[DC] Opiekun Serwera Discord KuToRi Opublikowano 10 Lipca 2023 [DC] Opiekun Serwera Discord Opublikowano 10 Lipca 2023 Siemka, zmagam się ostatnio z problem nieładowania laptopa, po odłączeniu ładowarki oraz podłączeniu jej, laptop w ogóle nie ładuje i normalnie muszę z niego korzystać gdy ma 0%, miałem wcześniej takiej sytuacje i zazwyczaj po paru h nagle zaczynało ładować więc myślę, że to wina ładowarki, model laptopa to Dell inspiron 15 3501, natomiast ładowarka jest tej samej firmy 45W, ktoś coś?
Gruby Sucheusz™ Opublikowano 10 Lipca 2023 Gruby Opublikowano 10 Lipca 2023 Najprościej by było spróbować taką samą albo kompatybilną ładowarkę podpiąć i zobaczyć czy bangla
[DC] Opiekun Serwera Discord KuToRi Opublikowano 10 Lipca 2023 Autor [DC] Opiekun Serwera Discord Opublikowano 10 Lipca 2023 wlasnie w czwartek bede probowal z innym zasilaczem, jesli dalej nie bedzie ladowac, oddam do serwisu ;c jednak czekam na dalsze wypowiedzi, moze ktos cos wiecej bedzie wiedzial
Wheatley Opublikowano 11 Lipca 2023 Partner Opublikowano 11 Lipca 2023 Nie napisałeś jednej ważnej rzeczy, czy laptop pokazuje że ładowarka jest podłączona a nie ładuje. Jak patrzę na internecie to widzę dwie opcje: 1. zmień plan zasilania w aplikacji Dell na domyślny, bądź inny. (aplikacja Dell Power Manager) 2. https://www.dell.com/support/kbdoc/pl-pl/000203072/bateria-notebooka-inspiron-3515-i-vostro-3515-nie-laduje-sie (inny model, ale jeśli widzi ładowarkę to może aktualizacja bios pomoże) 3. Jeśli potrafisz, a nie jest trudne - wyjęcie baterii i sprawdzenie czy laptop zadziała bez niej podczas podpiętej ładowarki. 4. Wysłanie laptopa do serwisu. 1
[DC] Opiekun Serwera Discord KuToRi Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor [DC] Opiekun Serwera Discord Opublikowano 11 Lipca 2023 1. zmieniłem na szybkie ładowanie 2. jeszcze nie robiłem, ale przejrzę 3. robiłem już tak wcześniej i działał z wyjętą baterią i strasznie się zacinał bez niej. jeszcze co do tego "Nie napisałeś jednej ważnej rzeczy, czy laptop pokazuje że ładowarka jest podłączona a nie ładuje." to mam taki komunikat w programie:
Zasłużony Fragowicz Haczyk Opublikowano 11 Lipca 2023 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 11 Lipca 2023 (edytowane) Z zasilaczem jest wszystko okej? ( sprawdz napięcie zasilania na podłączonym laptopie pod obciążeniem - niektóre zasilacze bez obciążenia pokazują prawidłowe napięcie ale po podłączeniu do laptopa i obciążeniu go ładowanie , poprostu nie daje rady) ale skoro pracuje na podłączonym to wygląda że zasilacz podaje prąd i poprostu nie ładuje baterii, baterie też wykrywa więc albo jest problem z baterią albo ewidentnie z jej ładowaniem . Osobiście mi to wygląda jak uszkodzony układ ładowania baterii : ( co prawda HP , ale miałem doczynienia z tym w Delu też ) upierdliwa usterka . Edytowane 11 Lipca 2023 przez Haczyk
Nielot Opublikowano 11 Lipca 2023 Sponsor Opublikowano 11 Lipca 2023 Ile czasu masz ten sprzęt ?? Jest na gwarancji ?? Rozkręć tylną obudowę zobacz wizualnie baterie najpierw jak wygląda są to standardowe problemy PS: Taki widok nie jest dobry xd
[DC] Opiekun Serwera Discord KuToRi Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor [DC] Opiekun Serwera Discord Opublikowano 11 Lipca 2023 @ Haczyk w czwartek będę próbował ładować innym zasilaczem, natomiast kabel ma angielska koncowke do gniazdka i musze korzystac z takiej kostki by moc w ogole ladowac, kabel jest trochę poniszczony. @ Nielot dostałem go od wujka z Anglii, a gwarancji na niego nie mam, patrzyłem na baterię i wygląda normalnie 1
Nielot Opublikowano 11 Lipca 2023 Sponsor Opublikowano 11 Lipca 2023 Ogarniasz trochę elektronikę masz multimetr żeby to pomierzyć ?
[DC] Opiekun Serwera Discord KuToRi Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor [DC] Opiekun Serwera Discord Opublikowano 11 Lipca 2023 Niestety nie mam edit: ide do serwisu dam znac co i jak edit 2: wina baterii, na dniach bede wymienial ja, dzieki za pomoc. 1
Rekomendowane odpowiedzi