Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• [DC] Opiekun Serwera Discord
Opublikowano

Siemka, zmagam się ostatnio z problem nieładowania laptopa, po odłączeniu ładowarki oraz podłączeniu jej, laptop w ogóle nie ładuje i normalnie muszę z niego korzystać gdy ma 0%, miałem wcześniej takiej sytuacje i zazwyczaj po paru h nagle zaczynało ładować więc myślę, że to wina ładowarki, model laptopa to Dell inspiron 15 3501, natomiast ładowarka jest tej samej firmy 45W, ktoś coś?

• Gruby
Opublikowano

Najprościej by było spróbować taką samą albo kompatybilną ładowarkę podpiąć i zobaczyć czy bangla

Opublikowano

wlasnie w czwartek bede probowal z innym zasilaczem, jesli dalej nie bedzie ladowac, oddam do serwisu ;c

jednak czekam na dalsze wypowiedzi, moze ktos cos wiecej bedzie wiedzial

Opublikowano

Nie napisałeś jednej ważnej rzeczy, czy laptop pokazuje że ładowarka jest podłączona a nie ładuje.
Jak patrzę na internecie to widzę dwie opcje:
1. zmień plan zasilania w aplikacji Dell na domyślny, bądź inny. (aplikacja Dell Power Manager)
2. https://www.dell.com/support/kbdoc/pl-pl/000203072/bateria-notebooka-inspiron-3515-i-vostro-3515-nie-laduje-sie (inny model, ale jeśli widzi ładowarkę to może aktualizacja bios pomoże)
3. Jeśli potrafisz, a nie jest trudne - wyjęcie baterii i sprawdzenie czy laptop zadziała bez niej podczas podpiętej ładowarki.
4. Wysłanie laptopa do serwisu.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

1. zmieniłem na szybkie ładowanie

2. jeszcze nie robiłem, ale przejrzę

3. robiłem już tak wcześniej i działał z wyjętą baterią i strasznie się zacinał bez niej.

jeszcze co do tego "Nie napisałeś jednej ważnej rzeczy, czy laptop pokazuje że ładowarka jest podłączona a nie ładuje."

to mam taki komunikat w programie:

image.png

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Z zasilaczem jest wszystko okej? ( sprawdz napięcie zasilania na podłączonym laptopie pod obciążeniem - niektóre zasilacze bez obciążenia pokazują prawidłowe napięcie ale po podłączeniu do laptopa i obciążeniu go ładowanie , poprostu nie daje rady) ale skoro pracuje na podłączonym to wygląda że zasilacz podaje prąd i poprostu nie ładuje baterii, baterie też wykrywa więc albo jest problem z baterią albo ewidentnie z jej ładowaniem .

Osobiście mi to wygląda jak uszkodzony układ ładowania baterii :  ( co prawda HP , ale miałem doczynienia z tym w Delu też )

upierdliwa usterka .

Edytowane przez Haczyk
Opublikowano

Ile czasu masz ten sprzęt ?? Jest na gwarancji ??

Rozkręć tylną obudowę zobacz wizualnie baterie najpierw jak wygląda są to standardowe problemy 

PS: Taki widok nie jest dobry xd

IMG_20230224_141759.thumb.jpg.5550a825114a9232cc30b35b0cd99fd3.jpg

IMG_20230224_135340.thumb.jpg.c86016a2fa0bc11d7218646bd9ea96d0.jpg

Opublikowano

@ Haczyk  w czwartek będę próbował ładować innym zasilaczem, natomiast kabel ma angielska koncowke do gniazdka i musze korzystac z takiej kostki by moc w ogole ladowac, kabel jest trochę poniszczony.

@ Nielot  dostałem go od wujka z Anglii, a gwarancji na niego nie mam, patrzyłem na baterię i wygląda normalnie

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Niestety nie mam :( 

edit: ide do serwisu dam znac co i jak

edit 2: wina baterii, na dniach bede wymienial ja, dzieki za pomoc.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności