Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kilka dni temu miałem zainstalowanego Windowsa 10, i głośniki mi działają, ale słuchawki i mikrofon juz nie a jest dobrze podpięte tak jak kiedyś na Windowsie XP. 

IMG_20181103_080120.thumb.jpg.e85eef92152a557b3ec3257898ff3076.jpg

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Słuchawki z mikrofonem czy dwa niezależne sprzęty? Podpinasz je do przedniego panelu czy tylniego jak to stacjonarnka? Jak laptop to podaj model.

Opublikowano

@Rogalik właśnie sprawdzałem w południe, i jest tak że, mikrofon podpiełem i chyba działał bo ikonka na zielono świeciła, a słuchawki podpiełem tam gdzie głośniki tylko dalej słuchawki nie działają, ale wolę podpięte na przodzie mieć 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

To gdzie wolisz najmniej mnie interesuje, bo próbuje zdiagnozować problem. Słuchawki powinny mieć wejście obok głośników, jeżeli nie masz sterownika z możliwością zmiany jak pamiętam. Powiedz czy odkurzałeś urządzenie lub wymieniłeś coś w nim? Masz dedykowaną kartę dźwiękową?

Opublikowano (edytowane)

Z płu roku temu odkurzałem, sterowniki muszą być na pewno bo to nie ja wygrywałem system tylko ten co mi komputer składał. Nie wiem o co ci z tą karta chodzi.. 

Nic w komputerze nie wymieniałem, więc wszystko w sprzęcie działa, bo jak przed zmianą systemu grałem to działał mikrofon i słuchawki a teraz podpinam i nic 

@Rogalik

Edytowane przez Mategros
Opublikowano

Pokaż co masz w menadżerze urządzeń.

Opublikowano

Też to miałem z 10-siątką. Sterowniki ogarnij i będzie śmigało 

Opublikowano
1 minutę temu, Mategros napisał:

@Rogalik podpiełem do tylu i tylko mikrofon działa 

IMG_20181103_181125.thumb.jpg.9b152bb37d5884759218672cdc0d4d48.jpg

Wyłącz głośniki jako urządzenie domyślne i zmień na słuchawki.

Opublikowano

@Adekwyłączyłem i dalej na czerwono IMG_20181103_181609.thumb.jpg.89074c6dbb3f6c7cf65fdf333fb8d09c.jpg

A i jeszcze jeden problem mam, wiecie o co z tym chodzi? 

"aktywuj system Windows"

IMG_20181103_182148.thumb.jpg.bdac2c9c90d9d42331e7fbd6db94bb98.jpg

@Adekpodpiełem słuchawki tam gdzie głośniki i działają, a obok tam było jeszcze jedno miejsce to podłączyłem tam głośniki ale znów głośniki nie działają ?

Opublikowano (edytowane)

Masz pirackiego windowsa, dlatego napisane jest abyś aktywował system.

//edit

Zatem wysuwa się prosty wniosek:

Jedno z Twoich wejść jest uszkodzone.

Edytowane przez Adek
Opublikowano

@Adek ale tam głośniki i tak mi nie potrzebne tylko słuchawki i mikrofon a działają jak z tyłu podpiełem. 

A co do Windowsa to co mam zrobić żeby mi się to nie wyświetlało na pulpicie? 

Opublikowano

@Mategros

Zagubiłem się już w tym co piszesz. Wyjaśnij jeszcze raz od początku czy masz słuchawki z mikrofonem (tracer-hydra-7-1,13770862632_7.jpg) czy  2 oddzielne sprzęty oraz jakie złącze.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Słuchawki z mikrofonem, z tym problemem udało nam się bo działa, tylko chodzi mi o teraz ta ikonkę Windowsa co mi pisze, jak się tego pozbyć? 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Aktywuj system Windows.

Temat wyczeprany, pomoc udzielona.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności