Skocz do zawartości

[KOSZ] Marihuana zahamuje rozwój AIDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według najnowszych badań substancje zawarte w liściach konopi mogą wspierać ludzki układ immunologiczny w walce z wirusem HIV. Jak donosi zee news, marihuana może pomóc pacjentom w późnych stadiach choroby.

Tzw. marihuana medyczna jest często przepisywana przez lekarzy jako środek przeciwko bólom, wyniszczającej utracie masy ciała i zaburzeniom łaknienia, które są typowymi skutkami ubocznymi występującymi u chorych na AIDS.

- Do tej pory wiedzieliśmy, że konopie mają działanie terapeutyczne mogące zwalczać objawy AIDS, ale nie zdawaliśmy sobie sprawy z ich wpływu na rozwój choroby – powiedziała Cristina Constantino, autorka badań dotyczących leczniczego wpływu marihuany.

Zrozumienie oddziaływania konopi na wirusa może w niedługiej przyszłości doprowadzić do opracowania nowych metod leczenia AIDS.

Dołączona grafika

Oddziaływanie substancjami, zawartymi w konopiach na komórki zainfekowane wirusem HIV powoduje zatrzymanie rozprzestrzeniania się wirusa w organizmie.

Badacze prowadzą badania, w trakcie których zakażają cześć zdrowych komórek immunologicznych wirusem, który w normalnych warunkach powinien rozprzestrzenić się samoczynnie na niezakażone komórki. W tym momencie eksperymentu naukowcy wprowadzają oparte na marihuanie lekarstwo. W efekcie komórki, które nie zostały sztucznie zakażone pozostają zdrowe - informuje zee news.

Opracowywane leki blokują mechanizm rozprzestrzeniania się choroby, który występuje dopiero w późnym stadium choroby. Dlatego choć nowa kuracja może okazać się zbawienna dla pacjentów w ciężkim stanie nie zablokuje ona rozwoju wcześnie wykrytej infekcji.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nawet jakby marihuana leczyła "wszystkie choroby" to u nas w Polsce i tak by nie można by było jej palić. A dlaczego? - Nasz ukochany rząd.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Rząd się zmienia ;>

P.S. Rasta, ta plantacja na zdjęciu to twoja? :D

Opublikowano

ta plantacje to ona hodowała w wieku 5 lat teraz ma pole wielkosci 20hektarow ;d

a do tematu w polsce marihuana bedzie legalna gdy ja pojde na emeryture tz. za jakies 49lat ;d

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

No i bardzo dobrze, na świecie powinien być pokój,ład i porządek, ale cóż mówić jak MaRiaN wyżej napisał rząd się zmienia - to prawda.

PALIKOT MA BYĆ PREZYDENTEM ! :D

Z tego co wyczytałem to w starożytnym Babilonie palili marihuanę żeby ludzie mieli dobre samopoczucie i w leczeniu różnorodnych chorób tzn. bóle głowy,stawów,kości itp. po po prostu powiedzieć w skrócie uśmierzyć ból.

Zapewne tak ;D

ta plantacje to ona hodowała w wieku 5 lat teraz ma pole wielkosci 20hektarow ;d

To jak jest jej to zapewne to musiałem palić ;D
Opublikowano

To dobrze przeczytałeś, bo na przykład dla Rastafarian marihuana służy do oczyszczania ciała jak i umysłu oraz przybliża ich do Jah. Dla nich to bardziej taki sakrament.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

To dobrze przeczytałeś, bo na przykład dla Rastafarian marihuana służy do oczyszczania ciała jak i umysłu oraz przybliża ich do Jah. Dla nich to bardziej taki sakrament.

Nie tylko i sakrament ale i religia.

• 2 lata później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Heh ... Ja również słyszałem o tym ze Marycha leczy "Raka" :) 

Opublikowano

Odkop roku, wow... Co do tematu, marihuana może i leczy, ale w 0.001 mg, nie w paru gramach jak ktoś myśli. 

Opublikowano

W Czechach lekarze przepisują Marihuane właśnie miedzy innymi do tego celu, czyli do walki z AIDS. 

Polecam - 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Marihuana spowalnia chorobe stwardnienia rozsianego,łagodzi objawy i jej skutki. Wiem o czym piszę ponieważ mam potwierdzenie od ziomka który się na to leczy. Dziwnym przypadkiem jest to,że odkąd zaczął palić o wiele bardziej poprawiły mu się wyniki.W naszym "kochanym państwie" leki na tą chorobę są refoundowane przez 5 lat jeżeli stadium choroby jest zaawansowane i spełniasz dane wymogi "punktowe". Generalnie masakra a taka roślina pomaga i sama potrafi wyrosnąć bez specjalnej pomocy.Wrzucam link do  krótkiego filmiku który warto zobaczyc....

• 4 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Heh ... Ja również słyszałem o tym ze Marycha leczy "Raka" :) 

A złota łopata leci do administratora... UWAGA!!!! DO RASTY GRATULUJĘ!!!

Zostałeś archeologiem 2 lat.

A o to twoja złota łopata

d15194a7f8c3.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

A złota łopata leci do administratora... UWAGA!!!! DO RASTY GRATULUJĘ!!!

Zostałeś archeologiem 2 lat.

A o to twoja złota łopata

d15194a7f8c3.jpg

Yee złota łopata dzieki :D zachowam ja :D 

• 6 lat później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

fg_gun.png

*** Wiadomość została wygenerowana automatycznie ***

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie!

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności