Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym usłyszeć wasze zdanie na temat zestawu Steelseries Frostblue Bundle.

http://procpu.pl/p/1726/15775/steelseries-siberia-v2-frost-bundle-w-zestawie-taniej-gaming-strefa-gracza.html

Tutaj macie link z ceną i zawartością.

Proszę o wszelkie wady i zalety a może ktoś już Ma i chciałby coś napisac na temat tego zestawu ?(Oczywiście celowane dla gracza CS:GO)

PS: I jak z ceną ?

Opublikowano

Jak dla mnie ogromna cena za nic tak na prawdę. Dobry bajer, jak chcesz się pochwalić przed znajomymi, albo masz za dużo pieniędzy. Za mniejsze pieniądze kupisz dużo lepszy zestaw. 

80 zł -Myszka A4TECH X7 3000 DPI, mam identyczną i sprawuje się świetnie - http://allegro.pl/mysz-myszka-dla-graczy-xgame-a4tech-x7-f2-3000dpi-i4880925533.html

140 zł - Słuchawki Creative Tactic 3D Alpha - http://allegro.pl/sluchawki-creative-tactic-3d-alpha-thx-mikrofon-i4926665193.html

Zamiast 510 zł wydajesz 220 zł, a zaoszczędzone 290 zł możesz wydać na dziwki i koks. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Co jak co, ale SteelSeries to jednak wyższa półka, szczególnie, że same słuchawki kosztują 350 zł ze sklepu. Ja fartem wziąłem za 250 z allegro, bo jak twierdził koleś, dostał, wyjął i to wszystko. Ponadto z dodatkiem do Xboxa 360. Więc tak naprawdę zestaw polecam wbrew temu, o czym pisze Crido. Kupując go masz gwarancję, że nie wydałeś pieniędzy w błoto i jakość będzie. Bo słuchawki są cudowne, tłumią otoczenie, bardzo dobrze słychać kroki w CS 1.6, mięciutkie, wygląd świetny, mikrofon możesz chować. Po prostu nie męczą człowieka w żaden sposób. Jedynie z czym może być problem to z mikrofonem, bo jest on wysuwany, więc może się po roku czy dwóch spierniczyć albo odpaść kawałek tego czarnego przymocowania przy początku mikrofonu. Ponadto mogą się trochę obluzować te dwie górne "kabelki" czy jak to powiedzieć. Mi tak się stało, ale to dlatego, że już chyba z 6 razy porządnie te słuchawki trafiły na podłogę przez moją nieuwagę. Dlatego przy wyciąganiu mikrofonu, nie szarp je mocno oraz nie wyciągaj je za czarne przymocowanie, bo wtedy naprawdę pożegnasz się z mikrofonem. 

@Crido dając mu takie słuchawki czy mysz, jako zamiennik do tego zestawu to niestety, ale jest nie do przyjęcia. Chociażby przez tę myszkę, która jest po prostu nie do wytrzymania po roku użytkowania. Ta ze SteelSeries jest zdecydowanie lepsza ze względu chociażby na materiał wykonania i wytrzymałość. Te myszki, które Ty podałeś, ta seria bardzo często raz, że po roku użytkowania jest klejąca ( ze względu na materiał naniesiony na tę myszkę ), problemy są ze ślizgaczami jak nie masz podkładki, bo pochłaniają bród w dużych ilościach, a do tego często wadliwy jest scroll. Bo on nie leży prosto i łatwo jest go uszkodzić, aby na jakiś bok się osunął. Co spowoduje, że jadąc scrollem w dół, będzie Ci jechało góra dół... Zaś przez słuchawki pewnie po 2-3h użytkowania, bolą uszy, bo materiał jest kiepski ( sztywny ).

Podsumowując: jak na taką jakość tego wszystkiego, uważam, że zestaw jest naprawdę godny polecenia i przysłuży Ci to na kilka dobrych lat. W przypadku zestaw Crido, może być z tym niestety problem i będziesz czuł dyskomfort. Bo stawiam, że celujesz w jakość.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Steelseries jak to Steelseries ;) Jest to wysoka półka i powiedzmy że są warte swojej ceny. Ja jeśli chodzi o mnie nie kupiłbym takiego zestawu z racji takiej że myszke mam dobrą właśnie a4tech x7 (nie narzekam na nią, jest wygodna dobrze leży ze scrollem żadnych problemów mam ją 3-4 rok) słuchawki są zajebiste i to trzeba przyznać sam mam zamiar zakupić za jakiś czas właśnie frostblue albo syberie v2, a podkładka to po prostu obrazek ;) mam ze steelseriesu podkładke "world of warcraft cataclysm" nie narzekam (bo darmowa znalazłem w pracy :D)

tak więc moje zdanie raczej jest tutaj neutralne w szczególności że każdy ma inne priorytety jak i fundusze :) gdybym mógł się na coś takiego szarpnąć przypuszczam że wziąłbym ale najpierw musiałbym mieć mysz do testów bo nie jestem jej pewien :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności