Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem se nowe słuchawki z mikrofonem na Skypie mikrofon działa na CS non Steam też ale na Steamie w cs nie działa wgl tylko jakieś szumy :P nwm co to może być proszę o pomoc  :(

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Czy opcja "Boost microphone gain" jest odznaczona?

Opublikowano (edytowane)

odznaczona czy nie odznaczona i tak nie działa próbowałem i nic i jak zbliżam mikrofon do ust to jest jakis szum tylko :P na starych słuchawkach mikro w cs owszem działa i te stare słuchawki mają wejście czincze a te nowe słuchawki mają wejście USB :P

Edytowane przez Komandos 47
  • Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

creative sound blaster tactic3d rage

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Tjaaa...mam taki sam problem. W programach typu Skype, Ventrillo mikrofon (a właściwie kamerka usb) działa bez zastrzeżeń, lecz w CSie w ogóle go nie wykrywa.W ustawieniach Steam mikrofon jest, ale podczas testu bardzo szumi.

Tracę mnóstwo czasu gwałcąc google, ale dowiedziałem się kilku rzeczy. Otóż mam jakąś zintegrowaną kartę dźwiękową, a do niej sterowniki Realtek HD ADeck. Jak wyczytałem w internecie sterownik ten sprawia problemy z mikrofonami na mini-jack. Osobiście testowałem 2 mikrofony (100% sprawne) na mini-jacka lecz system w ogóle ich nie wykrywał.Sprawdzałem wszystkie możliwe wejścia na headsety; słuchawki działają, mikrofon nie...Mam nadzieję, że te wiadomości na coś się przydadzą i proszę o pomoc

[działają tylko mikrofony z złączem usb; micro nie działają w CSie]

Miałem podobny pomysł, a rozwiązanie było błahostką. Odpal vt, podłacz się, gadaj, odpal cs'a wejdz na serwer, i jednoczesnie użyj mikro w cs i vt. U mnie, po tej operacji mikro "cudownie zaskoczył"

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

taaaa Już Mikro naprawione trzeba było się trochę w opcjach pogrzebać PS: Dzięki za pomoc Rogal :d 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności