Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Witam!

Mam problem ze zmianą języka w gimpie. Szukałam pomocy na kilku różnych forach, jednak nic nie podziałało.
Kiedyś czytałam, że wystarczy folder en usunąć, a w folderze pl zmienić nazwę na en. Działało, jednak po formacie nie mam nawet folderu pl.
Dzisiaj znalazłam coś takiego, żeby utworzyć nowy dokumen tekstowy, wkleić to:

set lang=en
cd c:\Program Files\GIMP-2.0\bin
GIMP-2.6.exe

i zapisać jako "GIMP-EN.BAT"

Oczywiście zmieniłam w set lang=pl oraz w nazwie GIMP-PL.BAT, reszta, czyli lokalizacja i wersja gimpa się zgadza. Niestety to też nie podziałało.

Wersja gimpa: 2.6.11

Dodam, że system w laptopie jest w języku angielskim.

Nie rozumiem w takim stopniu angielskiego, żeby wszystko w gimpie ogarnąć i gubię się w niektórych zakładkach. Dlatego liczę na Waszą pomoc :)

Pozdrawiam.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Tak, to ten folder, jednak dalej nie działa.. Podmieniłam foldery, zrobiłam jak powinno być i nic. Reinstal gimpa też nie pomógł (po przeinstalowaniu foldery już wszystkie były) no ale to nic nie dało..

Zna ktoś może jakiś inny sposób?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Menu Start -> Programy -> GTK+ Runtime Environment -> Select language

@EDIT - Specjalnie na twoją potrzebę zrobiłem tutorial.

http://fragujemy.com/topic/12210-gimp-jak-zmieni%C4%87-j%C4%99zyk-w-gimpie-na-polski/

Edytowane przez bistro
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@ bistro, dziękuję za tutorial, jednak i tak sobie z tym nie poradzę. A w menu start nie mam czegoś takiego jak GTK+ Runtime Environment. Czytałam już o tym, kilka osób pisało, że też tego nie ma. GTK mam tylko w folderze gimpa.

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności