Skocz do zawartości

[KOSZ] Problem .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. 

Otóż od jakiś 2-3 dni mam problem z fpsami grając w cs 1.6. Zawsze miałem stałe fps  po 100 max  z komendami regulującymi. Natomiast teraz fpsy latają jak głupie od 40 do 100 . Czasami zatrzymują się w granicy 60 fps. Oczywiście zapytacie o karte graficzną otóż gram na lapku który ma zintegrowaną kartę graficzną Intel hd Graphics 3000 . Wszystko było ok  fps stałe ok 100, ale od paru dni mam ten problem , sam nie wiem jak temu zaradzić. Sterowniki do karty graficznej w pełni zaktualizowane.

Jeżeli ktoś mógłby pomóc byłbym bardzo  wdzięczny. 

Pozdrawiam Andrias .

Edytowane przez Artur
Opublikowano (edytowane)

Nie . Niecały rok temu zacząłem swoją przygodę z Cs i narazie NS lecz w przyszłym roku zamierzam to zmienić.

O jakich ustawieniach piszesz ?

Edytowane przez Artur
Opublikowano (edytowane)

Niestety nie wiem o co chodzi dlatego to pytanie xd
Czego mam podać config ?

Jeżeli chodzi o config.cfg to proszę a jeżeli nie to proszę o wyrozumiałość bo nie gram w to zbyt długo .

Edytowane przez Nesty
Opublikowano
console "0"

rate "20000"

cl_cmdbackup "2"

cl_cmdrate "105"

cl_dlmax "1024"

cl_updaterate "100"

fps_max "100"

to ? Czy coś innego ?

Opublikowano (edytowane)

Ale go tu nie ma . Powiedz w szczegółach małych co mam zrobić..

Edytowane przez Artur
Opublikowano (edytowane)

Ref . Zauważyłem że jeżeli stworze nową gr ęz botami to mam 100 fps stałe  natomiast jeżeli na jakimś serwerze to jak problem wyżej .

Edytowane przez Artur
  • Właściciel
Opublikowano

Może Twój komputer nie potrafi udźwignąć takiego napływu sprite, entity itd. A może to tylko kwestia CS'a, którego powinien zainstalować od nowa i z innego źródła. 

Opublikowano (edytowane)

Tyle że mam cs pod Windows 8 . Ale wcześniej nie było tego problemu . Instalowałem od nowa .

Z jakiej strony mógłbym pobrać jeszcze cs pod win 8 ?

Edytowane przez Artur
Opublikowano (edytowane)

Obstawiam, że zostałeś szczęśliwym posiadaczem jakiegoś robaczka/wirusa, który automatycznie włącza Ci się po starcie SO i w tle uruchamia proces, który spowalnia Twój komputer. Zrób zrzut swoich uruchomionych procesów (menadżer otworzysz kombinacją ctrl+shift+esc) i wklej tutaj.

Edytowane przez rozgrzewka
Opublikowano

Ssy zrobiłem 3 . Nie robiłem ss 'Procesów systemu Windows"

Oto one :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/49d5c2868e035dcf.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebdaa6346de9a37a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8eb1085eb28b2937.html

Jeżeli coś będzie jeszcze potrzebne to wstawię.

Opublikowano

Tak . Mam karte Intel Hd Graphics 3000. 

Opublikowano

No tak wspomniałeś o tym w pierwszym poście. Jedyny podejrzany proces to hkcmd, ale skoro masz intela to jego także można wykluczyć. Czy problemy ze spadkiem fps występują tylko na Naszych serwerach? 

Ref . Zauważyłem że jeżeli stworze nową gr ęz botami to mam 100 fps stałe  natomiast jeżeli na jakimś serwerze to jak problem wyżej .

LAN to zupełnie inna bajka. To, że tam masz 100fps o niczym nie świadczy.

Zrobimy test, mianowicie zmniejsz na chwilę rozdzielczość i odświeżanie monitora, wejdź na serwer i sprawdź czy fps'y nadal będą tak niskie.
Opublikowano (edytowane)

Tak są takie niskie : /

Ogólnie na dwóch servach jakich gram od jakiś 5 dni : /

Edytowane przez Artur
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności