Rasta Girl Opublikowano 25 Marca 2012 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 25 Marca 2012 Według najnowszych badań substancje zawarte w liściach konopi mogą wspierać ludzki układ immunologiczny w walce z wirusem HIV. Jak donosi zee news, marihuana może pomóc pacjentom w późnych stadiach choroby. Tzw. marihuana medyczna jest często przepisywana przez lekarzy jako środek przeciwko bólom, wyniszczającej utracie masy ciała i zaburzeniom łaknienia, które są typowymi skutkami ubocznymi występującymi u chorych na AIDS. - Do tej pory wiedzieliśmy, że konopie mają działanie terapeutyczne mogące zwalczać objawy AIDS, ale nie zdawaliśmy sobie sprawy z ich wpływu na rozwój choroby – powiedziała Cristina Constantino, autorka badań dotyczących leczniczego wpływu marihuany. Zrozumienie oddziaływania konopi na wirusa może w niedługiej przyszłości doprowadzić do opracowania nowych metod leczenia AIDS. Oddziaływanie substancjami, zawartymi w konopiach na komórki zainfekowane wirusem HIV powoduje zatrzymanie rozprzestrzeniania się wirusa w organizmie. Badacze prowadzą badania, w trakcie których zakażają cześć zdrowych komórek immunologicznych wirusem, który w normalnych warunkach powinien rozprzestrzenić się samoczynnie na niezakażone komórki. W tym momencie eksperymentu naukowcy wprowadzają oparte na marihuanie lekarstwo. W efekcie komórki, które nie zostały sztucznie zakażone pozostają zdrowe - informuje zee news. Opracowywane leki blokują mechanizm rozprzestrzeniania się choroby, który występuje dopiero w późnym stadium choroby. Dlatego choć nowa kuracja może okazać się zbawienna dla pacjentów w ciężkim stanie nie zablokuje ona rozwoju wcześnie wykrytej infekcji.
Zasłużony Fragowicz kanix Opublikowano 26 Marca 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 26 Marca 2012 Nawet jakby marihuana leczyła "wszystkie choroby" to u nas w Polsce i tak by nie można by było jej palić. A dlaczego? - Nasz ukochany rząd.
Legendarny Fragowicz MaRiaN Opublikowano 26 Marca 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 26 Marca 2012 Rząd się zmienia ;> P.S. Rasta, ta plantacja na zdjęciu to twoja? :D
Ruby93 Opublikowano 26 Marca 2012 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 26 Marca 2012 P.S. Rasta, ta plantacja na zdjęciu to twoja? :D ta plantacje to ona hodowała w wieku 5 lat teraz ma pole wielkosci 20hektarow ;d a do tematu w polsce marihuana bedzie legalna gdy ja pojde na emeryture tz. za jakies 49lat ;d 1
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 26 Marca 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 26 Marca 2012 No i bardzo dobrze, na świecie powinien być pokój,ład i porządek, ale cóż mówić jak MaRiaN wyżej napisał rząd się zmienia - to prawda. PALIKOT MA BYĆ PREZYDENTEM ! :D Z tego co wyczytałem to w starożytnym Babilonie palili marihuanę żeby ludzie mieli dobre samopoczucie i w leczeniu różnorodnych chorób tzn. bóle głowy,stawów,kości itp. po po prostu powiedzieć w skrócie uśmierzyć ból. P.S. Rasta, ta plantacja na zdjęciu to twoja? :DZapewne tak ;D ta plantacje to ona hodowała w wieku 5 lat teraz ma pole wielkosci 20hektarow ;dTo jak jest jej to zapewne to musiałem palić ;D
Rasta Girl Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 26 Marca 2012 To dobrze przeczytałeś, bo na przykład dla Rastafarian marihuana służy do oczyszczania ciała jak i umysłu oraz przybliża ich do Jah. Dla nich to bardziej taki sakrament.
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 26 Marca 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 26 Marca 2012 To dobrze przeczytałeś, bo na przykład dla Rastafarian marihuana służy do oczyszczania ciała jak i umysłu oraz przybliża ich do Jah. Dla nich to bardziej taki sakrament. Nie tylko i sakrament ale i religia.
Rasta Girl Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 27 Marca 2012 Na jedno wychodzi i mi nie musisz tłumaczyć.
Zasłużony Fragowicz RasTa.! Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Heh ... Ja również słyszałem o tym ze Marycha leczy "Raka" :)
SPOK3Y^ST3GA^^C3P Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Odkop roku, wow... Co do tematu, marihuana może i leczy, ale w 0.001 mg, nie w paru gramach jak ktoś myśli.
FaJciK Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Fragowicz Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Marycha naszym bogiem *.* 1 1
SeQndo Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 26 Kwietnia 2014 W Czechach lekarze przepisują Marihuane właśnie miedzy innymi do tego celu, czyli do walki z AIDS. Polecam -
Zasłużony Fragowicz FurCze Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Marihuana spowalnia chorobe stwardnienia rozsianego,łagodzi objawy i jej skutki. Wiem o czym piszę ponieważ mam potwierdzenie od ziomka który się na to leczy. Dziwnym przypadkiem jest to,że odkąd zaczął palić o wiele bardziej poprawiły mu się wyniki.W naszym "kochanym państwie" leki na tą chorobę są refoundowane przez 5 lat jeżeli stadium choroby jest zaawansowane i spełniasz dane wymogi "punktowe". Generalnie masakra a taka roślina pomaga i sama potrafi wyrosnąć bez specjalnej pomocy.Wrzucam link do krótkiego filmiku który warto zobaczyc....
Legendarny Fragowicz CyCu Opublikowano 19 Maja 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 19 Maja 2014 Heh ... Ja również słyszałem o tym ze Marycha leczy "Raka" :) A złota łopata leci do administratora... UWAGA!!!! DO RASTY GRATULUJĘ!!! Zostałeś archeologiem 2 lat. A o to twoja złota łopata
Zasłużony Fragowicz RasTa.! Opublikowano 1 Lipca 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 1 Lipca 2014 A złota łopata leci do administratora... UWAGA!!!! DO RASTY GRATULUJĘ!!! Zostałeś archeologiem 2 lat. A o to twoja złota łopata Yee złota łopata dzieki :D zachowam ja :D
Legendarny Fragowicz Riciooo Opublikowano 18 Października 2020 Legendarny Fragowicz Opublikowano 18 Października 2020 *** Wiadomość została wygenerowana automatycznie *** Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie! 1
Rekomendowane odpowiedzi