Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z laptopem otóż chodzi o to że, laptop z dnia na dzień zaczął mi się ścinać i nwm co się mogło stać, czy coś się przepaliło od grania czy jak:

Intel core i5-3210M 2,5 GhZ
8 gb ram

GeForce Gt 645M 

Opublikowano

to jest laprop i może być kilka powodów... przegrzewanie się jak masz już go dłuższy czas zakup sprężone powietrze w sprayu i go przedmuchaj. możliwe ze jakaś aplikacja systemowa zżera ci pamieć. spróbuj zrobić mu defragmentacje ściągnij ccleaner. przeskanuj popatrz co masz w autostarcie... polecam również program razer cortex .pomaga wyłączyć niepotrzebne usługi programy itd podczas uruchamia gdy. mi dodaje 20% fps więcej

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jeśli chodzi o laptopy trzeba zwrócić koniecznie uwagę na to,żeby nie grać na samej baterii w laptopie,bo zapewne jest włączone coś takiego jak oszczędność energii i wtedy na grach przycina wiem po sobie, bo też szukałem rozwiązania jak zmieniłem pc na laptopa;p
Wyjmij baterie z lapka podłącz do gniazdka i wtedy zobacz

Oraz ustawienia w karcie graficznej też mogą mieć wpływ coś mogło się przestawić

Jak coś pisz postaram się pomóc :)

Opublikowano

Jak już koledzy wyżej powiedzieli laptop może sie przegrzewać, jeżeli jeszcze nie masz włączone ustaw sobie w panelu sterowania ''wysoką wydajność'', polecam kupienia pod laptopa takiej podstawki chłodzącej, nie wiem dokładnie jak to sie nazywa.

Opublikowano

Też mam laptopa i miałem taką sytuacje rozebrałem kompa poczekałem 10-20 min aż ostygnął i znów zaczął działać :) ścinki są co tydzień może dwa.

Sam mam podkładkę gram bez podkładki 3 h i biorę podkładkę i nic nie działa.A jak od początku gram z podkładką chłodzącą to tam samo jest.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przedmuchanie to jedno, ale ważna jest także wymiana pasty termoprzewodzącej, znajdującej się pomiędzy procesorem a radiatorem, która z czasem traci swoje właściwości.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja u siebie zdjąłem dolną klapę.

Mam -10°, +15 fps w cs:go ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności