

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Też mam airsofty :D Mam BOYI m4a1 SIR-Systems. ale w srodku mam przerobiony, lufa precka, i silnik. Generalnie mam zamiar kupic m4 CQB. Co na ten temat sądzicie?

Opublikowano

Mi się właśnie podoba. Tzn ja mówię o tej wersji którą tak nazywają. Podoba mi się duża ilość RISów. To moje jest trochę za długie

• 2 lata później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności