SPOK3Y^ST3GA^^C3P Opublikowano 30 Listopada 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 30 Listopada 2013 Witam. Mam dość nietypowy problem, który nawet jeden z adminow nie potrafił mi na niego odpowiedzieć. A więc tak, od początku. Csa mam ściągniętego z Litwińskiej strony. W konsoli, w sratusie na Fragujemy pokazuje mi Valve_ID_LAN czyli ns. Na innym serwerze, dr, gdzie czasami gram mam napisane Steam_ID_LAN, czyli automatycznie wygenerowany steam lub jakoś tak to się nazywało. Na 3 serwerze, tym litwińskim mam normalnie Steam i nr steama. Czy ktoś mi to wytłumaczy? a drugie pytanie: Czy w takiej sytuacji mogę być adminem? Z góry dziękuję za odpowiedz. Poniżej dodaję screeny. http://www75.zippyshare.com/v/25809424/file.html http://www75.zippyshare.com/v/4890472/file.html
Właściciel GET Opublikowano 30 Listopada 2013 Właściciel Opublikowano 30 Listopada 2013 Mam pewne wątpliwości i hipotezy co do Twojego CS'a. Pierwszą opcją jest może być to, że Twoja wersja CS'a generuje, np. dzięki wbudowanemu wewnątrz RevEmu steam:id, który ma się nijak do rzeczywistego. Na naszym serwerze takie osoby, które korzystają z setti, RevEmu, SteamPending czy AVSMP, nie generuje im żadnego steam:id, a wyświetla: VALVE_ID_LAN. Stąd na naszych serwerach wszystkie odmiany NSa bez wyjątku posiadają VALVE_ID_LAN. STEAM_ID_LAN wygeneruje się wtedy, kiedy NS ma protokół 47 i nie korzysta z żadnych powyższych generatorów STEAM:ID. Należy również pamiętać, że w takim CS'ie, STEAM:ID generuje się na podstawie IP. Zmiana IP = zmiana steam:id. Na jakimś tam serwerze DR... Zwróćmy uwagę, że STEAM_ID_LAN to nie jest wygenerowany steam:id. Druga opcja... Na serwerze tym Litwińskim, być może jest ustawione, że pozwala się tym, co mają RevEmu, setti, posiadać wygenerowany steam:id. Biorąc pod uwagę serwer wspomniany DR, może Twoja wersja nie posiada automatycznego wygenerowanego STEAM:ID, a serwer Litwiński dzięki dproto wygenerował Tobie na podstawie IP - tak też jest możliwe. Na pytanie czy w takiej sytuacji możesz być adminem odpowiadam jasno i konkretnie: NIE. Dlaczego, masz opis wyżej.
SPOK3Y^ST3GA^^C3P Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 30 Listopada 2013 szkoda i dzięki za wyjaśnienie tego problemu.
Rekomendowane odpowiedzi