Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Siemanko,

Przychodzę do was z małym problemem, ponieważ myślałem, że na nowym kompie, to pójdzie w niepamięć, lecz po przegraniu kilkunastu godzin na nim w CS'ka odczuwam dziwne wrażenie iż gdy poruszam myszką  podczas gry, odczuwam lekkie nie wiem jak to nazwać "Przycinki?" To mikrosekundowe "pauzy", nie wiem czy ktoś zrozumie o co mi chodzi, ale jest to uciążliwy problem, gdy masz styl powiedzmy dynamicznego gracza, który dużo się porusza podczas rundy, przejdźmy więc do konkretów:

- Monitor 240 hz https://www.x-kom.pl/p/444657-monitor-led-24-acer-kg251qdbmiipx-czarny-240hz.html

Temperatury bardzo niskie podczas gry, poinstalowane sterowniki do kart dźwiękowych, grafiki również najnowsze, na nividi również wszystko pod jak najlepszą wydajność, i tutaj może być zgryz bo słyszałem, nie wiem czy to prawda, że gdy ma się powiedzmy już takie solidniejszy sprzęcior do gierki, gdzie klatkarz nie spada nawet o 60 fps, gdy ma się limit 400 ustawiony przy tam 20 osobach na serwerze taki przykład oczywiście, to że te ustawienia gierki, powinny być wyżej ustawione? Z low na wyższe? Choć nie wydaję mi się, żeby był w tym jakiś sens, ale parę osób się wypowiadało, że niektórym poprawia to wydajność. Komendy również internetu mam dobrze ustawione g-sync OFF, synchronizacja pionowa OFF, z myszką również problemów nie mam bo sprawdzałem na 2 już, jednej starszej G Pro Superlight 3 letniej jakoś, a na razer dseathadder v3 która mam od niedawna, lecz serduszkiem zawsze za Logitechem. Nie dodawałem żadnych komend z przed x lat, które mogły by wpłynąć na wydajność na przysłowiowe "Polepszenie" wydajności, które jak wyczytałem w internecie już dawno nie działa, więc się zastanawiam czym może byc to spowodowane, gdzie podczas tego ruchu myszką FPS, Var ani nic się nie rusza... Nie ukrywam.... Uratujecie mi życie gdy rozwiąże ten problem, bo czas reakcji mi się znacznie poprawi i przestanie mnie to rozpraszać podczas rozgrywki za wszelkie rady B A R D Z O D Z I E K U J E <3

ps. W razie jakichkolwiek pytań, co mam ustawione itp śmiało na wszystko odpowiem jeżeli to w czymś pomoże

Ps. 2x Taka refleksja mnie naszła, czy może to jest spowodowane tą moją dynamiką, że jak bardzo szybko poruszam myszką to sensor może nie nadąża czytać z podkładką myszki? I występuję owa przycinka? A gram na sensie 1.9 inne ustawienia myszy w CS:GO na 0, bo nie chcę z żadną akceleracją ani nic podobnym grać, a i 1000hz myszka tak dla jasności.

Edited by B A R D Z O K U L T U R A L N Y
  • Love Frag (+) 1

Miałem kiedyś podobną sytuacja, z resztą nadal tak czasami mam. Zbyt szybkie, agresywne ruchy myszką, powodują zacięcie się sensora w myszce. Jestem posiadaczem myszki bezprzewodowej (SPC GEAR LIX PLUS WIRELESS) i gdy gram na kablu, to strasznie mi przerywa podczas tzw. flicków. Spróbuj wymienić podkładkę na całkowicie gładką (https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/myszy-komputerowe/podkladki/podkladka-krux-space-max ja mam taką i śmiga). Innej opcji nie znam 

• Love Frag (+) 1

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By KOCUREK43
      czesc mam problem z wyslaniem kasy mieszkam w niemczech i mam niemiecki nr i porostu nie moge wyslac sms  
      potrzebuje nr konta bankowego i zrobie odrazu przelew na konto tak bylo by dla mnie najprosciej
    • By Murdock
      https://megawrzuta.pl/download/5562bb3269fc278164e73ffbf5f2ac62.html    jak przykładowo z klawisza 2 zrobić literki ABC... samsung galaxy
    • By maczoo411
      kilka dni temu zawiesiło mi cs, po restarcie awaryjnym gry, przestały działac niektore serwery w ulubionych czyli fragujemy 4 fun i FFA, 
      po kliknieciu probuje ladowac kilka prób i connection failed, 
      z internetu z telefonu dziala normalnie bez zastrzezen, wracajac do interentu domowego, tylko raz udalo sie zagrac, na nastepny dzien nadal nic resetowalem wszystko i jak sie dalo, scignalem cs na steamie pierwszy raz po 12 latach nonsteamu specjalnie na ta okazje, jak wyzej widac, problem lezy po winie sieci, jednak ja i rowniez caly wujek google nie potrafimy tego naprawic, inne serwery ktore dodaje dzialaja, jak i rowniez jeden ktory byl wczesniej w ulubionych, pomocy męcze sie 4 dzien po kilka godzin. 
      internet to KPN Holandia, antenowy, polaczalem sie przez USB WIFI jak i stale na kabel enthernet, probowalem wylaczac zapory defender i sieci czy jakos tak i nadal nic, nie laduje ani jednego kafelka !
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy