-=ReKsiO=- Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Szwedzka policja zastrzeliła 20-latka z zespołem Downa, który chodził z zabawkowym pistoletem. "To była najmilsza osoba na świecie" Ofiara to Eric Torell. Kilka godzin przed śmiercią rodzice zgłosili jego zaginięcie. Katarina Söderberg, jego matka w rozmowie z BBC: - To był najmilszy człowiek, jakiego możecie sobie wyobrazić. Pistolet zabawkę dostał kilka dni wcześniej w prezencie. Miał znaczny stopień niepełnosprawności, mowa sprawiała mu wielki problem. - Mówił tylko "mamo" - relacjonuje Söderberg. - Nie mogę zrozumieć, dlaczego zginął. Nie skrzywdziłby nawet muchy - dodaje. Do zdarzenia doszło ok. godz. 4 rano w Sztokholmie w dzielnicy Vasastaden. Szwedzka policja dostała zgłoszenie, że po ulicy chodzi człowiek z bronią. Funkcjonariusze kazali mu rzucić pistolet. Kiedy nie spełnił ich żądań, otworzyli ogień. Według policji zachowywał się groźnie. Eric został zabrany do szpitala, ale nie udało się go uratować. Katarina Söderberg przyznała, że jej syn często znikał z domu, ale zawsze udawało się go znaleźć. zródło: https://fakty.tvn24.pl/fakty-o-swiecie,61/szwedzka-policja-zastrzelila-20-latka-ktory-mial-plastikowy-pistolet,858582.html Smutne
Legendarny Fragowicz Rogalik Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Legendarny Fragowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Jakoś nie wierzę by zachowywał się groźnie, aczkolwiek policjanci powinni tak strzelać by nie zabić, szczególnie że osoby z zespołem Downa są widoczne z daleka ?
Shaq111akaRzeznik Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Niestety, ale to wina rodziny, że nie dopilnowała chorego. Policja zrobiła co musiała/uważała za stosowne w danej chwili. Pewnie pewności nie mieli czy to prawdziwa broń, czy zabawka a jak by kogoś zabił to by ich oskarżyli, że doprowadzili do sytuacji w której cywil stracił zdrowie lub życie. Wiadomo, szkoda człowieka w szczególności, że to osoba niewinna i chora, nieświadoma tego co się działo. Smutne, ale są gorsze sprawy na świecie.
Soulk3per Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zawieszony Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Szokujące, ale niestesty tak bywa. Obejrzałem filmik i żal mi się zrobiło. jako ojciec bym sam chyba wymierzył sprawiedliwość.
Legendarny Fragowicz PoLaR Opublikowano 25 Grudnia 2018 Legendarny Fragowicz Opublikowano 25 Grudnia 2018 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi