Skocz do zawartości

[ODRZUCONY] Podanie na grafika - MnichuX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Imię: Michal

Staż jako twórca grafiki: Około dwóch lat

Link do kilku Twoich prachttp://imgur.com/a/GmxKC

Opisz siebie: Od dziecka interesowałem się rysowaniem i tworzeniem różnych rzeczy, mimo to tworzeniem grafiki zajmuję się dopiero od około 2 lat. Od września będę uczniem 3 klasy szkoły średniej. W wolnych chwilach lubię wyjść gdzieś ze znajomymi albo pograć/popracować przy komputerze. Pracuję głównie w Illustratorze i Photoshopie. W swoich pracach lubię gdy panuję minimalizm i prostota.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Możliwe jest zobaczenie większej ilości Twoich prac?

Opublikowano
22 minuty temu, JeDi napisał:

Możliwe jest zobaczenie większej ilości Twoich prac?

W tamtym linku wysłałem 4 moim zdaniem najciekawsze prace, reszta jest szczerze mówiąc albo niedokończona albo 2/10, ewentualnie możesz dać mi jakieś zadanie, tak jak robiłeś w poprzednich podaniach

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jakbyś miał zaproponować Logo dla Fragujemy.com - jakby Ono wyglądało?

Opublikowano

Jest trochę późno w nocy (czy już może wcześnie rano xD) ale postarałem się wymyślić takie concepty :P

fg logo 1.png

fg logo 2.png

fg logo 3.png

fg logo 4.png

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Moim zdaniem takie meeeh 2/10, takie se. Nie podoba mi się - jestem na NIE

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

Praca nr 1: napis, cień, strzałki i napis ze zmniejszonym kryciem

Praca nr 3 czerwony gradient i napis

Logo Fragujemy według mnie jest za proste. Robione pewnie w 5-10 minut. Zrobione koło, cień do niego, w środku wycięta litera F  i dodany jakiś kolor tła. 

Na NIE

-Praca 1 i 4 chyba nie jest twoja

https://www.olx.pl/oferta/uslugi-graficzne-zlecenia-na-wizytowki-logo-bannery-tanio-CID619-IDm1Vbg.html

Ok wierze Ci ale swojego zdania nie zmienie bo moim zdaniem to 2 prace na 8 tylko jakoś wyglądają. Reszta to za mało jak na grafika.

Edytowane przez FireBeat .dA-KinG
  • Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano
3 godziny temu, FireBeat .dA-KinG napisał:

A żebyś się nie zdziwił, to było moje ogłoszenie. Dowód tutaj http://imgur.com/a/BKzaD Plik w .ai też może dorzucić czy dalej są jakieś wątpliwości?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Także może jakaś większa próbka Twoich umiejętności?  

Ja swoją drogą bardzo chętnie bym zobaczył czy podołałbyś zamienić mój obecny avatar z forum 
na animowany (bajkowy).  Mówiąc zamienić nie chodzi mi o opcję wbudowaną w program
jak np trasowanie mapy bitowej w corelu tylko o własnoręczne przekształcenie :) 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano
Godzinę temu, Dante napisał:

[...]nie chodzi mi o opcję wbudowaną w program
jak np trasowanie mapy bitowej w corelu tylko o własnoręczne przekształcenie :) 

Ale po co sobie utrudniać życie? :D Po coś są te magiczne opcje :D Własnoręczne przerabianie tak szczegółowych obrazów nie tylko będzie bardzo czasochłonne, ale będzie wymagać też ogromnej dokładności żeby efekt końcowy nie wyglądał jak kupa. Co więcej, mało wprawna osoba nie zauważy różnicy między własnoręcznym przekształceniem a np. opcją "Obrys obrazu" -> 16 kolorów w Illustratorze. Noo chyba że ja coś źle zrozumiałem :v

fg.png

Opublikowano (edytowane)

Mi sie podoba  jestem na TAK

bardzo ładne prace 

Edytowane przez bixsmoy
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Cóż... dla mnie to nie wygląda na bajkowe. Poza tym kto powiedział, że musi być dużo szczegółów żeby wyglądało ładnie? :) 
Poza tym nikt też nie powiedział, że masz używać setek kolorów. Jak dla mnie wciąż na NIE gdyż grafik nawet nie zastosował się to zaleceń "projektu" którego się teoretycznie podjął. 
To nie świadczy o Tobie najlepiej. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jeśli chodzi o logo, może faktycznie tyłka nie urywa, ale mi również podoba się minimalizm. Jak inni sądzę, że jest to zbyt mało. Może spróbowałbyś jeszcze pobawić się cieniem, kolorem. Połączyć prostotę, ale nie surową, z nutką ekstrawagancji - efekt może wyjść powalający.

Jedynie przy pierwszych pracach - logach mam mylne wrażenie, że zajęło CI to kilka chwil - a to nie jest akurat dobre. Wrażenie "na odpierdol" zawsze jest źle postrzegane.

Z innej strony każdy ma swój styl, którego nie mam zamiaru na siłę zmieniać - jedynie nakierunkować pod standard i potrzeby Sieci.

Możesz zrobić jeszcze jedno podejście, jeśli masz chęci.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Twój wniosek o rangę Grafik został odrzucony.

Dziękujemy za zainteresowanie się naszą siecią serwerów. Spróbuj ponownie za jakiś czas.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności