Legendarny Fragowicz MaRiaN Opublikowano 17 Listopada 2011 Legendarny Fragowicz Opublikowano 17 Listopada 2011 Witam. Przedstawię w tym poradniku najważniejsze czynności aby przygotować Ventrilo do rozmów. Zaczynamy. Po zainstalowaniu i uruchomieniu zobaczymy menu główne. I. User name Klikając na strzałkę obok otwieramy okienko. Klikając New wpisujemy swój nick i zatwierdzamy 2 razy OK. II. Server Należy wpisać naszą nazwę (obojętnie jaka), ip, port oraz ewentualne hasło serwera.III. Setup Zakładka Voice: To okno powinno wyglądać tak: W zależności od potrzeb wybieramy różne ustawienia. Hotkey: to klawisz który chcemy trzymać podczas przemawiania. Outbound: to głośność naszego mikrofonu Inbound: to głośność przychodzącego do nas dźwiękuZakładka Events: Są to czynności komunikatora podczas różnych akcji, np wejścia gracza na serwer. Ja ich nie chcę więc ustawiłem tak: Dodatkowo w menu głównym mamy dwie ważne funkcje: Mute sound: wycisza dżwięk Mute microphone/binds: wycisza mikrofon i bindy W Ventrilo 2.1.4 jest jeszcze wiele różnych funkcji lecz nie są mało ważne jeśli używamy programu do komunikacji głosowej z innymi podczas grania. :) Dziękuję i pozdrawiam. MaRiaN
Rekomendowane odpowiedzi