Skocz do zawartości

[KOSZ] Problem .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Właśnie że to w zintegrowanych nie działa.

Edytowane przez Artur
Opublikowano

Tak drastyczny spadek fps w tak krótkim czasie musi mieć swoją przyczynę. Czy przed zauważeniem problemów z fps dokonywałeś jakiś zmian, instalowałeś jakieś programy, itd? Najlepiej gdybyś miał zrobiony punkt przywracania to rozwiązałoby prawdopodobnie problem, ale o ile znam życie to go nie masz. Wracając do wirusów. Twórcy wirusów lubią nazywać je podobnie do procesów systemowych, czasami zmieniają literkę na inną, która wygląda tak samo i zwykły użytkownik nie zauważy niczego dziwnego np.: winlogon = winIogon. Wygląda tak samo, ale literki są inne, sprawdź też czy jakieś procesy systemowe się "dublują". Nie zaszkodzi wykonać także czynności, które powinno się wykonywać cyklicznie, defragmentacja/pełne skanowanie SO, itd. 

Opublikowano

CCleaner wykrył takie coś:

Problem ze ścieżką dostępu C:\Windows\System32\GfxUI.exe HKCU\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Compatibility Assistant\Store

Opublikowano

http://www.spyware-db.com/exe-g/gfxui-exe.html  Przeczytaj to i napisz, czy zwraca któryś z n/w komunikatów.

• gfxui.exe Not Found"
  • "C:\WINDOWS\system32\gfxui.exe access is denied."
  • "A required component is missing: gfxui.exe. Please install the application again. "
  • "Dll Registration: Failed for file "C:\WINDOWS\System32\gfxui.exe"
  • "c:\windows\System32\gfxui.exe missing or corrupt: Please re-install a copy of the above file."
  • "This program has performed an illegal operation and will be shut down."
Opublikowano (edytowane)

Sprawdzałeś temperaturę hardware'u ? Jak nie to sprawdź. Program znajdziesz bez trudu wystarczy w google wpisać " Program do pomiaru temperatury hardware"

Odpowiedz także na to pytanie :

Czy przed zauważeniem problemów z fps dokonywałeś jakiś zmian, instalowałeś jakieś programy, itd?
Edytowane przez rozgrzewka
Opublikowano

Np. Jakim programem i co mam w ss pokazać ?

Opublikowano (edytowane)

Pytałem 100 postów wcześniej, czy problem występuje także na innych serwerach, odpowiedziałeś, że tak. Skoro problem dotyczy tylko tego moda/serwera to nie masz się czym przejmować.

PS: Skany są w normie, więc ze strony sprzętu też nic nie dolega Twojemu PC.

Edytowane przez rozgrzewka
Opublikowano

Dlaczego nie mam się czym przejmować ?

Opublikowano
Bo problem nie dotyczy wszystkich serwerów. 

Zauważyłem że na innym serwerze fpsy się wachaja są większe niż na tym serwerze i sięgają blisko 100 fps od 80 w góre

Dlatego.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Nie każdy wirus  zostaje wyświetlany w procesach.

Prosty przykład z WinXP to xaccache.dll , korzysta on z procesu wininit.exe, który przy ładowaniu systemu uaktywnia się, obciąża system i spowalnia o około 30%.

Na Windows 7 jest to standardowy plik z tego co pamiętam, niestety podpięty do wininit.exe w XP ( szkodliwy ) spowalnia komputer, co za tym idzie mogą również występować spadki fps`ów w grach.

To oczywiście przykład z WinXP, chcę po prostu powiedzieć, że podobne pliki mogą występować na Twoim Windowsie.

Nie ma się co sugerować "procesami" tylko przeskanuj komputer.

Najlepiej tym:

- http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

- http://support.kaspersky.com/viruses/utility#TDSSKiller

- https://www.malwarebytes.org/

Pobieraj te programy tylko z tych linków powyżej.

To nic nie kosztuje, a nóż widelec będziesz miał te 100 wszędzie ;)

Edytowane przez OldschooL Jestem Mierny
Opublikowano (edytowane)

Program AdwCleaner wykrył takie coś po czym to zostało usunięte , nwm czy dobrze zrobiłem.

Folder Usunięto : C:\ProgramData\WindowsProtectManger
Folder Usunięto : C:\Users\USER-MIX\AppData\Roaming\eCyber
Folder Usunięto : C:\Users\USER-MIX\AppData\Roaming\iSafe
Plik Usunięto : C:\Windows\System32\drivers\iSafeKrnlBoot.sys
Plik Usunięto : C:\Windows\System32\log\iSafeKrnlCall.log

TDS Killer nic nie znalazł.

Natomiast Malwarabytes Anti-Malware wykrył takie coś :

PUP.Optional.QuickStar.A
Natomiast wykrył dużo takich :
PUP.Optional.Spigot.A  "wszystkiego w google chrome "

Po czym zostało to wszystko usunięte.

A co do fps to chyba podziałało. Byłem na serwerze około 8 sam i chciałem sprawdzić swoje fpsy czasami są stałe 100 a czasami na chwilę spadają do 80 ale też czasami są małe : / NIe mam już pomysłu . 
Edytowane przez Artur
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dobrze, ale będąc samemu na serwerze też jest inaczej.

Brak graczy/akcji zwiększa liczbę fps`ów.

Pytanie brzmi:

- czy wcześniej te spadki do 40 miałeś też przy pustym serwerze? Jeśli tak to te zabiegi poskutkowały.

Najlepiej wejdź na serwer w godzinach kiedy grają inni i wtedy zobacz.

Obstawiam, że skoro spadki masz nadal przy pustym serwerze, to niestety to nic nie dało, ale miejmy nadzieję, że się mylę ;)

Opublikowano

No spadki są tak jakby nic nie dało . Nie spadków wcześniej nie miałem , stałe 100 fps było.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Dysk twardy masz podzielony na partycje?

Jeśli masz podzielony, zainstaluj Csa na innej partycji.

Edytowane przez OldschooL Jestem Mierny
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności