Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• BOT
Opublikowano

Otrzymaj drugą szansę

Drodzy Fragowicze,

Z dniem 01 marca 2026 umożliwiamy składanie wniosku o możliwość powrotu do naszej społeczności w ramach programu "druga szansa".

Program ten skierowany jest w szczególności do osób, które w wyniku automatycznego resetu kar nie otrzymały tzw. czystej karty. Niemniej, skorzystać z niego mogą również te osoby, które automatycznie uzyskały drugą szansę i ponownie otrzymają karę za pewnymi wyjątkami.

Mimo, iż automatyczny reset kar odbędzie się na początku wiosny, już teraz będzie można złożyć wniosek o drugą szansę.

Dzięki temu kara ta nie zostanie utrzymana i nie będzie widnieć w naszym systemie kar!

Aby złożyć wniosek o drugą szansę, należy posłużyć się poniższym wzorem:

• Nick na serwerzewpisz tu nick lub nicki, jakimi posługiwałeś się na naszych serwerach

• Rodzaj kary: ban / mute
  • Link do kary: wklej tu link do otrzymanej kary w naszym systemie kar
  • Opis sytuacji przed nadaniem kary: opisz, co dokładnie się wydarzyło, że otrzymałeś karę

• Dlaczego chciał(a)byś uzyskać drugą szansę: podaj argumenty przemawiające za tym, abyśmy zdjęli nadaną karę
  • Co zamierzasz zmienić po otrzymaniu drugiej szansyco poprawisz w swoim zachowaniu oraz jaki masz pomysł na siebie
  • W jaki sposób wykorzystasz otrzymanie drugiej szansy: w jaki sposób możesz wesprzeć nasz projekt lub poczynić inne kroki

• Dodatkowe informacje: podaj dodatkowe informacje np. link do wcześniejszego odwołania, jeśli faktycznie się odwoływałeś, a jeśli posiadasz Steam to link do profilu

Z programu "druga szansa" można skorzystać tylko i wyłącznie raz.

Każdy przypadek rozpatrywany będzie indywidualnie i z należytą starannością, dlatego należy uzbroić się w cierpliwość.

Drugiej szansy nie otrzymają osoby, które dokonały ogromnych szkód lub w rażący sposób złamały zasady naszego projektu.

[!] Dotyczy to w szczególności tych, którzy oszukiwali na naszych serwerach!

- - -

O decyzji poinformujemy za pomocą notatki.

Decyzje wydawane są w ciągu 7 dni od założenia wniosku!

Pozdrawiamy,

FGTeam

• GET zmienił(a) tytuł na Otrzymaj drugą szansę
Opublikowano

Nick na serwerze: 138

Rodzaj kary: ban 

Link do kary: https://bany.fragujemy.com/cs16/bans/27931.html

Opis sytuacji przed nadaniem kary: Ban poleciał za "Dzialanie na szkode projektu". Miałem inne zdanie na temat panujących zasad. 

Dlaczego chciał(a)byś uzyskać drugą szansę: fajnie się grało i chciałbym od czasu do czasu sobie wejść ponownie na serwer.

Co zamierzasz zmienić po otrzymaniu drugiej szansy: Nawet jeżeli miałbym możliwość, to wątpię, abym znów dołączał do was jako administrator lub anty czit; będę zwykłym graczem, pogram czasami i czy mi się coś nie będzie podobało, to zachowam dla siebie. 

W jaki sposób wykorzystasz otrzymanie drugiej szansy: FFA 1.6 nadal pełny w szczytowych godzinach, więc pewnie vipek.

Dodatkowe informacje: https://steamcommunity.com/id/mniam138/

gtx,

Twój wniosek zostaje rozpatrzony pozytywnie, otrzymujesz drugą szansę w wyniku czego ban zostaje zdjęty a funkcjonalności przywrócone.

Opublikowano

Nick na serwerze: Stefan_Odklejka (na tym nicku dostałem bana, mój rzeczywisty nick to Siwiutki)

Rodzaj kary: ban permanentny 

Link do kary: https://bany.fragujemy.com/cs16/bans/45504.html

Opis sytuacji przed nadaniem kary: Wszedłem w środku nocy na serwer FFA jak zawsze na swoim steam oraz nicku w grze Siwiutki. Preferuję grę w drużynie "czerwonych" przy czym zachęcam ludzi do wspólnego grania/raszowania, bo wtedy mamy największe szanse, gdy wejdziemy całą drużyną na mniejszą liczbę "niebieskich" kryjących dany bombsite. Nie raz robię to w sposób bardzo emocjonalny, żywiołowy, krótko mówiąc dużo gadam do ludzi co oczywiście nie każdemu się podoba na co reaguję mówiąc, aby mnie zmutował i po problemie, bo ci którym to nie przeszkadza grają ze mną. Noi nikomu to nie przeszkadzało, aż do godziny około 10. Wtedy właśnie weszła na serwer pani Admin, której to się nie podobało i bez jakiegokolwiek upomnienia mówiąc/pisząc, abym się zamknął postanowiła nałożyć na mnie mute na miesiąc czasu.(powód glupie teksty nt admina, naduzywanie mikro, podwazanie autorytetu admina) Na czat i na mikrofon. Ani słowa nie powiedziałem w jej stronę tym bardziej nie śmiałbym oceniać tej pani administrowania. Więc zszokowany tą decyzją zmutowania mnie na miesiąc (powtarzam, bez jakiegokolwiek upomnienia) wszedłem na nicku Stefan_Odklejka za co po chwili dostałem bana na zawsze. Powód można zobaczyć w linku u góry (Nie omijałem kary, gdyż byłem dalej na swoim koncie steam przez co nie mogłem pisać, ani rozmawiać). 

Dlaczego chciał(a)byś uzyskać drugą szansę: Chciałem po prostu dać do zrozumienia, że to za przeproszeniem odklejona kara za "nadużywanie mikrofonu" wchodząc na tym nicku, dlatego też chciałbym otrzymać drugą szansę, bo moim zdaniem nie zasłużyłem na taki wymiar kary.

Co zamierzasz zmienić po otrzymaniu drugiej szansy: Będę pytał ludzi czy nie mają problemu z tym, abym na danej mapie poprowadził drużynę "czerwonych" jako lider, uprzedzając ich, że wiąże się to z moim gadaniem.

W jaki sposób wykorzystasz otrzymanie drugiej szansy: Wykorzystam ją w sposób najprostszy, grając. Drugą szansę wykorzystam również w sposób promowania oraz przebywania na serwerach CS2, ponieważ wróciłem do tej gry i mam świetny pomysł na serwer MULTIGAMES. W latach 2015-2016 w ówczesnym CS:GO był jeden taki serwer, który cieszył się ogromną popularnością i byłem tam jedynym adminem.

Dodatkowe informacje: Pisałem raz odwołanie (nie mam dostępu do tego jako zawieszony na forum). Jak sam właściciel napisał wtedy było blisko do unbana, lecz w ogromnych emocjach przez stan upojenia napisałem kilka niepotrzebnych zdań za dużo za co jestem gotów przeprosić cię B****

https://steamcommunity.com/id/Siwiutki/

Za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby bardzo dziękuję ;-)

gtx,

Twój wniosek zostaje rozpatrzony pozytywnie, otrzymujesz drugą szansę w wyniku czego ban zostaje zdjęty a funkcjonalności przywrócone.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nick na serwerze: +w Chatrik

Rodzaj kary: Aktywny ban

Link do kary:https://bany.fragujemy.com/cs16/bans/33699.html

Opis sytuacji przed nadaniem kary grałem na czitowaniu  ale chce otrzymać druga szanse bo gram od pewnego momentu czysto i pozdrawiam

gtx,

Twój wniosek zostaje rozpatrzony negatywnie, nie otrzymujesz drugiej szansy w wyniku czego ban zostaje podtrzymany.

• Zmieszanie 1
  • Śmiech 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nick na serwerze: vhitepowder

Rodzaj kary: ban

Link do kary: Brak (ban za darmo - w ogole to nie moj ban xD)

Opis sytuacji przed nadaniem kary: Gralem sobie 3-4 dni temu, normalnie, brak zadnych banow czy tez komunikatu ze mam bana.
Wracam bodajze wczoraj i mam bana na nie moje IP/SID/NICK a data to 2022 xD
 (Mozliwe ze po zmianie internetu cos sie podzialo i taka sytuacja - udostepniam z nowej karty sim)

Dlaczego chciał(a)byś uzyskać drugą szansę: no raczej nic wiecej nie musze pisac.

Co zamierzasz zmienić po otrzymaniu drugiej szansy: -

W jaki sposób wykorzystasz otrzymanie drugiej szansy: -

Dodatkowe informacje: 

https://steamcommunity.com/id/vhitepowder/

GET,

Twój wniosek został rozpatrzony negatywnie. Powód: przyjęte wcześniej odwołanie.