WinLife Opublikowano 24 Grudnia 2018 Fragowicz Opublikowano 24 Grudnia 2018 Witam moim problemem na nowym komputerze sa minimalne zaciecia w grach i chcialbym prosic/zapytac czym to moze byc spowodowane wydaje mi sie ze to wina jednej kosci ramu ponizej specyfikacja i5 9600k gtx 1060 6gb dysk 1tb seagate ssd 120gb intela plyta MSI h310m PEO-VDH ram DDR 4 G.Skill aegis 8gb (1x8) 3000 MHZ zasilacz chieftec ctg 750 W Spraw >85 podczas tych scinek np w cs go taktowanie procesora oraz karty graficznej nie ulegalo zmianie wszystko bylo ok temperatury wporzadku zuzycie ram i teraz nie wiem za bardzo co ta druga opcja oznacza w msi afterburner ram- 5000mb pagefile usages jest na poziomie 8000 +/- nieraz nawet dochodzi do 9000 nie wiem za bardzo co ten parametr oznacza dlatego bardzo bylbym wdzieczny jesli ktos by mi pomogl i udzielil odpowiedzi dodam ze cs fortnite i inne gry sa zainstalowane na zwyklym dysku 1tb Seagate na ssd mam tylko system czy to moze byc wina dysku? czy po prostu ta jedna kosc ramu ogranicza caly moj sprzet,bardzo bym prosil o pomoc i z gory dziekuje za udzielenie wskazówek bo chce dołozyć 16gb ram ale najpierw chce wiedziec skad bierze sie problem
MatseyW Opublikowano 24 Grudnia 2018 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 24 Grudnia 2018 Masz tylko 8gb pamięci operacyjnej, pewnie to powoduje mikrozacięcia, polecam 16gb w trybie dual-channel, powinno rozwiązać problem, sam się z takim borykałem. Pozdrawiam
Administrator Główny gtx Opublikowano 24 Grudnia 2018 Administrator Główny Opublikowano 24 Grudnia 2018 (edytowane) Kolega wyżej w pewnym stopniu już Ci coś podpowiedział. Na pewno zmieniłbym pamięć z single-channel na dual-channel, ze względu na większa wydajność, jeśli mamy określony budżet, a jest możliwość zmiany na dual to nawet bym się nie zastanawiał, jedna kość nie jest dobrą opcją jeśli możemy zmienić. Jeśli taktowanie w porządku, temperatury także, to może dodasz czy tak się dzieje tylko w csgo, czy gdzieś jeszcze o ile zmiana na dual nie pomoże. Edytowane 24 Grudnia 2018 przez landnito♛♛♛
Seba3k Opublikowano 25 Grudnia 2018 Wykluczony Opublikowano 25 Grudnia 2018 Może mam rację ale pewny nie jestem... , ale msi afterburner służy do podkręcania podzespołów komputera. Z 16-ście gb ramu w dual zgodzę się bo obciążenie będzie rozkładane na 2. Jeśli chodzi o spadki w CS:GO to patrz z przymrużeniem oka bo te wszystkie "update" mogą powodować spadki. Polecam posprawdzać jak masz możliwość w bardziej wymagających grach. 1
Zasłużony Fragowicz Rick Grimes. 乡 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 6 Stycznia 2019 @Win4You Problem został rozwiązany? Dostałem informację, że ma wejść niedługo aktualizacja która, pewnie naprawi małe ścinki, bugi itp.
Zasłużony Fragowicz Rick Grimes. 乡 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 10 Stycznia 2019 Brak odpowiedzi przez autora, jak autor tematu wróci zapraszam na pw. Temat Closed.
Legendarny Fragowicz Riciooo Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Legendarny Fragowicz Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie. 1
Rekomendowane odpowiedzi