Właściciel GET Opublikowano 27 Lipca 2012 Właściciel Opublikowano 27 Lipca 2012 Zalety nowego Zombie Infection nowe menu broni - można podmieniać aktualną broń, aby dostać odnowione ammo; lepszy komfort gry i dobra optymalizacja; dostosowanie pluginów pod rozgrywkę; dobrze działające menu, zintegrowane z głównym silnikiem gry "biohazard"; nowe efekty wszystkich granatów, zarówno dźwięki jak i sprite; poprawne zaliczanie punktów ZM i Człowieka; dostępna wersja V.I.P-a podstawowa i rozszerzona; efekt "więcej krwi" przy strzelaniu do zombie i odebraniu obrażeń CT w wyniku, np. spadnięcia; granat frost nie ma z zamrażaniem ZM; granat infekujący ma większe pole rażenia; poprawienie dostawania pieniędzy za zainfekowanie - nie można przekroczyć 16000$; poprawne działanie hudu - wyświetlanych wiadomości; poprawione antidotum - ostatni zombie nie może go wziąć; muzyka przy wchodzeniu na serwer; zmieniony plugin /server; poprawne działanie zniszczenia kładki oraz rozwalenia miny; nowe, lepsze odpychanie zombie; balansowanie teamu nie w nowej rundzie, a na zakończenie jej; Lista może być niekompletna lub zmieniana. Wątek zostaje podpięty i należy zgłaszać tutaj bugi odnośnie nowej wersji ZM.
Dymk Opublikowano 27 Lipca 2012 Fragowicz Opublikowano 27 Lipca 2012 Wady- nie mogę się zrespić na zm_actec_camp, zresetowały się chyba dodane respy. Jak działa "lepsze" odpychanie zombie? Jaki zasięg ma zarażający? Jak zmieniono rozwalanie min? Swoją drogą, proponuję, aby antidotum było droższe, cena jest śmiesznie niska, można za to zmniejszyć punkty.
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 27 Lipca 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 27 Lipca 2012 Jak działa "lepsze" odpychanie zombie? O tym się przekonasz i dowiesz dzisiejszego dnia. Jaki zasięg ma zarażający? A czy to ważne? Ważne, że jest większy. Przecież nie będziesz obliczał ile metrów... Jak zmieniono rozwalanie min? Tak jak napisałem powyżej. Swoją drogą, proponuję, aby antidotum było droższe, cena jest śmiesznie niska, można za to zmniejszyć punkty. Cena antidotum jest dobra i nie widzę tu żadnej zmiany. Nawet i tak jak by była większa to i tak VIP się dorobi do niej tak czy siak. A jeśli chodzi o zwykłych użytkowników któży nie posiadają VIP-a będą pisać propozycję o zmianę ceny antidotum.
Właściciel GET Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Właściciel Opublikowano 27 Lipca 2012 Nie jest to istotne jaki zasięg frosta, natomiast co do odpychania, nie wiem czy lepsze czy jest dobrze ustawione. Powinno, a jeśli nie to zrobię na nowo. Co do rozwalania min, nie powinno pokazywać, jak ZM rozwali minę. Ciężko jest tutaj odpowiedź na niektóre pytania, bo wszystkie pluginy są nowe, świeże i nie ma żadnego starego. Może reklama, amx_ip nie, ale mi tutaj chodzi o pluginu do menu i powiązane z biohazardem.
Dymk Opublikowano 27 Lipca 2012 Fragowicz Opublikowano 27 Lipca 2012 1. O tym się przekonasz i dowiesz dzisiejszego dnia. 2. A czy to ważne? Ważne, że jest większy. Przecież nie będziesz obliczał ile metrów... 3. Tak jak napisałem powyżej. 4. Cena antidotum jest dobra i nie widzę tu żadnej zmiany. Nawet i tak jak by była większa to i tak VIP się dorobi do niej tak czy siak. A jeśli chodzi o zwykłych użytkowników któży nie posiadają VIP-a będą pisać propozycję o zmianę ceny antidotum. Szczerze mówiąc, to nie wiem po cholerę w ogóle odpisywałeś na mojego posta. 1. Dlatego dałem w cudzysłów słowo lepsze... 2. Oczywiście, że to jest ważne, nie zależy mi na tym, czy jest to mały czy wielki zasięg, pytam tylko, jaki jest, żeby wiedzieć kogo mogę nim zarazić... nie jest łatwo to sprawdzić na serwerze. 3. Bez komentarza. Co do antidotum, to nie myślałem o vipach, więc nie ma to nic wspólnego. Chodziło o to, że można użyć anti po kilka razy, więc proszę ja ciebie, nie wypowiadaj się.
Nestea Opublikowano 27 Lipca 2012 Fragowicz Opublikowano 27 Lipca 2012 Szczerze mówiąc, to nie wiem po cholerę w ogóle odpisywałeś na mojego posta. Chciał się dowartościować odpowiadając Tobie w tak "znakomity" sposób.
Właściciel GET Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Właściciel Opublikowano 27 Lipca 2012 Panowie panowie bez kłótni. Temat jest o nowym Bio.
Dymk Opublikowano 27 Lipca 2012 Fragowicz Opublikowano 27 Lipca 2012 Możesz mi napisać, tak realnie, jaki zasięg ma zarażający? Mam się wzorować na zasięgu HE i smoke'a? I serio proponuję, abyś ograniczył ilość anti, czasem ktoś używa antidotum 4 razy, a szaleństwo jest dwa razy droższe, dlatego na niektórych mapach kończymy do zera dla zombie. PS. Odpali zaraz zombie? Nie działa już od kilkudziesięciu minut.
Właściciel GET Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Właściciel Opublikowano 27 Lipca 2012 Nie będę ujawniał ile ma zasięgu to to i tamto ;-) A co do padu, pady mogą wystąpić, bo jest kilka problemów z 2 pluginami. Debbuguje i naprawię jutro.
Właściciel GET Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Właściciel Opublikowano 27 Lipca 2012 Naprawiłem rank.
Zasłużony Fragowicz Władek Opublikowano 28 Lipca 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 28 Lipca 2012 [*]lepszy komfort gdy i dobra optymalizacja; Literówka :P Co do biohazardu: przyjemnie jest w końcu zobaczyć zmiany na serwerze. Dzięki temu powinniśmy mieć większą ilość graczy.
NoLife`' Opublikowano 28 Lipca 2012 Fragowicz Opublikowano 28 Lipca 2012 Ja tam wolę starego człowiek spoko wszystko git punkty chyba lepiej lecą po 4-6 rundach miałem blisko 7k, ale od teraz gra zombiakiem to horror tak trudno nabić fragów ponieważ odpychanie bliskie 0 jak 2 osoby wala zm to zm praktycznie nie ma szans strasznie ciężko nabić zombiakiem punkty. Grając humanem na kilku mapach stwierdziłem, że punkty lecą z@%^*#$cie w jednej rundzie można spokojnie nabić ponad około 2 k z autokampą ale zombi ma przesrane ja bym wolał żeby został stary biohazard.
-=Krzysiek=- Opublikowano 28 Lipca 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 28 Lipca 2012 Tak troszkę przetestowałem nową wersje, "człowieki" mają teraz troszkę większe szanse, bo jak się nie mylę to większe dmg w nie wchodzi i więcej pkt ludzie zdobywają, więc tak w pierwszych 3 rundach to zm ciężko mają, ale później bombka i gites :-).A i reset rankingu, więc dobrze też. No i chyba tyle miałem tu napisać. Pozdrawiam. P.S. Fajne są te burze, ale chyba jeden błąd zobaczyłem, a mianowicie : na początku rundy, gdy człowiek nie wybierze jeszcze broni, ma Napalma i Frosta :-).
Właściciel GET Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Właściciel Opublikowano 28 Lipca 2012 Ja tam wolę starego człowiek spoko wszystko git punkty chyba lepiej lecą po 4-6 rundach miałem blisko 7k, ale od teraz gra zombiakiem to horror tak trudno nabić fragów ponieważ odpychanie bliskie 0 jak 2 osoby wala zm to zm praktycznie nie ma szans strasznie ciężko nabić zombiakiem punkty. Grając humanem na kilku mapach stwierdziłem, że punkty lecą z@%^*#$cie w jednej rundzie można spokojnie nabić ponad około 2 k z autokampą ale zombi ma przesrane ja bym wolał żeby został stary biohazard. Starego biohazardu na pewno nie będzie. Co do odpychania ZM to to ja wiem i poprawię to. Co do punktów człowieka, to jest to spowodowane, że nie ma już osobnego pluginu, który obrażenia nadawał każdej osobnej broni, a ogólnie zwiększony dla każdej broni o xx razy. ale chyba jeden błąd zobaczyłem, a mianowicie : na początku rundy, gdy człowiek nie wybierze jeszcze broni, ma Napalma i Frosta :-). To wina V.I.P-a. Poprawię event.
-=Krzysiek=- Opublikowano 28 Lipca 2012 Elitarny Fragowicz Opublikowano 28 Lipca 2012 Przepraszam że znowu tutaj piszę, lecz na Zombie Infection są coraz większe lagi (na mapie zm_poland), nie wiem dlaczego, proszę w imieniu wszystkich graczy, naprawcie to :-). Pozdrawiam.
Właściciel GET Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Właściciel Opublikowano 28 Lipca 2012 Nie gadaj bzdur, bo nie było. Przed chwileczką byłem i grałem 5 minut. To Wy macie "lagi" i to jest tylko i wyłącznie Wasza wina config-ów - nie serwera. To samo 2 graczy wczoraj, że są większe lagi. No nie ma większych lagów, bo nie ma czegoś takiego jak większe lagi. Mogą być jedynie opóźnienia spowodowane Twoimi ustawieniami configa lub Internetem.
Dymk Opublikowano 28 Lipca 2012 Fragowicz Opublikowano 28 Lipca 2012 Nie gadaj bzdur, bo nie było. Przed chwileczką byłem i grałem 5 minut. To Wy macie "lagi" i to jest tylko i wyłącznie Wasza wina config-ów - nie serwera. To samo 2 graczy wczoraj, że są większe lagi. No nie ma większych lagów, bo nie ma czegoś takiego jak większe lagi. Mogą być jedynie opóźnienia spowodowane Twoimi ustawieniami configa lub Internetem. 20 osób ma lagi przez config, serwer jest offline i nie wykrywa go nawet tracker, mocne. Serw zacinał się przez całą mapę, nawet do 20 sekund. Atm.- CT odpychają szalonego, CT odpycha CT (nie da się grać, poziom beznadziejności na serwerze został dzisiaj osiągnięty.. stanie ci taki jeden o nicku Mów mi Benio i nie wpuści nikogo, bo po co)
Właściciel GET Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Właściciel Opublikowano 28 Lipca 2012 Miały prawo wystąpić lagi, bo zmieniłem jedno ustawienie :d Teraz znowu zmieniłem i piszcie, czy są lagi czy nie. Jeżeli tak, to będę wiedział dalej co zrobić. Opiszę dlaczego mogą być lagi u graczy bądź niestabilności serwera: z reguły gracz xx ma złe ustawienia w configu przez co ping jego wzrasta, bo ma niestabilne choke i loss -> inny gracz ma coraz wyższy ping (jego Internet nie wytrzymuje obciążenia przy 24+ graczach i jego ping podnosi się) przez co występuje podwyższenie choke i loss u każdego + spadki FPSów graczy (HLDS jest miernym silnikiem i nie da się mieć stabilnych FPSów mieć przy +24 graczy, nieważne czy gracza czy serwera, ale da się mimo tego grać w miarę dobrze) w efekcie końcowym 2/4 lub 3/4 xx osób ma lagi właśnie przez jego złe ustawienia / Internet. Jeżeli serwer takiego obciążenia nie wytrzymuje to albo efekt "pingów" jest dalej ciągnięty albo powstaje niestabilność w formie "zawieszenia". Wprowadzę ustawienia, które poprawią płynność gry (ustawienia graczom). A co do odpychania, wgrałem nie to co trzeba :d Za chwilę powinno być okej z szalonym itd. + debbuguje 2 pluginy, bo wywalają błędy. Debug również wpływa na niestabilność serwera. Także musicie troszkę nabrać dystansu do serwera i nie latać ze skargami jakimiś, wchodzić na inny serwer, poniżać serwer lub ubliżać jemu przez kilka dni, bo wszystko powinno wrócić niedługo do normy.
Właściciel GET Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Właściciel Opublikowano 28 Lipca 2012 Odrzut jest już dobrze zrobiony, ale musi być odpowiednio dopasowany. Naprawię te błędy i przywrócę tę wersję. Na razie pozostanie jeszcze ta starsza.
Właściciel GET Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 5 Sierpnia 2012 UP@. Celownik jednak dla ZM będzie. Juz wiem co było przyczyną złego odpychania zombie "że go ścinało". Zostało to naprawiona, ale póki co jeszcze do poprawy jest kilka rzeczy. Jutro powinien być już funkcjonalny i w pełni wydajny serwer :)
Rekomendowane odpowiedzi