Er Dfa. Opublikowano 21 Maja 2018 Wykluczony Opublikowano 21 Maja 2018 Witam... Uprzedzając pytania czy szukałem w necie rozwiązania. Tak - ale nic mi to nie dało A więc przechodząc do sedna, podczas gdy np szukam meczu w CSGO czy odpalam gierkę w ,,fortnajta" mój net dostaje nie wiem czego... Gdy siedzę na TS i odpalam to ping mi nagle skacze do 3-4 a czasami 9k, po czym nagle jakbym tracił internet na jakieś 5 sekund. Odpala się na nowo i przy kolejnych próbach w dalszym ciągu to samo. Komputer nowy, windows 10. Sterowniki dobre, zapory wyłączałem, kompa resetowałem, internet resetowałem i nic. Ciągle to samo. Może jest tu ktoś kto miał taki sam problem albo wie jak temu zapobiec ? Dodam, że na starym kompie nie miałem żadnego takiego problemu.
Zasłużony Fragowicz JeDi Opublikowano 21 Maja 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 21 Maja 2018 Przydała by się specyfikacja komputera i czy coś było poddane OC ? Jaki antywirus? Skąd internet? Korzystasz z routera?
Er Dfa. Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Wykluczony Opublikowano 22 Maja 2018 Procesor : i7-7700k ale nie wiem czy podkręcę Płyta : msi z270 m5 Karta : geforce gtx 1080 8gb Ram : 2x8 Używam usługi Windows Defender Security Center Internet Orange - ale wątpię, że to po ich stronie leży błąd. Gdyby tak było to raczej u siostry byłoby to samo Na ten moment korzystać z wifi chociaż wiem wiem... Jestem nienormalny. Ale na potrzeby testu pożyczyłem kabelek i przez kabel to samo
Zasłużony Fragowicz *.jar Opublikowano 22 Maja 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 22 Maja 2018 Wina routera. Co dokładnie robiłeś w celu rozwiązania problemu? Opisz czynności, zobaczymy o czym zapomniałeś I daj screen ze speedtestu.
lux1one. Opublikowano 22 Maja 2018 Wykluczony Opublikowano 22 Maja 2018 A możesz powiedzieć, masz światłowody z orange, czy drogę telefoniczną?
Zasłużony Fragowicz JeDi Opublikowano 22 Maja 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 22 Maja 2018 Nie masz może na routerze ograniczenia dla Ciebie zrobionego? Może siostrę przymulałeś, to wstawiła CI ograniczenie przepustu? xD Sam za gówniarza tak robiłem rodzicom i bratu xD
Er Dfa. Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Wykluczony Opublikowano 22 Maja 2018 5 godzin temu, Janek napisał: Wina routera. Co dokładnie robiłeś w celu rozwiązania problemu? Opisz czynności, zobaczymy o czym zapomniałeś I daj screen ze speedtestu. - Aktualizacja sterów; - Przywróciłem router do stanu fabrycznego; - Wyłączałem zaporę; - Wyłączałem usługę Windows Defender; I jeszcze parę innych, które znalazłem w necie. Dokładnie nie opiszę, bo po prostu nie pamiętam. 3 godziny temu, lux1one. napisał: A możesz powiedzieć, masz światłowody z orange, czy drogę telefoniczną? Telefoniczna, miały być niby światłowody tutaj u mnie ale kiedy... 1 godzinę temu, JeDi napisał: Nie masz może na routerze ograniczenia dla Ciebie zrobionego? Może siostrę przymulałeś, to wstawiła CI ograniczenie przepustu? xD Sam za gówniarza tak robiłem rodzicom i bratu xD Za głupia jest na to xD Jak już to ja jej tak robiłem ale to na starym PC kiedyś kiedyś 9k i ciągle rósł
Zasłużony Fragowicz *.jar Opublikowano 22 Maja 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 22 Maja 2018 1. Sprawdź czy jak podłączysz się kablem do routera to problem występuje 2. Zrób speedtest podczas łączenia się do serwera csgo (jeśli problem występuje tylko w tej grze to zrób też screen speedtestu podczas łączenia się do innej gry)
Er Dfa. Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Wykluczony Opublikowano 22 Maja 2018 @Janek, podłączałem się już wczoraj i problem występował. Nie występuje on tylko w csgo ale też w fortnajcie czy też docie - Gry, w które gram. Jak siedzę np na samym TS to takiego czegoś nie mam, no chyba, że pobieram jakąś gierkę ale to norma u mnie akurat.
Zasłużony Fragowicz *.jar Opublikowano 22 Maja 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 22 Maja 2018 Spróbowałbym bezpośrednio puścić ping na adres IP, do którego się łączysz w grze (np. w CS:GO). Wnioskuję, że nieważne jaki serwer to i tak ping wyrusza w podróż po kosmosie więc otwórz sobie powershell lub CMD i wpisz: ping 80.72.34.124 Daj screenshot po zakończeniu komendy. Zrób to samo zarówno łącząc się do serwera jak i będąc po prostu w grze i z wyłączoną grą.
Er Dfa. Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Wykluczony Opublikowano 22 Maja 2018 @Janek Bez gry Z grą Gdy połączam się z serwerem
Zasłużony Fragowicz *.jar Opublikowano 22 Maja 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 22 Maja 2018 Wygląda na to, że ping Ci skacze tylko na początku łączenia się do serwera. Potem jest normalnie. Odczuwasz jakieś problemy w samej grze? Jeśli tak, to wpisz w cmd: ping -t 80.72.34.124 A następnie podłącz się do serwera Arena 64 TR Fragujemy.com i pograj ok. 10-20 sekund. Ważne, żeby serwer był Arena 64 TR Fragujemy.com. Jak tak pograsz to mając aktywne okno CMD wciśnij naraz ctrl+C i skopiuj zawartość CMD. Wrzuć tu w odpowiedź. Opisz też czy podczas samej gry występowały lagi.
Er Dfa. Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Wykluczony Opublikowano 22 Maja 2018 @Janek problemem jest to, że w samej grze jest dobrze, problemem jest, że nie mogę grać rankedów itp. Na serwerach jest wszystko dobrze, ping mam normalny, 0 jakichkolwiek lagów. Problem dopiero rozpoczyna się, gdy chce dołączyć do rankeda czy też zacząć wyszukiwanie go. W sumie mogłem wspomnieć o tym od razu.
Zasłużony Fragowicz *.jar Opublikowano 22 Maja 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 22 Maja 2018 Tak na szybko wpadło mi do głowy, że może coś aktualizacja powaliła. Od dawna to się dzieje?
Er Dfa. Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Wykluczony Opublikowano 22 Maja 2018 Już jest w porządku. Mi osobiście pomogło wyłącznie Windows Auto-Tuning. Tutaj jest link : https://www.dobreprogramy.pl/Windows-10-po-aktualizacji-spowolnil-internet-Wiemy-juz-jak-to-naprawic,News,75305.html Dziękuje wszystkim za pomoc, w szczególności @Janek Temat do zamknięcia.
Zasłużony Fragowicz *.jar Opublikowano 22 Maja 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 22 Maja 2018 No to tak jak myślałem - Micro$hit jak zwykle aktualizacje zwalił Cieszę się, że problem rozwiązany. Przykro mi, że nie mogłem wcześniej pomóc. Close. 1
Rekomendowane odpowiedzi