Sh!q Opublikowano 27 Grudnia 2012 Fragowicz Opublikowano 27 Grudnia 2012 Iker jest o klasę lepszym bramkarzem od Adana. Choć ostatnio nie zdobywał punktów dla Realu Madryt, to nic nie tłumaczy decyzji Jose Mourinho - mówi o ostatnich wydarzeniach w drużynie mistrza Hiszpanii były zawodnik "Królewskich" Jerzy Dudek. W rozmowie z "Gazetą Wyborczą" Polak wyznaje, że nie wierzy w dalszą współpracę "The Special One" z bramkarzem reprezentacji Hiszpanii. Przypomnijmy, że Jose Mourinho podjął bardzo kontrowersyjną decyzję przed meczem z Malagą pozostawiając na ławce rezerwowych Ikera Casillasa. W pierwszym składzie wystąpił Adan, który choć nie popełnił wielkich błędów, to nie uchronił Realu Madryt od porażki 2:3. Na portugalskiego trenera posypały się gromy. Casillas to dla fanów Realu ktoś więcej niż bramkarz. Mourinho wydawał się mieć to w nosie i stwierdził po prostu, że Adan jest w lepszej formie od kapitana reprezentacji Hiszpanii. Takie tłumaczenie nikogo w Hiszpanii nie zadowoliło. O tym, że w szatni Realu nie dzieje się najlepiej przekonany jest były zawodnik tej drużyny, Jerzy Dudek. Były znakomity polski bramkarz nie rozumie decyzji Mourinho o pozostawieniu Casillasa na ławce rezerwowych w ostatnim spotkaniu i jego zdaniem Portugalczyk chciał pokazać tym, że to on rządzi w drużynie, nie piłkarze. - Adan wydaje mi się bramkarzem o klasę gorszym od Casillasa. I choć Iker ostatnio nie bronił nadzwyczajnie, to nic nie tłumaczy decyzji Mourinho. Podpalił on lont pod beczką prochu, na której siedzi, ona zaraz eksploduje. Ja na początku myślałem, że Iker dostał wolne i wyjechał wcześniej na wakacje - zdradza Jerzy Dudek. - Nie mam wątpliwości, że zaiskrzyło na linii trener - zawodnicy. Casillas ma w Hiszpanii wielki kredyt zaufania. Może Mourinho to przeszkadzało? A może Iker wygarnął trenerowi co o nim sądzi? Rok się nie skończył, a liga jest dla Realu przegrana. Przy życiu trzyma wszystkich jedynie Liga Mistrzów - mówi były zawodnik Realu. - Mourinho to typ trenera, który nie znosi sprzeciwu. Wszyscy muszą być mu posłuszni. Dopóki zawodnik wypełnia wszystkie zadania bez sprzeciwu, to szkoleniowiec jest jego najlepszym przyjacielem. Wystarczy jednak jedno, nawet minimalne odstępstwo od tej reguły a piłkarz staje się wrogiem numer jeden - przekonuje. W Hiszpanii wszyscy zastanawiają się, czy "The Special One" pozostanie trenerem "Królewskich" do końca sezonu, czy może Florentino Perez wcześniej zwolni Portugalczyka. - Nawet jeśli miałby on tam zostać jeszcze 2,5 roku, to trudno mi sobie wyobrazić jego dalszą współpracę z Casillasem i Ramosem - przekonuje Dudek. - Real i Mourinho może uratować tylko sukces w Lidze Mistrzów. Mecze z Manchesterem United będą wyjątkowo ważne dla zespołu i trenera. Jeśli "Królewscy" odpadną, to sezon skończy się dla niego w lutym. To byłaby klęska dla całego klubu - podsumował były bramkarz reprezentacji Polski. Jose Mourinho jest trenerem Realu Madryt od lata 2010 roku. W sezonie 2011/2012 zdobył z Realem mistrzostwo Hiszpanii, przełamując trzyletnią dominację Barcelony. Teraz może się to okazać niemożliwe do powtórzenia, bo po 17 kolejkach "Królewscy" tracą do Katalończyków 16 punktów. W tabeli wyprzedza ich także Atletico Madryt.
Legendarny Fragowicz powN Opublikowano 27 Grudnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 27 Grudnia 2012 Co do realu, to angielski sportowy magazyn chyba, wiem że The Sun, powiedział że CR7 nie jest zbyt dobrze w realowi i podobno ManU jest gotowe zapłacić za niego 150 mln euro Oo.
Sh!q Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Fragowicz Opublikowano 27 Grudnia 2012 Tak pown to jest prawda a real chce sie zgodzic tez sie zdziwilem...
Legendarny Fragowicz powN Opublikowano 27 Grudnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 27 Grudnia 2012 To pewnie plotki tak na prawdę, ale szczerze to chciałbym ronaldo w manu ;)
Sh!q Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Fragowicz Opublikowano 27 Grudnia 2012 a ja nie , wałsnie nie bo wtedy real by sie troche spieprzył za przeproszeniem bo Ronaldo jest tzw. Zajebisty ;d , ale w manu dobrze tez grał :))
Gruby Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zawieszony Opublikowano 27 Grudnia 2012 Chlopaki chodzi o to ,że ronaldo już nie daje rady cała gra jest ustawiona pod niego jeżeli on ma zły dzień to cały real ma zły dzien i przegrywa mecz .....
Sh!q Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Fragowicz Opublikowano 27 Grudnia 2012 no tez racja ale zauwazcie tez ze Real jak sprzeda ronaldo za 150 mln euro to kupi innego a ten inny moze byc pomocniejszy ze bedzie cos gral . !! i Cos o kace słyszałem ze kontraktu jakiegos nie podpisał :D
Legendarny Fragowicz powN Opublikowano 27 Grudnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 27 Grudnia 2012 Kaka swoje lata świetności miał, mourinho mu czasem daje szanse, ale nic takiego super nie gra, ostatnio pobił rekord właśnie w barwach realu, ale nic takiego nie prezentuję sobą...
Sh!q Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Fragowicz Opublikowano 27 Grudnia 2012 i wyjde poza real teraz zle jakis rosyjski klub proponował messi'emu 250 mln euro ;d
Zasłużony Fragowicz kanix Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 27 Grudnia 2012 Dziwisz się, że 250? ;d
Sh!q Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Fragowicz Opublikowano 27 Grudnia 2012 No nie dziwie sie ze 250 mln tylko sie dziwie tym ze roski maja tyle Kasy Kurde toż to masz prawie miliard zł na polske :D
Gruby Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zawieszony Opublikowano 28 Grudnia 2012 :D tyle kasy to chyba tylko szejki mają :D
Sh!q Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Fragowicz Opublikowano 28 Grudnia 2012 No ale kurde Ruski ?? ... te Dzidy 250 mln euro ?? :D
Legendarny Fragowicz powN Opublikowano 28 Grudnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 28 Grudnia 2012 Oo Twoje pojęcie ekonomiczne jest jak widać znikome. Dziwisz się, że Rosyjskie kluby płacą takie pieniądze :?
Sh!q Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Fragowicz Opublikowano 29 Grudnia 2012 pown nie dziwi mnie to ze 250mln euro dają za mesiego , mesi tego nie chciał poniważ gra w klubie w ktorym mu jest dobrze , ma swoją druzyną i kolegów ale sie zdziwiłem jak to czytałem ze 250mln ruski klub daje za mesiego .
Legendarny Fragowicz powN Opublikowano 30 Grudnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 30 Grudnia 2012 A ty myślisz, że dlaczego takie gwiazdy jak r. carlos u schyłku swojej kariery grał w anży, a nie np. w jakimś klubie z Brazylii :?
Legendarny Fragowicz Rogalik Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Legendarny Fragowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi