Skocz do zawartości

[ZAKOŃCZONA] Zbiórka na licencję TS3

Rekomendowane odpowiedzi

• BOT
Opublikowano (edytowane)

Zbiórka na licencję TS3

Witajcie,

Chciałbym ogłosić dość nietypową sprawę. Pierwszy raz chciałbym przeprowadzić publiczną zbiórkę pieniędzy na nową licencję TS3 AAL 128 slotów. Koszt czegoś takiego nie jest mały, bowiem trzeba zebrać 350 zł. Oczywiście ja od siebie co miesiąc będę dokładał, tak samo opiekun TS3. Chcemy zebrać pieniążki do końca tego roku i mamy nadzieję, że się uda.

Po co przede wszystkim licencja AAL i dlaczego tak drogo?

Licencja AAL jest potrzebna, ponieważ non-profit nie jest w stanie zapewnić przyszłości dla serwera TS3. Niektórzy zgłaszają supportowi tsa przeróżne sieci, a Ci nie patrząc na to, blokują licencje i adres IP. Może być sytuacja, w której dopatrzą się naruszenie zasad. Więc różnie bywa z tum supportem. A tyle $$ biorą z wiadomych przyczyn.  Raz, że ich support jest najlepszy, bo TS3 jest bardzo często rozwijany, zapewnia to wysoką wydajność i jakość komunikatora, więc koszt licencji jest tak ogromnie drogi.

Przede wszystkim TS3 jest do Waszego użytku. A, że Fragujemy.com planujemy przekształcać w centrum gier, gdzie powstaną pochodne projekty i to już od początku przyszłego roku, to TS3 będzie musiał działać stabilnie z gwarancją, że nie grozi mu jakaś blokada.

Jak wpłacić pieniądze? Jest możliwość SMS?

Jedyną drogą, aby zasilić nasze konto jest przelew. Opcja SMS pojawi się niebawem, bo wszystko wskazuje na to, że będziemy mieć własną treść SMS'a, np. fragujemy i dzięki temu będzie można płacić już wszędzie tym. 

Dane do przelewu:

Rachunek odbiorcy: 
93 1090 1069 0000 0001 1948 3717 

Nazwa/imię i nazwisko odbiorcy: 
Krytyk s.a. 

Tytuł przelewu: 
Zbiórka na licencję TS3 - [Twój nick]

Kwota przelewu: 
10,00 PLN

Za wszystkie datki serdecznie dziękujemy.

Lista osób, które wpłaciły do tej pory i kwota:

Nesty - 50 PLN

H4rmus - 12,47 PLN ~ 12,5

aSg - 20 PLN

Paciaciak - 70 PLN

Night - 30 PLN

Bangarang - 50 PLN

Brokhen - 20 PLN

lysy224 - 27,5 PLN

ersO - 45 PLN

---

Pozostało do zebrania: 25 / 350 PLN

Edytowane przez Nesty
Opublikowano

no majstry zbieramy zbieramy ja czekam na opcje zapłaty przez sms a na pewno przyczynię się do zbierania : )

Opublikowano (edytowane)

leci 20 zl

Polecialo

Pozostało do zebrania: 330 / 400 PLN

Edytowane przez asg
  • Ustrzel fraga! (+) 4
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Daj znać kiedy będzie można smsem coś pomóc bo przelew to nie bardzo ;).

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nesty tak jak Ci napisałem na Steam jak otrzymam wypłatę to dorzucę zresztą wiesz :) 

Opublikowano

Więcej projektów -> więcej graczy -> więcej osób do składki.

Damy radę ; )

Dla osób chcących płacic sms'em polecam przelew na poczcie. Z tego co wiem wpłaty smsem są mało opłacalne dla Was forumowicze bowiem wliczana jest dość spora prowizja. A przelew - choćby pocztowy - cała kasa z przelewu idzie na konto na ts3 ; )

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

No dokładnie, z tą prowizją bywa różnie i często dla osób fizycznych (prywatnych) stawka to 49-50%, rzadko kiedy uda się 51%. Nawet pukawka ma tam powiedźmy se jasno z 52%. Ci, co mają +54/55% to niestety osoby dopłacające do tego "biznesu". Więc jakby się pojawiła możliwość wpłacania za pomocą sms, to świadomi bądźcie, że jeszcze mniej kasy dostanę niż miałaby być to treść do "pukawki".

A co do projektów... Generalnie będzie jeden osobny. Jeżeli ktoś będzie chciał w coś innego zagrać, odwiedzi centrum gier "fragujemy.com". Tyle mogę zdradzić na dzień dzisiejszy.

Opublikowano

Więcej projektów -> więcej graczy -> więcej osób do składki.

Damy radę ; )

Dla osób chcących płacic sms'em polecam przelew na poczcie. Z tego co wiem wpłaty smsem są mało opłacalne dla Was forumowicze bowiem wliczana jest dość spora prowizja. A przelew - choćby pocztowy - cała kasa z przelewu idzie na konto na ts3 ; )

Spójrz na to z tej strony , że jeśli ktoś ma zbędna kasę na koncie to nic nie stoi na przeszkodzie żeby użył opcji płacenia SMS - em chodź , zgodzę się z Tobą , że jest ona droższa od przelewu. Popatrz na to też tak , że nie da się zamienić kasy na karcie w telefonie komórkowym na zwykły hajs . Więc jeśli ktoś ma na komórce a nie ma w "papierku" to może wspomóc sms - em. A tak w ogóle to według mnie liczy się gest a nie ilość. Bo ktoś może mieć mało kasy w danym momencie , ale lubi grać na fg i wspomoże tym co ma (w sensie da tyle i może) a inna osoba ma dużo kasy ale nie da bo mu żal np. ;)

Opublikowano

Każdy z Nas ma trochę racji ; ) celem mojego postu było uświadomienie graczy że np wpłacając 20 zł smsem na konto Nesty wpada ok 10 zł lub mniej.

Co innego gdy ktoś ma zbędną kasę na koncie w telefonie, tu przychylam się do Twojej wypowiedzi ; )

A teraz otwierać serca i portfele !

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Kwota dyspozycji:12,47 PLN

Pozostało do zebrania: 317,53 / 400 PLN

Pozdrawiam :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

jak będzie sms to wpłace co nieco :P

Przez pocztę możesz, ja się postaram przez pocztę :)  

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jak cos mi zostanie dzisiaj z pieniędzy to cos tam wrzucę :) dane juz zapisalem :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności