Skocz do zawartości

[CS:GO] Czarny ekran przy końcówce ładowania mapy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem wygląda tak, że przy końcu ładowania mapy robi mi się czarny ekran i muszę wyłączać Cs'a przez menadżera. Często przy tym wywala też błąd Cs go exe przestał działać. Cs'a mam od dzisiaj i przy pierwszej próbie wejścia do gry pojawił mi się czarny ekran. Przez 4h szukałem poradników w necie wiem, że jest tego masa jednak nic mi nie pomogło i tak naprawdę jeszcze ani razu na nowym Cs nie zagrałem. Tak jak pisałem próbowałem już wielu rzeczy większą część z nich wymieniłem na dole. Grałem już na tym komputerze w Cs'a jakieś pół roku temu i też miałem ten sam problem, ale kompletnie nie pamiętam jak go naprawiłem. Może macie jakieś pomysły. Proszę o pomoc.

To czynności które już wykonałem w próbie naprawienia Cs:go. Dodam jeszcze, że  o kilku rzeczach których wykonałem zapomniałem.

-Spójność plików gry - Zmienianie ustawień w config jak i userdata - Zgodność z Windows XP - Uruchamianie jako administrator - Zmienianie rozdzielczości ekranu - Aktualizowanie sterowników do karty graficznej - Wyłączenie renderowania wielordzeniowego  - 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

1. Otwórz bibliotekę steam
2. Kliknij PPM na CSGO
3. Wybierz "Właściwości"
4. Wybierz "Opcje uruchamiania"
5. Wpisz "-autoconfig"
6. Odpal CSGO i daj znać czy pomogło

Opublikowano
7 godzin temu, Dżordż Jabłonka napisał:

1. Otwórz bibliotekę steam
2. Kliknij PPM na CSGO
3. Wybierz "Właściwości"
4. Wybierz "Opcje uruchamiania"
5. Wpisz "-autoconfig"
6. Odpal CSGO i daj znać czy pomogło

Teraz wywala mi błąd cs go exe przestał działać w połowie ładowania mapy

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Uruchom CSGO i wpisz w konsoli "cl_disablehtmlmotd 1". Następnie spróbuj wejść na serwer i daj znać czy pomogło

• Serduszko fragowe (+) 1
Opublikowano
36 minut temu, Dżordż Jabłonka napisał:

Uruchom CSGO i wpisz w konsoli "cl_disablehtmlmotd 1". Następnie spróbuj wejść na serwer i daj znać czy pomogło

Serwery działają, ale jak chce zagrać przykładowo z botami to wyświetla się ten sam problem czyli csgo exe przestał działać.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
1 godzinę temu, Tage napisał:

Serwery działają, ale jak chce zagrać przykładowo z botami to wyświetla się ten sam problem czyli csgo exe przestał działać.

Sprawdź spójność plików lokalnych CSGO

Opublikowano
47 minut temu, Dżordż Jabłonka napisał:

Sprawdź spójność plików lokalnych CSGO

Tak jak pisałem w temacie spójność plików sprawdzałem i to nie raz. Niestety to nie pomaga 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

To jedyne co pozostaje to reinstall ;) Skoro nie możesz grać z botami, ale możesz grać na serwerze, to pewnie jakieś pliki botów masz uszkodzone (ale pewności nie mam). Usuń CS:GO całkowicie (po deinstalacji usuń również pozostałości w folderach) i zainstaluj na nowo.

Opublikowano
55 minut temu, Dżordż Jabłonka napisał:

To jedyne co pozostaje to reinstall ;) Skoro nie możesz grać z botami, ale możesz grać na serwerze, to pewnie jakieś pliki botów masz uszkodzone (ale pewności nie mam). Usuń CS:GO całkowicie (po deinstalacji usuń również pozostałości w folderach) i zainstaluj na nowo.

Jaki sens ma reinstall jeśli Cs'a instalowałem przedwczoraj. Dodam, że serwery 1vs1 mi działają, a przy ładowaniu mapy na serwerach ffa wywala mi czarny ekran.

Opublikowano

Świetnie, znowu nie mogę wejść do gry nawet na serwer nawet po wpisaniu Twojej komendy którą podałeś wyżej. Pograłem kawałek i problem wrócił. 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Tage napisał:

Świetnie, znowu nie mogę wejść do gry nawet na serwer nawet po wpisaniu Twojej komendy którą podałeś wyżej. Pograłem kawałek i problem wrócił. 

Dzisiaj rano sprawdziłem spójność plików gry. I mogłem wejść na serwer typu arena po wpisaniu komendy. Po wyłączeniu cs'a i ponownym wejściu do gry areny znów nie działają. Inny serwery oczywiście też. Chwile podziała i potem problem wraca.

Edytowane przez Tage
Opublikowano

Z tego co zauważyłem to działają mi tylko niektóre mapy z serwerów 1v1 z komendą czy bez jej wpisania nie ma różnicy. Po prostu tylko parę map mi działa przykładowo am_nuke2_64 mi działa, a am_water_64 już nie.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Co Ci wyrzuca w konsoli podczas próby dołączenia do serwera z taką mapą? Jak nie możesz sprawdzić w konsoli to w folderze, gdzie masz zainstalowane CSGO powinien znajdować się folder "logs". Tam sprawdź logi, wklej je na pastebin/github czy cokolwiek i daj link.

Opublikowano
24 minuty temu, Dżordż Jabłonka napisał:

Co Ci wyrzuca w konsoli podczas próby dołączenia do serwera z taką mapą? Jak nie możesz sprawdzić w konsoli to w folderze, gdzie masz zainstalowane CSGO powinien znajdować się folder "logs". Tam sprawdź logi, wklej je na pastebin/github czy cokolwiek i daj link.

Chodzi Ci o te pliki https://imgur.com/a/OBeRR 

Nie moge znaleźć folderu logs. Albo wytłumacz po kolei gdzie on się znajduje

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Może być i to. Wrzuć to w jakiś *.zip lub *.rar, zrób upload do posta i podeślij. Chcę zobaczyć co tam jest.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Tak :) Jak będę miał chwilę to ogarnę.

Ty w między czasie usuń Steam razem ze wszystkimi plikami gier (upewnij się, że całkowicie usunąłeś pliki CS:GO) i zainstaluj ponownie wszystko. Trochę to pracochłonne, ale spróbuj.

Opublikowano
23 minuty temu, Dżordż Jabłonka napisał:

Tak :) Jak będę miał chwilę to ogarnę.

Ty w między czasie usuń Steam razem ze wszystkimi plikami gier (upewnij się, że całkowicie usunąłeś pliki CS:GO) i zainstaluj ponownie wszystko. Trochę to pracochłonne, ale spróbuj.

Dobra pobieram na nowo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności