Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Ostatnia sytuacja (You know what i mean - uʞʍ ) zainspirowała mnie do napisania owego tematu. Jak większość z was wie scena e-sportowa posiada wielu graczu z wielkim talentem. Część z nich już wywalczyła sobie pozycje na tej scenie i są określani mianem "przegranych" a dlaczego to? Jak tytuł tematu wskazuje chodzi o wspomagacze. Co jakiś czas będę umieszczał informacje na temat osób które otrzymały Bany za cheaty. Nie tylko ze sceny e-sportowej ale również scena Twitch itp.

1. Zapewne prawie każdy z was kojarzy akcje zawodnika KQLY z 2014 roku, który w skoku zabił pashe w decydującej rundzie. Jak dobrze doczytałem (nie jestem pewny tego w 100%) to korzystał on z cheata, który powiększał hitboxy głowy o jakieś 20% co przekładało się na oddawanie bardziej "precyzyjnych strzałów". 

2. Forsaken - gracz drużyny OpTic India  został złapany podczas rozgrywek LAN eXTREMESLAND ZOWIE.  Forsaken został złapany za lockowanie celownika i magiczne przeskoki. Działanie cheata widać na załączonych filmach. Gdy admin podszedł do stanowiska forsaken'a i chciał przejrzeć komputer, zawodnik próbował się ratować jak tylko mógł, więc usunął pliki. Ale organizatorzy przywrócili dane i dzięki temu udowodnili oszustwo gracza. Pliki które posiadał na komputerze były w miarę dobrze ukryte, lecz nie aż tak dobrze, aby nie można było ich znaleźć. 

Cheat, którego używał pochodził z tego co doczytałem z bardzo popularnej strony. Nie będę pisał o jaką stronę chodzi, ale znajduję się tam fraza "ez".

Spoiler

h8QbmCI.jpg

Sytuacja z przyłapania przez admina.

• Ustrzel fraga! (+) 5
  • Smutek 1
  • Serduszko fragowe (+) 4