Loality Opublikowano 14 Września 2025 Fragowicz Opublikowano 14 Września 2025 Cześć, czy ktoś mógłby podesłać zrzuty ekranu swoich ustawień? Mam Ryzena 5 7500F, kartę graficzną RTX 5070 CL30 6000 MHz 32 GB, wyłączone G-Sync i V-Sync oraz włączony Reflex Boost. Czasami jednak mam wrażenie, że podczas strzelania spada prędkość lub liczba klatek na sekundę (FPS) spada. To nie powinno się zdarzać na takim komputerze. Grałem w BFA 6 na ustawieniach Ultra i nie miałem tam tego problemu, ale w tej grze problem występuje. Moja natywna rozdzielczość to 2560x1440. Próbowałem 4.3 w rozdzielczości 1280x960, ale gra jest trudna. Uzyskuję tylko około 80 klatek na sekundę więcej. Nie wiem, co robić. Możliwe, że to wina gry, bo pracownicy Valve najwyraźniej jej nie rozumieją Cytuj
cT13-Adamm Opublikowano 14 Września 2025 Fragowicz Opublikowano 14 Września 2025 Hej, z początku zawsze warto zajrzeć czy masz jakieś stare, przestarzałe komendy, których używałeś w CSGO. Mi osobiście wyczyszczenie configu z CSGO podniosło fps`y i stabilność gry, z około 170-200fpsów uzyskałem liczbe 250-290, w tym oczywiście stabilność. Jeżeli upewnisz się, że z configiem jest wszystko ok i nie masz żadnych przestarzałych komend zwróć uwagę na poniższe punkty: Sterowniki - - Upewnij się, że masz najświeższe sterowniki NVIDIA (Game Ready) – czasami Beta mogą działać lepiej w nowych grach. - Sterowniki chipsetu AMD również warto zaktualizować, żeby Ryzen działał optymalnie. Ustawienia gry - - Reflex Boost w CS2 może czasem powodować spadki FPS w scenach z dużą liczbą obiektów, bo włącza agresywne ograniczanie input lagu. - Wyłączyć Reflex Boost i sprawdzić, czy FPS się stabilizuje. - Włączyć V-Sync w trybie Adaptive tylko na próbę. Optymalizacja systemu - - Zamknij aplikacje w tle – Discord, przeglądarki, programy do nagrywania. - Upewnij się, że tryb zasilania w Windows ustawiony jest na Wysoką wydajność. - W BIOS-ie sprawdź, czy Precision Boost Overdrive działa i czy pamięć RAM jest w trybie XMP/DOCP (pełna prędkość 6000 MHz). Daj znać czy coś wyszło z tego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi