Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Uprzedzając pytania czy szukałem w necie rozwiązania. Tak - ale nic mi to nie dało :/ 

A więc przechodząc do sedna, podczas gdy np szukam meczu w CSGO czy odpalam gierkę w ,,fortnajta" mój net dostaje nie wiem czego... Gdy siedzę na TS i odpalam to ping mi nagle skacze do 3-4 a czasami 9k, po czym nagle jakbym tracił internet na jakieś 5 sekund. Odpala się na nowo i przy kolejnych próbach w dalszym ciągu to samo. 

Komputer nowy, windows 10. Sterowniki dobre, zapory wyłączałem, kompa resetowałem, internet resetowałem i nic. Ciągle to samo.

Może jest tu ktoś kto miał taki sam problem albo wie jak temu zapobiec ? Dodam, że na starym kompie nie miałem żadnego takiego problemu.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Przydała by się specyfikacja komputera i czy coś było poddane OC ? Jaki antywirus? Skąd internet? Korzystasz z routera?

Opublikowano

Procesor : i7-7700k ale nie wiem czy podkręcę 

Płyta : msi z270 m5

Karta : geforce gtx 1080 8gb

Ram : 2x8

Używam usługi Windows Defender Security Center

Internet Orange - ale wątpię, że to po ich stronie leży błąd. Gdyby tak było to raczej u siostry byłoby to samo

Na ten moment korzystać z wifi chociaż wiem wiem... Jestem nienormalny. Ale na potrzeby testu pożyczyłem kabelek i przez kabel to samo

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Wina routera.

Co dokładnie robiłeś w celu rozwiązania problemu? Opisz czynności, zobaczymy o czym zapomniałeś

I daj screen ze speedtestu.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie masz może na routerze ograniczenia dla Ciebie zrobionego? Może siostrę przymulałeś, to wstawiła CI ograniczenie przepustu? xD Sam za gówniarza tak robiłem rodzicom i bratu xD

Opublikowano
5 godzin temu, Janek napisał:

Wina routera.

Co dokładnie robiłeś w celu rozwiązania problemu? Opisz czynności, zobaczymy o czym zapomniałeś

I daj screen ze speedtestu.

- Aktualizacja sterów;

- Przywróciłem router do stanu fabrycznego;

- Wyłączałem zaporę;

- Wyłączałem usługę Windows Defender;

I jeszcze parę innych, które znalazłem w necie. Dokładnie nie opiszę, bo po prostu nie pamiętam.

test.thumb.png.df827ec32b561e8a5daf68e823d08755.png

3 godziny temu, lux1one. napisał:

A możesz powiedzieć, masz światłowody z orange, czy drogę telefoniczną? ;)

Telefoniczna, miały być niby światłowody tutaj u mnie ale kiedy...

1 godzinę temu, JeDi napisał:

Nie masz może na routerze ograniczenia dla Ciebie zrobionego? Może siostrę przymulałeś, to wstawiła CI ograniczenie przepustu? xD Sam za gówniarza tak robiłem rodzicom i bratu xD

Za głupia jest na to xD Jak już to ja jej tak robiłem ale to na starym PC kiedyś kiedyś 

20180521223217_1.jpg.842780a428a59e537cf2cfe2b02266d5.thumb.jpg.a8bd2f9fa5908aceb1999e1a3b11f5c5.jpg

9k i ciągle rósł ;> 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

1. Sprawdź czy jak podłączysz się kablem do routera to problem występuje

2. Zrób speedtest podczas łączenia się do serwera csgo (jeśli problem występuje tylko w tej grze to zrób też screen speedtestu podczas łączenia się do innej gry)

Opublikowano

@Janek, podłączałem się już wczoraj i problem występował. Nie występuje on tylko w csgo ale też w fortnajcie czy też docie - Gry, w które gram. 

Jak siedzę np na samym TS to takiego czegoś nie mam, no chyba, że pobieram jakąś gierkę ale to norma u mnie akurat.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Spróbowałbym bezpośrednio puścić ping na adres IP, do którego się łączysz w grze (np. w CS:GO). Wnioskuję, że nieważne jaki serwer to i tak ping wyrusza w podróż po kosmosie więc otwórz sobie powershell lub CMD i wpisz:

ping 80.72.34.124

Daj screenshot po zakończeniu komendy. Zrób to samo zarówno łącząc się do serwera jak i będąc po prostu w grze i z wyłączoną grą.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Wygląda na to, że ping Ci skacze tylko na początku łączenia się do serwera. Potem jest normalnie.

Odczuwasz jakieś problemy w samej grze? Jeśli tak, to wpisz w cmd:

ping -t 80.72.34.124

A następnie podłącz się do serwera Arena 64 TR Fragujemy.com i pograj ok. 10-20 sekund. Ważne, żeby serwer był Arena 64 TR Fragujemy.com.

Jak tak pograsz to mając aktywne okno CMD wciśnij naraz ctrl+C i skopiuj zawartość CMD. Wrzuć tu w odpowiedź. Opisz też czy podczas samej gry występowały lagi.

Opublikowano

@Janek problemem jest to, że w samej grze jest dobrze, problemem jest, że nie mogę grać rankedów itp. Na serwerach jest wszystko dobrze, ping mam normalny, 0 jakichkolwiek lagów. Problem dopiero rozpoczyna się, gdy chce dołączyć do rankeda czy też zacząć wyszukiwanie go. W sumie mogłem wspomnieć o tym od razu.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Tak na szybko wpadło mi do głowy, że może coś aktualizacja powaliła. Od dawna to się dzieje?

Opublikowano

Już jest w porządku.

Mi osobiście pomogło wyłącznie Windows Auto-Tuning. 

Tutaj jest link : https://www.dobreprogramy.pl/Windows-10-po-aktualizacji-spowolnil-internet-Wiemy-juz-jak-to-naprawic,News,75305.html

Dziękuje wszystkim za pomoc, w szczególności @Janek:)

Temat do zamknięcia.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

No to tak jak myślałem - Micro$hit jak zwykle aktualizacje zwalił :D

Cieszę się, że problem rozwiązany. Przykro mi, że nie mogłem wcześniej pomóc.

Close.

• Serduszko fragowe (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności