Skocz do zawartości

[KOSZ] Serwer otwarty w wersji BETA!

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, BeczeR napisał:

Przecież  żadnej różnicy nie będzie.

Uwierz mi kolego, że będzie. Taka sytuacja: jedziesz sobie z ekipą na 2 strzelców na furce, oboje macie M60'tki, a przed wami pędzi Cheetah bez strzelców, z krowy na daleko nie trafisz. Wtedy nagle klikasz takie E albo Q i masz np. M4, z którego zrobisz to  bez problemu ;) Na tym postawiłem moje twierdzenie, że było by dobrze jakby była taka możliwość.

Edit: Dla tych co są za zmianą na przycisk Z, spróbujcie, lewą ręką, bez odrywania palców od "WSADU" kliknąć Z, powodzenia życzę :)

Edytowane przez Mik0DCI
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano
4 minuty temu, KeK'u napisał:

Bugi ,błędy oraz moje propozycje poprawy:

*Bug z ekwipowaniem broni po przyklejeniu się do pojazdu nie został wyeliminowany ,w dalszym ciągu nie jest możliwe jej wyekwipowanie.

*Skrypt odpowiadający za nowe bronie buguje się ,teksturę broni widzimy na plecach a gdy weźmiemy ją do rąk mamy wersję domyślną.

1. Przeczytaj powyższe posty.
2. Nie ma odpowiednich funkcji w MTA aby zrobić to inaczej, nie można dodać sobie nowej broni do GTA, więc trzeba używać tych samych dla kilku broni i je podmieniać. Najważniejsze, że bronie mają różne DMG i dźwięki.

2 minuty temu, Mik0DCI napisał:

Uwierz mi kolego, że będzie. Taka sytuacja: jedziesz sobie z ekipą na 2 strzelców na furce, oboje macie M60'tki, a przed wami pędzi Cheetah bez strzelców, z krowy na daleko nie trafisz. Wtedy nagle klikasz takie E albo Q i masz np. M4, z którego zrobisz to  bez problemu ;) Na tym postawiłem moje twierdzenie, że było by dobrze jakby była taka możliwość.

Nie zmienisz M60 na M4 za pomocą ani E, ani Q, bo musisz ją wyekwipować, więc co Ty gadasz xD

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
1 minutę temu, Heisenberg napisał:

Nie zmienisz M60 na M4 za pomocą ani E, ani Q, bo musisz ją wyekwipować, więc co Ty gadasz xD

Walnąłem faila xD zapomniałem że tak się nie da :DD Sorki za mój błąd xD. Ale fajnie by było gdyby dało się tka zrobić jeśli ma się takową broń w EQ :P

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
4 minuty temu, lukisso napisał:

Jeżeli tak bardzo chcecie zmienić przycisk to najlepiej było by na "Z"

Tak mi jeszcze przyszło do głowy że można dać na lewy alt, wtedy bardzo łatwo można kliknąć go kciukiem lewej ręki.

Opublikowano
1 minute ago, Heisenberg said:

Tak mi jeszcze przyszło do głowy że można dać na lewy alt, wtedy bardzo łatwo można kliknąć go kciukiem lewej ręki.

Niby na lewym alt jest chód ,jednak nie powinno to przeszkodzić na pojeździe :) Sądze iż ta opcja powinna być nawet wygodniejsza niż "E".

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
3 minuty temu, Heisenberg napisał:

Pamiętaj, że często gracze będą trafiać w przycisk, więc trochę to utrudni też na początku, ale z czasem...

Opublikowano

Z czy lewy ALT, mi to szczerze nie robi różnicy bo oba przyciski będą niewygodne do wciśnięcia.

Mam pewną propozycję dotyczącą crashy. Może spróbujemy z dwoma crashami równocześnie tylko w różnych miejscach? Obecnie wydaję mi się, że za dużo akcji dzieje się przy crashu. Druga sprawa, te skrzynki co spadają co jakiś czas obok crasha też mi jakoś nie pasują, może zamienić je na jakieś zrzuty, które będą miały trochę więcej itemów, ale będą się respić w losowej lokacji, nie przy crashu (jakiś kontener może) i pojawiał by się częściej niż crash?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, lukisso napisał:

nie wydaje mi się shotgun ma zasięg jak nie wiem co można z niego celnie trafiać z odległości dajmy na to 100M a z pistoletu pocisk wgl nie dolatuje na odległość 100M ??? OD KIEDY JEST TAK ZE SHOTGUN JEST CELNIEJSZY OD PISTOLETU NA DALSZE ODLEGŁOŚCI ??????? OD KIEDY PISTOLET MA WIĘKSZY DMG OD SHOTGUNA ?

Strzelby potrafią zabić nawet na 300-400m. Tutaj masz co się stało z z 300 yardów (ok.274m). Odpal sobie 22:56min. Oczywiście pociski opadają, lecz w MTA pocisk z żadnej broni nie opada więc do shootgunów przyjmijmy, że jest tak samo łatwo trafić. Shotgun może być na te odległości celniejszy bo strzela śrutem lub breneką, które rozpoadają sie na dużo części podczas wystrzału z lufy przez co ma się sporą szanse na trafienie. Najpierw zweryfikuj to co napiszesz a dopiero później to zatwierdź i opublikuj.

Edytowane przez Francsk13
Opublikowano (edytowane)

3 raz w ciągu godziny wywaliło serwer

Edit. 4

Edytowane przez Sagan
Opublikowano
15 minut temu, Sagan napisał:

3 raz w ciągu godziny wywaliło serwer

Edit. 4

Wina nie leży po stronie serwera.

Opublikowano

Gdy wszedłem na serwer to zresetowały mi się statystyki, po zabiciu mnie moje kd było 0.00, zaś gdy zabiłem innego gracza przywróciło mi kile i kd wyniosło 88.

• Właściciel
Opublikowano

Są dość potężne DDoS'y nie na nasz serwer, ale na hosting - ServerProject, więc nie poradzimy nic na problemy wywalania graczy.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano
53 minuty temu, Zieloony napisał:

Gdy wszedłem na serwer to zresetowały mi się statystyki, po zabiciu mnie moje kd było 0.00, zaś gdy zabiłem innego gracza przywróciło mi kile i kd wyniosło 88.

Przecież po wyjściu serwera z wersji BETA i tak wszystko zostanie zresetowane.

Opublikowano

Jak można dać na lewy alt przyklejanie no ludzie będziecie chceli na chwile z ALT tabować gre i tego nie zrobicie bo was od razu odklei. Najlepiej jest pod X czyli standardowo a co to za problem oderwać na chwilke palec klawiatury nie znasz na pamięć kciukiem też można to zrobić.. bez odrywania czego palców. Żenada jest to że nawet wam się Z/X nie chce kliknąć bo za daleko no ludzie ... 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Najlepszym wyjściem będzie wprowadzenie komendy Glue, dzięki czemu każdy gracz będzie mógł zbindować sobie klejenie pod jaki klawisz chce.

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Glue został przywrócony na klawisz "E", ekwipowanie broni podczas klejenia się również zostało przywrócone. To samo z dawaniem broni od razu do ręki po jej założeniu.
Poprawiono też przyklejanie obiektów (plecaków i broni) do pleców.

• Ustrzel fraga! (+) 3
Opublikowano

Pisze jeszcze raz, subleader nie moze dodawac do grupy

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

1. Nadal można się bugować w dźwigu na nauce SF.

16 godzin temu, Lumcia Gumcia napisał:

Przecież po wyjściu serwera z wersji BETA i tak wszystko zostanie zresetowane.

To, że wszystko zostanie zrestartowane, nie znaczy że usunie to bugi.

16 godzin temu, ChriseekPompa napisał:

Jak można dać na lewy alt przyklejanie no ludzie będziecie chceli na chwile z ALT tabować gre i tego nie zrobicie bo was od razu odklei. Najlepiej jest pod X czyli standardowo a co to za problem oderwać na chwilke palec klawiatury nie znasz na pamięć kciukiem też można to zrobić.. bez odrywania czego palców. Żenada jest to że nawet wam się Z/X nie chce kliknąć bo za daleko no ludzie ... 

Nie zapomnij, że na serwerze mogą grać takie osoby, np. jak ja, którzy są leworęczni i trudniej jest im wcisnąć "X". Najlepiej, żeby zostało tak jak było do tej pory.

Opublikowano
1 godzinę temu, VetraX napisał:

1. Nadal można się bugować w dźwigu na nauce SF.

To, że wszystko zostanie zrestartowane, nie znaczy że usunie to bugi.

Nie zapomnij, że na serwerze mogą grać takie osoby, np. jak ja, którzy są leworęczni i trudniej jest im wcisnąć "X". Najlepiej, żeby zostało tak jak było do tej pory.

Też jestem lewo ręczny i nie mam problemu no chyba że ty nawet myszke masz w lewej ręce to zwracam honor i masz racje najlepiej jest pod E i niech tak zostanie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności